РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ 48

• 43 168
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
  • София
sladurka - този линк не го ли отваряш http://1.bp.blogspot.com/_UUzzrSenOa8/TUvOC020SNI/AAAAAAAAAEQ/ni … 0706_353094_n.jpg ?
киселите плодове могат да се смесват с ядки, кисело мляко, но закуската е хубаво да е само плодове. Ти всъщност искаш да сваляш или да се храниш здравословно? Разкажи повече за себе си Crazy. Протеините не се смесват принципно(т.е. миш маш от сирене и яйца не е много разделен) Peace.
За протеините - Белтък или белтъчина (понякога протеин) е колективен термин за биологически важни макромолекули, изградени чрез поликондензирането на отделни аминокиселини. Белтъците са един от основните градивни компоненти на живите клетки, както и на вирусните частици. Притежават сложна пространствена структура и изпълняват разнообразни биологични функции — от типично структурни, защитни, транспортни до каталитични и регулаторни. Българските наименования „белтък” и „белтъчина” произлизат от традиционното наименование на яйчния белтък, който съдържа белтъчини за развитието на зародиша. Като синоним се използва и чуждицата „протеин” (protein), срещана в много западноевропейски езици.
Статия за храните, богати на белтъчини - http://www.kak-da.com/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html.
Въглехидрати - http://www.kak-da.com/%D0%B2%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D1%85%D0%B8 … %D1%82%D0%B8.html.
Мазнини - http://www.kak-da.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html.

# 691
здр. надявам се да ми дадете повече информация относно разделното хранене. просто имам въпроси на които не мога да си отговоря сама. разгледах таблицата за комбинирането на храните и се чудя защо не може да се смесват сирене и масло - и двете идват от един и същ източник млякото. също така може ли да се ядат боб и леща, защото те по принцит съдържат и белтъчини и въглехидрати, а те не трябва да се комбинират. а също защо е позволено да се комбинират мазнини с въглехидрати - това е калориина бомба, защото се комбинират 2 източника на енергия. newsm78

ох, много въпроси станаха. дано да ми отговори някой. и БЛАГОДАРЯ предварително за инфото. Heart Eyes

# 692
Усмивке благодаря ти отново! Този линк го отварям,да! Само аз ли малко трудно се ориентирам в такъв вид таблици Crazy Един бегъл поглед и не разбрах защо не може месо с раст.мазнина(олио) например Crazy Ми с какво да готвим?

Аз иначе не искам да свалям много-килце-две,не са ми кг проблем,по-скоро да изчистя целулит,да се се стегна и да съм здрава!

# 693
  • София
roberti4ka - добре дошла   bouquet. Със Сладурка ви препоръчвам да си вземете някоя книга за разделното хранене, ще ви е полезна Peace. От това, което аз четох, знам, че разделното хранене не е просто механично делене на храните, а почти философия. Леви например тотално отрича хляба, консервантите, сладките неща, газираното и т.н. Също така тежките меса, честата употреба на въглехидрати не са препоръчителни. Според него менюто ни трябва да се състои от пресни зеленчуци(и то прости салати - 1-2 зеленчука), плодове, овесени ядки, месо(риба, пилешко), сирене и т.н. Примерно негово меню - закуска - ябълки, обяд салата и риба, вечеря салата и парче сирене. Като основната част е салата, а останалото е малко парче. Това важи особено за искащите да отслабнат. В този ред на мисли, няма как да се стигне до калорична бомба или преяждане.
За сиренето и маслото - не се позволява, ако се приемат и двете за протеин и, ако са едно към едно. Зависи коя таблица гледате.
Относно боба и лещата - те са достатъчно трудно смилаеми, за да се консумират заедно, най - добре да се хапват отделножна обяд със салата. Особено подходящи са за вегетарианци, защото имат протеини. А че съдържат и въглехидрати и мазнини - всички продукти имат от всичко, важното е кое е преобладаващо.
Относно готвенето с олио или масло - принципно е възможно, дълго съм готвила без и се свиква. Пък и за готвенето се ползва нищожно количество, така че не е проблем. Пърженето по - добре изключете. Скара и на пара е най - добре.
Има най - различни теории и таблици, изберете една и следвайте нея.

# 694
Добро утро мили дружки  Hug.
Направо съм за бой, но наистина нямам време за форума .
Все пак хвърлям по едно оЧо и ви следя . Wink
Йонито, на път сме да намерим квартира, дано стане, че се оказа много трудна работа .
Още куп неща има за уреждане, да не казвам как ме е стегнало под лъжичката ...........
 VK, да не би да правите алергия от нещо?
Дъщеря ми като малка беше чувствителна към мухъл.
Разбрах го, когато бяхмена море - излизаме на плажа, ни кашлица, ни хрема, прибираме се в хотела - не може да диша. Като се огледах, видях мухъл в ъглите на стаята .
Джижи, добре дошла отново, много се радвам за теб ,поздравления  bouquet.
мурка, с малко закъснение - честит празник  newsm59!
Да ти е жива и здрава малката принцеса Hug.
Госпожо, видях аз едни снимчици, затъжена съм пък  Heart Eyes.
Сладурска, след почивката сигурно много работа се е натрупала и нямаш време да пишеш, но определено липсваш Heart Eyes.
Росито, и теб те мярнах у фейсбукЪ, дали от морето, или просто си такава, но много си свежа .
Галина, приятна подготовка за празниците, после ще разказваш, ако може и с картинки.
Днес ми е почивен ден, но само да думи .
Допивам си кафенцето и започвам с домакинстване, че мен си чака.
На всички желая прекрасен ден  Hug.
Сега ще метна по кафе и изчезвам.

# 695
Усмивке пак благодаря! Hug Може би наситина ще си взема книга,просто не исках да се лутам и да залитам в крайности,а някои да речем по-основни неща. Как така готвиш без мазнина Crazy Дали те разбрах правилно? Иначе салати обожава,само,че по-сложни,с повече зеленчуци и сирене много обичам. Плодовете честно ги ям насила,без мръвка също трудно устоявам Embarassed Ето снощи например си направих зеленчукова мусака,патладжан,тиквичка,картоф,чушка и лук,позапържих ги в малко мазнина,после в теджерата под налягане да омекнат,запекох ги на фурна,но прибавих и заливка с две яйца+1 суп.лъж брашно. сега ми става ясно,че май пак съм сбъркала,а за момент сипомислих,че имам разделна вечеря Laughing

# 696
  • София
Здравейте  Hug.
.
Алексче - радвам се, че се разписа Hug. Всичко ще се нареди, да знаеш Heart Eyes.
sladurka - мусаката щеше да е разделна, ако махнеш или картофите, или яйцето. 1 суп. лъжица е минимално и не се брой. Ами, аз бях дълго време на Дюкан и готвех без мазнина, т.е. не запържвах, а задушавах с малко водичка. Свиква се Joy. Но не е нужно да изпадаш в такива крайности, 2 суп. лъжици олио не са нищо. Просто не запържвай, а задушавай, олиото го добавяй после.
За целулита - той се бори най - трудно. Трябва спорт, диета, масажи и много вода + упорство. Според една масажистката целулитът дори се влияе от стреса, емоциите. Ти спортуваш ли?
Хубав ден, милички  bouquet.

# 697
Аз,че ще си взема книга,ще си взема. Трябва,защото не всичко ми е ясно-например картофите са въглехидрат,нали и ги съчетавам със зеленчуци,не месо или друг въглехидрат newsm78 А яйцето протеин,ааа стоплих протеин(яйцето) не може с въглехидрат(картофа),така ли Crazy
Ами спортувам е силно казано,но 2-3 пъти в седмицата бягам около 1км,не повече. малко е. Но забелязвам промяна в тоя гаден целулит-намалял е.

# 698
  • София
sladurka - точно така Peace. Правилото е един вид протеин + зеленчуци или един вид въглехидрат + зеленчуци на ядене. Може и само зеленчуци, разбира се Mr. Green. Плодовете най - добре самостоятелно.

# 699
Здравейте, момичета!
Днес малката ни дъщеря има рожден ден и става на 3 годинки.Да е жива и здрава!
Мурка, честит рожден ден на патерици на твоите принцеси.много са хубави.
Алексче, като видя, че си писала се зареждам с много енергия.
Смайлче, ти си душата на темата ни.
ще ви почерпя с нещо мое./нищо че не е торта/.

А ето и снимка от морето.

# 700
  • България
Муркаа  смях се с глас~десетокласничка втория срок~хахахаа  добре че нямаше никои около мен!-20год и съм точно топкова.и тук пожелавам мн здраве на принцесите.
Галина точно на морето се чувствам найдобре,никак не ми се гледат балкани...
алекс свежа  съм когато съм пропуснала плажа и съм се наспала добре-сега сърцето ми спи,но презпочивката ще си пека дупето.

# 701
Привет , разделни мои - неразделни ! Hug
Честито на двете кукли на Мурка , да са живи и здрави !  bouquet

Галина 74 , да ти е жива и здрава малката принцеса , много да ви радва !

Алексче ,  Heart Eyes и аз съм се разтъжила много , мило ! Знам ,че в момента ти е много напрегнато и ти се е свило под лъжичката , много те мисля !  Heart Eyes Hug Heart Eyes Всичко ще се нареди по най- добрият начин , нали знаеш ! Praynig Praynig Praynig
Смайлче ,  Hug добре ,че си ти , да ни отсрамиш ! И да ни засрамиш ! Embarassed Ама , то така и трябва да бъде - младите напред !
Аз да се похваля - роклата все повече ми харесва ! Wink
Като казах роклА - Нервакова нещо ми се загуби ! Crossing Arms Да дойде , пък да почерпи - чета , че детенце в яслата са го приели ! Като знам - това е всенароден празник , заслужава едно наздраве ! Laughing

Добре дошли на новите ни момичета в сговорната ни дружинка !  bouquet Успех с РХ ! Peace

Сега ви цунем по домова книга и тичам по задачи ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 702
Уффф,пак изтървах тортите #Cussing out
Мурка - да са живи и здрави наборките.Много шестици да носят Wink
Гале - твойта мома все така да радва мама и тати.
Хепи - едно време червена рокля,сега синята....и още нищо ли повече няма за показване Hug
И аз като Госпожата - съм отпуснала края.Но... и аз ще се взимам в ръце,че ако се оставя и зимата съвсем ще стане трагично.РХ съм го оставила почти на закачалката,но се радвам ,че поне не качвам след това плюскане.Чак не се понасям,ама все ми е гладно.
Другата седмица част от домашните любимци отиват на море и може да ви навестявам повечко.
до скоро сладкишки Heart Eyes

# 703
  • TX
Галина да ти е здрава и щаснлива Ади, да ви радва много и вие нея Hug  bouquet nbirthday
ама с тези вкусотийки дето замесвате тук ммммм окръглих се доста
ВВ като домашните отиват на море,минавайки пред наше село да свиркат  Whistling Whistling
росито ами така си е смях - несмях мацка си ти, тя и ВВ е свежарка страхотна и сега жабуранчо я държи в кондиция, ама убедена съм, че всички раделнички са така и аз като съм раделна и ми пада накоя друга година, особено като съм се наспала Joy Joy Joy

# 704
Мурка - много тенкю за комплиментите,ама ако сега ме видиш...Паднаха ми още годинките с много коса.Подстригах се около втори номер Mr. Green и съм на около 18 години Embarassed
Домашните май ще останат само за едно късо кафе и ще бързат да се гмуркат.А и на таткото ще му е неудобно да ти ангажира времето Wink
денят ми започна доста рано и съм решила днес разделно.
До тук - плодове микс с едно домашно овче мляко което е като сирене гъсто Shocked
За обяд  - спагети със салата.
Вечерята - мръвчок отново със салатка.
Хайде да пошетам малко,че... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт