Спират ли майчинството при пускане на ясла?

• 75 897
  • 249
  •   1
Отговори
# 60
аа, за втората ли  Shocked т.е. ползва майчинство до навършване на 2г. възраст на детето от първата работа, т.е. 240 лв. и ходи на работа от втората си работа, откъдето няма да получава полагащите й се 50% обезщетение, така ли? ДА
В закона къде е уредено това  Rolling Eyes или е вратичка? не мога да кажа точно къде и не ми се търси сега
т.е. каква може да е втората работа тогава? дори и самоосигуряващ се? май да е самоосиг лице не може,а само да е на ТД

задай въпросите си към НОИ-ще ти отговорят с цитати от закона
благодаря

# 61
Това е вратичка и щом детето тръгва на ясла се вземат 120 лв не е проблем за цялото майчинство ще вземам 50% но кой работодател трябва да ми подаде документите

# 62
Това е вратичка и щом детето тръгва на ясла се вземат 120 лв ....
няма значение дали детето тръгва на ясла или не, ако майката се върне на работа до 2 годишна възраст на детето си има право на тези 50% от обезщетението.

# 63
  • Пловдив
Това е вратичка и щом детето тръгва на ясла се вземат 120 лв не е проблем за цялото майчинство ще вземам 50% но кой работодател трябва да ми подаде документите

това,което го искаш няма как да стане
прочете ли първия ми отговор до теб?

# 64
Днес от НОИ ми обясниха че първия работодател ми подава документите в НОИ-за промяна на обстоятелствата т.е. детето тръгва на ясла,аз се водя в отпуск по майчинство и втория работодател си ме назначава на трудов договор.Това до навършването на 2г

# 65
  • Пловдив
Днес от НОИ ми обясниха че първия работодател ми подава документите в НОИ-за промяна на обстоятелствата т.е. детето тръгва на ясла,аз се водя в отпуск по майчинство и втория работодател си ме назначава на трудов договор.Това до навършването на 2г

тези двете неща са в конфронтация-отговора имаш ли го черно на бяло,за да се защитиш,ако след време те глобят???
на устни обяснения не се доверявай

# 66
аз не разбрах Вие какво искате? Да се върнете на работа или да сте в майчинство още? Или само да смените работодателя/да имате още един де?

# 67
  • Пловдив
иска да се възползва от варианта 240 лв майчинство+заплата от втори работодател
поне аз така разбрах

# 68
Не сте ме разбрали добре-ако започна работа без да пускам сина си на ясла ще вземам 240 лв,но след като пусна малкия на ясла ще вземам 50% от майчинството просто незнам кой работодател трябва да подаде това прил 12 и кои прил 4

# 69
  • Пловдив
Не сте ме разбрали добре-ако започна работа без да пускам сина си на ясла ще вземам 240 лв-неееееееееее,ще взимаш отново 120 лв,независимо,че не ходи на ясла,но след като пусна малкия на ясла ще вземам 50% от майчинството просто незнам кой работодател трябва да подаде това прил 12 и кои прил 4

е,разбира се,че го подава работодателят,от който си излезнала в майчинство.ако ще работиш и при двамата успоредно

# 70
Ще започвам работа при втория,но първия ли трябва да подаде прил.12 а втория прил.4 това незнам

# 71
  • Пловдив
Ще започвам работа при втория,но първия ли трябва да подаде прил.12 а втория прил.4 това незнам

първо уточни дали ще работиш и при двамата едновременно или напускаш първия и ще работиш само за втория,или от първия ще си в майчинство,а ще работиш при втория
защото при различните ситуации е различно

# 72
От първия няма да напускам докато не ми свърши платеното майчинство още 8 мес. а след седмица мисля да започвам при втория

# 73
благодаря, сега ми се изясниха нещата.
galia, имам предположение за приложението, но не съм убедена. съжалявам, че не мога да съм от полза. наистина по-добре новия счети да пита в нои.

# 74
какви предположения имаш защото и те не са много в час и само си прехвърлят топката

Общи условия

Активация на акаунт