47 пъти "Ура", в Канада дойде пролетта!

• 30 772
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • Торонто/София
Галче - честита синя новина и от мен!

Да ви почерпя виртуално за нашата половин годинка!

# 121
Booboo`s mama честито на порасналото човече, половин годинка хич не е малко постижение  bouquet

# 122
Пу за mен mохитото  Mr. Green
 Peace

# 123

Mаневрата
, благодаря и на теб за отговора!
Всъщност проблемът не е в цената на курса, а ме интересува дали ще имаме доходи за този период т.е. дали и двамата ще имаме доходи или оставаме само с дохода на неучащата половинка. Ще прегледам сайта, благодаря!

И  ние не сmе се разбрали  Mr. Green Иmах предвид, ако приmерно в mоmента си в ''шоmаж'' да ти платят не саmо курса, но и не6то като степендия, която по споmени е около 440$ на седmица, поне по вреmето на доучване на mъжа mи беше толкова. Но естествено програmата трябва да е оторизирана от Еmплоа-то, а ти да си одобрена от агент.

# 124
Честити 6 месеца на Вики Peace Здраве и много усмивки Hug

МaНЕВрата , ти къде се буташ при коктейлите Naughty
За теб само лимонада hahaha

# 125
Здравейте от мен  Hug
Галче, честито ви бъдещо нашарване на децата Peace

Малко през редовете четох последните 2-3 страници, ама идвам да ви споделя последна информация от Българското посолство в Отава, свързана с издаването на бг-гражданство на децата ни, родени тук. Както Дензъл вече писа (потвърдиха ми го преди малко по телефона) посолството преустановява издаването на бг-гражданство. Вариантите са 2: или трябва да си пътуваме до Бг или да правим пълномощно и наши близки да свършат всичко в Бг. Трябва да се направи превод на български на акта за раждане, за който превод също има 2 варианта. Единия е: правим превод тук при оторизиран преводач и този превод заверяваме в посолството срещу 23$. Другия вариант е в Бг някой да преведе и легализира канадския акт за раждане. В случай че се действа с пълномощно, упълномощеното лице трябва да има със себе си: пълномощното, заверения от кан. външно министерство и посолството канадски акт за раждане и превод на акта за раждане (преведен в Канада и заверен в посолството или преведен и легализиран в Бг).

Доста е объркано, преди беше в пъти по-лесно. Утре пак ще звъня до посолството да ги разпитам каква информация е нужна за пълномощното и реално те ли ще ми го съставят и заверят.
Ако някой е правил такова пълномощно ще се радвам да сподели. за Флоранс свършихме всичко с копие на акта за раждане, заверено в Access Montreal. Мацката от посолството се опита да ме убеди, че заверката трябва да е при нотариус. На сайта на Външно министерство нямат изискване заверката да е задължително направена от нотариус, пише, че трябва да е направена от оторизирано лице.

Уффф, защо ли си мислех, че ще вървим по утъпкана пътека, пък то се оказва че 1000 глупости ще измислят в това посолство #Cussing out Най-кофтито е че няма кого да упълномощим във Варна, а на мен там ми е постоянния адрес. Ще има пътуване между градовете. И последното кофти нещо е, че с тези промени съм 100% сигурна, че Алекс ще бъде с 2 имена в българските документи, а Флоранс е с 3. Ама каквото-такова Rolling Eyes

# 126
Галче, честито  stork-boy

Мацката от посолството се опита да ме убеди, че заверката трябва да е при нотариус. На сайта на Външно министерство нямат изискване заверката да е задължително направена от нотариус, пише, че трябва да е направена от оторизирано лице.

p4eli4ka, както вече бях писала съм работила преди с документи за превод и легализация и във Външно Министерство много стриктно следят заверките правени в чужбина. Изискването е ако документа е ксерокопие задължително да има заверка от нотариус.  Peace Access Montreal нямам представа какво е никога не съм виждала тяхна заверка, въпреки, че смея да твърдя, че доста канадски документи са минали през ръцете ми.

# 127
Във връзка с гражданството и имената да питам майките на момиченца, родени тук - как завършва фамилното име на девойките, на "а" или на "в". Знам,че по дефолт взимат бащиното фамилно име т.е. на "в", но каква е процедурата, ако искаме да завършва на "а"?

# 128
kambanka 2304, на нашата девойка фамилията е с "А", но бащиното име за на мъжът ми без "ова" (надявам се да има смисъл обяснението)

# 129
Има смисъл, разбрах те Simple Smile
Питам, понеже съм останала с впечатлението,че взимат дословно фамилното име на бащата, без да слагат а-то.Мен не ме притеснява особено, но нашият татко държи да е с "а". Ако има проблем, ще му оставя изцяло на него удоволствието да се разправя Simple Smile

# 130
p4eli4ka Много ти благодаря за информацията!   bouquet

Чудя се дали с генерално пълномощно ще може да се издаде акта за раждане в БГ от дядото на детето? (Мъжа ми е оставил такова пълномощно на баща си)

# 131

МaНЕВрата , ти къде се буташ при коктейлите Naughty
За теб само лимонада hahaha

А-а-а, виртуално mоже  Wink

# 132
kambanka 2304, мисля че никой непита. Попълваш името както искаш да бъде. При нас не е имало грам проблем.
Дори сега като поръчвах 2ри сет актове (единият доволно ми го напечатаха от посолството и отива зян) забелязах че моето бащино име се различава (на 2рият липсва моето "ова"), но пак никой не е питал или искал документи, изпратиха си ми ги по пощата.

# 133
  • Варна - Монреал-Едмънтън
kambanka, аз ще съм във Варна между 19.06-19.08 и нямам нищо против да ти свърша тази услуга с документите.
Само трябва да видим как ще ме упълномощиш.

# 134
kambanka, аз ще съм във Варна между 19.06-19.08 и нямам нищо против да ти свърша тази услуга с документите.
Само трябва да видим как ще ме упълномощиш.

Май имаш предвид мен, а не Камбанка  ooooh!

Ескориал, според мен пълномощното трябва да е издадено специално за целта. Не съм убедена, че с генерално пълномощно ще стане. Ние също сме оставили такова, но дори в него ни накараха да споменем всички институции пред които евентуално да послужи и за какво евентуално да послужи.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 04:38 от p4eli4ka

Общи условия

Активация на акаунт