Спират ли майчинството при пускане на ясла?

• 75 901
  • 249
  •   1
Отговори
# 75
Искам да пусна официално запитване в нои по електронен път, но не знам адрес.Ако някой знае моля да ми помогне.И в какъв срок трябва да ми отговорят?Мерси

# 76
  • Пловдив
Искам да пусна официално запитване в нои по електронен път, но не знам адрес.Ако някой знае моля да ми помогне.И в какъв срок трябва да ми отговорят?Мерси

мейловете ги има на сайта на НОИ
трябва до 7 раб дни да ти отговорят
на мен и по-рано ми отговарят

# 77
julia, galia,
ето актуален имейл на НОИ, откъдето могат да отговорят на въпросите Ви за майчинството:
benefits@sofia.nssi.bg

ето и един от телефоните от сайта им:
сл. тел. 02/9261909

имам и мобилни, ако тук не отговарят.
galia, с кого разговаряте от НОИ за Вашия случай. Попитайте на този телефон или имейл като обясните подробно Вашия случай.
Дано разберете това, което се опитва/т.е. Ви пише тук Elfita, може би по телефона можете да зададете повече въпроси и да Ви стане ясно, както и питайте конкретно за сроковете, в които трябва работодателите да подадат документите в НОИ.

# 78
  • Пловдив

Дано разберете това, което се опитва/т.е. Ви пише тук Elfita, може би по телефона можете да зададете повече въпроси и да Ви стане ясно, както и питайте конкретно за сроковете, в които трябва работодателите да подадат документите в НОИ.

Определено не разбира или не чете какво пиша.Съмняваме от НОИ да й се изясни повече.Но все пак дано

# 79

Определено не разбира или не чете какво пиша.Съмняваме от НОИ да й се изясни повече.Но все пак дано
Peace

# 80
  • София
Здравей,
на мен ми отговориха от този мейл : noi@nssi.bg. Мисля след 4 раб. дни ми отговориха и то много обстойно. Успех  Peace
Виждам сте писали и за срокове за подаване на документи. Ако приложение 4 не е подадено веднага, може и след време да се подаде, мисля давностният срок е 3 години, някъде го четох. Аз поне го подадох 7 месеца по-късно и все пак си получих парите. В този ред на мисли, на мен ми е много странна системата на НОИ - значи като пуснеш детето на ясла, трябва в 3-дневен срок да подадеш инфото, за да ти спрат майчинството. Обаче тук идва другата Наредба за получаване на 50% от майчинството. Не би ли трябвало това приложение 4 да е излишно след като има наредба за получаване на 50% от майчинството при връщане на работа. Нали вече подаваме декларация за това, т.нар. приложение 12, т.е. оттук следва тези 50% автоматично да са заявени и да се дават до 2-годишна възраст на детето Thinking Явно разчитат някой да забрави да подаде това Приложение 4  Naughty, както в моя случай, т.е. ако аз случайно не се бях разговорила с друга майка по подобен въпрос нямаше да се сетя, че имам право на тези пари.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 10:22 от sofy

# 81

Проверих и писах и на двата мейла, които са дадени на сайта и които момичетата са написали, но вече две седмици нямам отговор.Затова реших да си сверя инфото и да проверя дали не бъркам нещо.Мерси за отговорите.

# 82

Проверих и писах и на двата мейла, които са дадени на сайта и които момичетата са написали, но вече две седмици нямам отговор.Затова реших да си сверя инфото и да проверя дали не бъркам нещо.Мерси за отговорите.
би трябвало да отговорят. Проверете в папка спам на пощата си. Пишете пак за по-сигурно Wink

# 83
  • Пловдив
Нали вече подаваме декларация за това, т.нар. приложение 12, т.е. оттук следва тези 50% автоматично да са заявени и да се дават до 2-годишна възраст на детето Thinking Явно разчитат някой да забрави да подаде това Приложение 4  Naughty, както в моя случай, т.е. ако аз случайно не се бях разговорила с друга майка по подобен въпрос нямаше да се сетя, че имам право на тези пари.

Не винаги прил 12 се подава,защото майката започва работа.Подава се и когато майката напуска или е съкратена и в този случай тя няма право на 120 те лв.
Да,можеха да четат причината в прил 12,но така им е по-удобно на НОИ.Да се подава нарочна декларация
Ако наистина целяха да си спестят от майките тези 120 лв,сега на теб нямаше да ти ги изплатят.Давностният срок нямаше да е така дълъг,налииииииииии?
julia3,пиши пак и сложи отметка дали е отворено писмото.Провери внимателно адреса,на който пращаш

# 84
Здравейте,
Може ли 2-рата година майченството да се прехвърли на пенсионер? И той 240 лв. ли ще получава или 120 лв?

# 85
  • Пловдив
Здравейте,
Може ли 2-рата година майченството да се прехвърли на пенсионер? И той 240 лв. ли ще получава или 120 лв?

за неработещ може по социалната програма-питай в социалните
ще взима 240 лв

# 86
А как се процедира, ако дете е прието на полудневна ясла. пак държавна но само до обяд и няма как да се върна на работа, тъй като там трябва да съм по 8 часа.

# 87
  • София
Здравейте,

за неработещ може по социалната програма-питай в социалните
ще взима 240 лв
Не може вече пенсионер да участва в програмата за съжаление. Програмата вече е само за безработни в трудоспособна възраст  Peace
Майчинството може да се прехвърли само на баба/дядо работещи на трудов договор, но не пенсионирани

# 88
  • Варна
galia30 Ще напиша как стана при мен,когато детето беш ена 1,1 г си намерих работа в нова фирма,защото нямаше как да се върна в старата.Във старата фирма напуснах по взаимно съгласие,защото няма как иначе,в новата ме назничаха и подаха  пак всички проложения и документи и си взимах 120лв до 2г.само съм забравила коя от двете фирми подаваше за промяна на обстоятелствата декларация ,но това ще е лесно да се разбере.Мисля че беше първата,ама не съм сигурна.

# 89
  • Пловдив

Майчинството може да се прехвърли само на баба/дядо работещи на трудов договор, но не пенсионирани

Може да се прехвърли на баба/дядо по трудов договор дори да са пенсионери.Това не е като по соц програмата

А как се процедира, ако дете е прието на полудневна ясла. пак държавна но само до обяд и няма как да се върна на работа, тъй като там трябва да съм по 8 часа.

Задай въпроса си към НОИ.Не знаех,че има полудневни държ ясли.По логика не трябва да го пускаш на ясла щом няма да се връщаш на работа

Общи условия

Активация на акаунт