Майчинството счетоводно - 40

• 34 583
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
# 496

Предположих, че 2/3 се взимат от целия трудов договор - 600лв, а не от половинката- 300лв. А 2/3 от 600 са си 400лв, за това и така съм го сметнала.

# 497
За майчинството от 2 тр.договора нямам идея, но да 2/3 от 600 са 400 Simple Smile

# 498
първият линк с големи червени букви на първото мнение

https://docs.google.com/document/pub?id=1HdETtAlPsXj5UQL389MHy2K … AyvUxtVO-CZKqsrhs
в края
Когато работите на повече от едно място, напр. при двама работодатели

# 499
Здравейте!
В момента съм в майчинство първа година. Разбрах, че ще отделят отдела в който работя в отделна фирма и всички ще бъдем преназначени във новата фирма при същите условия.
Та искам да попитам:
1. Могат ли да ме преназначат докато съм в майчинство?
2. Ако ме преназначат, ще повлияе ли това върху размера на майчинството?

Благодаря ви предварително  Hug

# 500
  • София-Младост
Здравейте!
В момента съм в майчинство първа година. Разбрах, че ще отделят отдела в който работя в отделна фирма и всички ще бъдем преназначени във новата фирма при същите условия.
Та искам да попитам:
1. Могат ли да ме преназначат докато съм в майчинство?
2. Ако ме преназначат, ще повлияе ли това върху размера на майчинството?

Благодаря ви предварително  Hug
2. Не

# 501
Здравейте,искам да ви попитам следното:Приятелката ми е бременна в седма седмица но от 3 месеца е безработна,колко месеца от тук на там трябва да  бъде осигурявана за да получи майчинство???
Благодаря ви предварително!!!

# 502
  • София-Младост
Здравейте,искам да ви попитам следното:Приятелката ми е бременна в седма седмица но от 3 месеца е безработна,колко месеца от тук на там трябва да  бъде осигурявана за да получи майчинство???
Благодаря ви предварително!!!
До сега има ли някакъв осигурителен стаж?

# 503
Да,има доста стаж около четири години!!

# 504
  • София-Младост
Да,има доста стаж около четири години!!
Значи стаж има достатъчно, сега и трябва работодател, който да я осигурява.

# 505
Да,ние това ще направим.Да разбирам че ако започнем сега да я осигуряваме няма да има проблем за майчинството и тя ще получава обещетение на базата на тези осигуровки на които ще е осигуряваме от тук на там???

# 506
  • София-Младост
Да,ние това ще направим.Да разбирам че ако започнем сега да я осигуряваме няма да има проблем за майчинството и тя ще получава обещетение на базата на тези осигуровки на които ще е осигуряваме от тук на там???
Да, няма да има проблем, за да получава обезщетение са и необходими само 12 месеца осиг. стаж. За изчислението обаче се гледат 18 месеца преди болничния за 45 дни. Ако в тези месеци влизат такива като безработна за база се взима 240лв-МРЗ да страната. Така че няма да получавате обезщетение  на база само на тези внесени осигуровки от сега насетне.

# 507
Значи от тук на там ако я осигурявам на 2000 лв тя няма да бъде обещетявана на тях а на 240 лв ???

# 508
  • София-Младост
Значи от тук на там ако я осигурявам на 2000 лв тя няма да бъде обещетявана на тях а на 240 лв ???
Не, просто ще има примерно 6 месеца осигуряване на 2000, а за останалите 12 ако е била безработна ще се смятат на 240лв. Влезте в калкулатор за майчинство и си направете сметката, за да не се внасят пари напразно.

# 509
Благодаря за вниманието,хубав и успешен ден Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт