Отговори
# 660
Здравейте мами, тази тема направо я изпуснах, но да се разпиша.
Има ли желаещи мами от София утре да дойдат на лекцията на списание 9 месеца в ЦУМ от 10.30ч, темата е: "Хранене през бременността и през периода на кърменето".
 Аз мисля да отида, и ако и друга мама дойде да си заформим срещичка.

# 661
  • София
http://www.ladypill.com/calendar.php - на мен този ми е удобен, няма да пиша дати ами бързо се вижда коа, коя седмица си   Peace
Интересно предложение за среща, ама съм на работа Sad Стандартно работно време - всеки ден Sad

# 662
Здравейте и от мен! Не съм писала от няколко дни, но времето беше страхотно и трябваше да се оползотвори Simple Smile
Днес, по чиста случайност се оказа че сме имали трудова медицина и гинеколожката беше, за мое щастие много готина, каза ми дай да поогледаме бебчето, и без това ти се полага, та го гледа, въртя се като пумпалче, беше с главичката надолу, каза че точно си отговаря на седмиците, много добър сърдечен ритъм, изобщо доволна съм от днешния ден Simple Smile
Кръвното ми беше 90/60, което ме успокои, защото си бях внушила че е високо... ( А аз и по принцип съм си с такова кръвно 90/60)
Моя проблем с урината си мисля че е някакъв цистит (досега никога не съм имала, така че изобщо не бях запозната със симптоми и т.н.) Ако е това- ще разберем в сряда и ще се полекуваме, но май било често срещано при бременните

Ала-Бала: Стискам палци да няма никакви последствия, аз попитах лекарката днеска, тя каза че варицела ако е- няма проблем, но рубеолата била по-опасна , предупреди ме да се пазя че сега има бум

Бубче: И за теб много палци, дано да няма повече такива произшествия и да си тече всичко гладко от тук нататък!

Целувки!

# 663
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет милички!
Сутринта ме болеше ниско долу доста продължително време, а сега ме боли главата - няма угодия!
Иначе да се похваля, че до тук изследванията ми са ок, само остава още две да си взема и да се успокоя напълно, пък следващия месец ще видим и цитото.

Имам час за ФМ в кабинета на д-р Марков за 18 май в 15,30ч, но няма да мога да го използвам - ако има някой на който му трябва, мисля че можем да се обадим и да го организираме!

Бубе - прегръдки мила и много положителна енергия! Мъжко момиче си ни, така че съм убедена че всичко ще е наред занапред!
Ivanichka - много полезно календарче!
Ала-Бала - стискам палци лека да го изкараш мила! За сърбежите ментолов спирт и едно мазило, което от скоро го знам покрай варицелата на синът ми - http://www.sharka-bg.com/virasoothe.aspx
Гушки и добро настроение от мен!

За срещичка - уви и аз съм като Ivanichka! Има ли такива лекции през почивните дни?

# 664
 Здравейте, моля някоя мама ако може да коментира изследванията

ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ   
    БХС 11-14 седмица   
        13 г.с. (12+4 - 13+6)   
            ***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 3300   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e      1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e   1 от 530      бременни   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 930      бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 8400   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 25000   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 6400   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****   
                    PAPP-A(плацентарен протеин) MoM   0.99      част от медианата (Mo)   
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   2.39      част от медианата (Mo)   
                    NT (нухална транслусенция)   =<3      1      mm   
                    NT(нухална транслусенция) MoM      0.6      част от медианата (Mo)   

Малко се притеснявам, благодаря предварително!

# 665
Здравейте, моля някоя мама ако може да коментира изследванията

ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ   
    БХС 11-14 седмица   
        13 г.с. (12+4 - 13+6)   
            ***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 3300   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e      1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e   1 от 530      бременни   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 930      бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 8400   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 25000   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 6400   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****   
                    PAPP-A(плацентарен протеин) MoM   0.99      част от медианата (Mo)   
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   2.39      част от медианата (Mo)   
                    NT (нухална транслусенция)   =<3      1      mm   
                    NT(нухална транслусенция) MoM      0.6      част от медианата (Mo)   

Малко се притеснявам, благодаря предварително!

Не се притеснявай. Добри са ти. Hug
Май скоро пак ще имаме нова темичка. Дано с бубчето вс да е наред и да ни я пусне.

# 666
adorable, всичко е наред, не се притеснявай. Риска бебето ти да е с Даун е 1 към 3300, за останалите генетични заболявания риска ти е още по-малък.  Hug
За висок риск се смята когато е над 1 към 300, доколкото си спомням, така че няма за какво да се притесняваш.

# 667
Бубче стискам палци всичко да е наред  Praynig

Аз имах много неприятно преживяване неделята ...в събота вечерта почна да ме боли ужасно силно долу ниско в ляво (кадето ми е 13 сантиметровата киста) .. беше доста силна болка а аз по принцип издържам на болка. Така цяла нощ и вече в 6 сутринта не издържах и събудих мъжо да ходим на бърза помощ.
Мислех си че или ми се е пукнала кистата или се е завъртял яйчника или нещо по лошо ...

Отидохме и един млад (и малко неопитен ми се струваше) доктор ме гледа на ехограф нищо особено не видя .. бебето мърдаше и пулса му беше 160 .. киста не видял (аз не можех да гледам в монитора), а незнам как не е могъл да види като тя е по голяма от бебето всеки път като ме гледат първо нея виждат .. или се е пукнала наистина.
Шийката беше затворена и високо ... нищо обезпокояващо ... Каза ми че съм изглеждала на повече от 14 седмици (т.е каза ми че съм дебела хаха)  #Cussing out

Каза ми че болките са сигурно от разпаването на кръглите сухожилия които държат матката и не е проблем и  да взимам болко успокояващо ако искам и ме прати в къщи и аз цял ден в кански болки  Sad, но днес съм по добре пфу!

# 668
Мерси  момичета, много се успокоих.

Надявам се на всички да са такива хубави резултатите:)

Ала Бала дано се оправиш по-бързо  bouquet

# 669
То и аз съм на работа по принцип, но утре съм почивка и мисля да се възползвам. Пък по нататък края на лятото и като излезнем по майчинство вече ще може спокойно да отидем на тези лекции.
При предишната бременност това бяха най-хубавите и забавни моменти, хем научава човек нещо, хем се вижда с другите мами и накрая имаше и подаръци.

Сега прочетох 2-3 стр назад, но не повече.
Бубче дано вече сте добре с бебчето и нямате повече проблеми до края. Не искам да те плаша но само да споделя за една приятелка преди месец която роди, тя беше така с обилно  кървене на 2-3 пъти и лежа за задържане. После и препоръчаха почивка, забраниха секса и нямаше вече  кървене, но роди в края на 8 месец живо и здраве момченце.

vills81 след като мине 12-13 седмица и мамите се поуспокоят от постоянния стрес от евентуален аборт либидото се увеличава. Аз преди време бях писала че идва този момент 4-6 месец когато ще се чувстваме като разгонени Simple Smile Това е нормално за всяка една от нас и при тези дето го няма да несе притесняват ще се появи.
Мен също  ме е страх и таткото беше наказан на пости ( е и аз де), но и баткото си ляга мноооого късно и аз заспивам преди него даже, та нещата си бяха някак естествени. Да не говорим като постоянно ми се гадеше как да миля за друго.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 17:43 от katrin7

# 670
  • на Дъждовен остров
Здравейте на всички новодошли мами и на останалите.  Чета ви изследванията и не разбирам нищо, ама ми звучат добре  Laughing

purplethorn и аз съм с кисти на двата яйчника но са под 3 см и принципно ме наблюдават.  Във вторто тримесичение, ако започнат някакви болки ще ме оперират ама за сега се държа.  Надявам се да изчезнат.  Иначе имам едно предърпване долу в дясно и все си мисля, че е от кистата която е по малката от двете и би тярбвало да ме боли от другата страна. 

А на прегледа доктора ми каза, че бебето е с 4 дни напред и ми промени термина от 23 на 19.11.  Докарахме го до скорпион  Laughing

# 671
Ала Бала ,само за успокоение да ти кажа,че две мой приятелки караха варицала при бременноста си и да са им живи и здрави дечицата,нямат никакъв проблем.Едната беше в 6м ,а другата в 7м. и двете са се заразили от дечицата си .Важното е ,че си в по-голям месец и бебчо вече се пази сам. HugЖелая ти много късмет.

# 672
T_e_A:   Да то и мен ме следят по принцип и ако не спадне то 20 седмица ще ме оперират

И мен ме в бърза помощ този ме изкара 14 седмици и 3 дни , а аз бях тогава 13 седмици и 5 дни... ама засега само ми преместиха датата с един ден вместо 16ти ноември е на 15

# 673
Здравейте, мили ноемврийски мами  Hug

И аз да се запиша  Laughing

Така и така имам мноого време да пиша... в болнични съм 1 седмица, а щастие - вкъщи!

# 674
  • на Дъждовен остров
purplethorn, дано не стигаме до там и всичко да отмине.  Иначе той доктора какво да ме изкара според мен то му го изписва на апарата и той само чете, че съм с 4 дни напред.

Общи условия

Активация на акаунт