Цветна кошничка ще изплета, великденски яйца да подредя!

• 93 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна, морето и сините вълни!

Това дали е подходящо за чанта?

Да, това е рафия, леля ми,която плете на ишлеме на една италианска фирма, е изплела доста торби и шапки, разбира се, допускам да има разлика между суровината,която й дават на нея, и тази от сайта,но принципно е подходяща за чанта. Хартиената рафия също става,но само за чанти,които няма да мокриш ( миналото лято продаваха такива по сергиите,ако ви е попадало пред очите).

Благодаря за отговора! Ще пробвам да видим какво ще излезе Wink

# 721
Идвам да се оплача....Нали исках дупки...запетох ластик от 1л/1оп. на 88 ед, бр. на куки номер 4. До тук добре..После минах на куки номер 5, и само съм добавила отстрани по 2 бримки, и започнах дупките...Идеята ми беше, да си направя една блуза на дупки ,която да не е широка..а уж по вталена...Гръдната ми обиколка е 104. Е,да ,ама след като изплетох около 30 см, виждам,че плетивото с основната плетка на дупките е с широчина 70 см !  Огромно е...Не ми се разплита, става много хубаво,ама сега какво да го правя? Това ще стане обиколка от 140 см, което за мене е страшно голямо....Ако го разплета до ластика и пак го започна, трябва да намаля бримките едва ли не на половина...остава ми варианта да плета една торба на дупки, в която не си представям дори как ще изглеждам...На преждата дори пише да се плете на куки 5,5.. бесна съм,най мразя да разплитам, дайте идеи някакви..? Модел някакъв на дупки ли ?   Много ме е яд.... Sick

Трябваше проба на бримките, мило. Уфф. Сега нищо не ми идва на ум обаче.
Ако можеш дърпай конеца, за да го направиш като хората. Щото с тая торба не те виждам хич. Ти си слаба, не става за тебе.

# 722

Това дали е подходящо за чанта?

Да, това е рафия, леля ми,която плете на ишлеме на една италианска фирма, е изплела доста торби и шапки, разбира се, допускам да има разлика между суровината,която й дават на нея, и тази от сайта,но принципно е подходяща за чанта. Хартиената рафия също става,но само за чанти,които няма да мокриш ( миналото лято продаваха такива по сергиите,ако ви е попадало пред очите).

Благодаря за отговора! Ще пробвам да видим какво ще излезе Wink
не ви ли идва скъпо от този сайт - 7 лв за 200 метра/не грама/

# 723
Момичета, темата е на привършване! Коя ще прави нова?

# 724
Пуфче, послушах те....дръпнах му конеца..сега около мене е седе прежда, ако не се обеся на нея,докато пак я наплета.... ooooh! Сега ще пия едно кафе ,малко да го преживея, и почвам наново... Hug

# 725
  • Бургас
Момичета, благодаря ви за бързите и компетентни отговори.    bouquet  Отказахте ме от Деним-а /може би все пак ще я пробвам, но на две куки/ и се насочих към ЯрнАрт - или Бегония, или Бебе. Сега оставя да купя преждата и да се въоръжа с време, търпение и малко късмет  Flutter

# 726
Цитат
В нашия магазин за прежди, собственичката плете банските от лента-коприна. Каза че тя съхнела най-бързо. Аз плетох, но явно ми беше тънка куката и стана дръндав EmbarassedСтои си в чантата е така недовършен
УиУи -За коя точно прежда говориш.
Имаш ли възможност да ми я покажеш?
 Благодаря ти !

# 727

не ви ли идва скъпо от този сайт - 7 лв за 200 метра/не грама/

Аз лично не съм виждала никъде другаде в БГ рафия и нямам с какво да сравня. Но май и хартиената е на сходни цени, пък става само за декорации.

# 728
Пуфче, послушах те....дръпнах му конеца..сега около мене е седе прежда, ако не се обеся на нея,докато пак я наплета.... ooooh! Сега ще пия едно кафе ,малко да го преживея, и почвам наново... Hug

Няма да се обесиш на нея. Вече знам, че си стигнала повече от нивото на предишното плетене. Нали?!  Heart Eyes Hug

# 729
Ето злополучния ми опит с паяжината:

по схемата на този модел:

На моделчето паяжината е изпъната, при мен центъра висва  newsm78

# 730
shampur ето за такава прежда иде реч.
http://alexanderyarn.com/promo/koprinena-lenta-ednocvetna.html

# 731
Milena 1976 преди известно време Рая изплете това прекрасно жилетче с Джинс

# 732
Искам да ви питам, как правите свивките на блуза или пуловерче?   На предницата ли бяха по-дълбоки, като например 4,3,2,1..а на гръбчето 3,2,1 ?    newsm78    , че много отдавна не съм правила и сега се зачудих..?   

# 733
  • Варна
първата ми плетена чанта,която ще е плажна,затова я направих по-голяма и така шаренка:

отиде ми не повече от 300г прежда видлон на Александър ярн.

това е оригиналът:

https://picasaweb.google.com/110673494917480636196/HgesWC#5600910573891942002

# 734
kalinka-malinka_83  много красива чанта!!! Харесаха ми и роклите, показани преди няколко страници   bouquet  bouquet  bouquet Браво на майсторките   bouquet  bouquet  bouquet !!!
 Може да не съм видяла и да съм пропуснала, но докъде стигна Пепито с одеалцето с грижовните мечета?

Обсъждате прежди и куки- да питам и аз- за прежда, на която пише, че се плете с игли номер 3,5-4 с каква кука трябва да се плете? Същият номер ли?

Общи условия

Активация на акаунт