Отговори
# 195
Туинс, много се зарадвах на поста ти, Йоанна и ти сте наистина страхотни и сте се справили чудесно  Hug

Да питам консултантите на ЛЛЛ, тези неуморни момичета.

Значи моята беба си суче около 20 мин, някой път и 30 мин. Спира да яде, някой път връща малко, оригва си (т.е. нахранила се е, нали...) и след около 15 мин започва отново да плаче, да върти езика, да си лапа ръцете (все признаци на глад) и ако й дам, се нахвърля на ггърдата като невидяла и може да суче поне още 15 мин. Да й давам ли или да я ограничавам (звучи смешно)?

mishelaa, ако бебката ти има всички признаци, че суче добре, мокри пелените, ака, видимо расте, вероятно няма причина за притеснения. Понякога бебетата могат да търсят гърдата повече и по-често. Причините може и да не са свързани само с глад. Не е невъзможно да преминавате през период на скок в растежа или Изабела да има чисто емоционална нужда да суче често, да им нужда да се успокои и приспи. Къмачетата търсят гърдата и сучат не само от глад. Възможно е в някои часове от денонощието Изабела да е като залепена за теб, а в други да заспи блажено или да се заиграе (малко по-нататък) и да направи по-голяма пауза. Често бебетата сучат интензивно привечер или когато са си в къщи, а когато са на разходка или пък са по-спокойни, не се сещат толкова често за сукане. Ритъмът на бебетата се променя много динамично. Възможно е след известно време твоето бебе да започне да суче по-кратко, като напълно нормално и възможно е да има периоди, в които да суче често и интензивно. Ако видимо няма признаци, че не се храни добре, ако не е свързано с някакъв дискомфорт, вероятно няма причина да се притесняваш. Повечето майки споделят, че тези периоди и промени се преодоляват  най-леко с търпение и водене по бебето, следване на неговия естествен ритъм.

bvl
, позволявам си да пиша, въпреки че не си ни задала въпрос, защото това през което преминаваш, емоциите и притесненията са нещо нормално и може да се случи на всяка майка. Ти си родила съвсем наскоро, хормоните ти още бушуват, а и промяната, през която преминаваш не е никак малка. Нормално е да ти се плаче, да се чувстваш объркана или да изпитваш страхове. Би ли желала да ми пишеш да лични и да ми разкажеш как се чувстваш, какво те притеснява? Мога да ти дам и телефон (има го и на сайта на ЛЛЛ) за да поговорим.
За много майки твоите усещания са толкова познати. Нормално е да не се чувстваш така комфортно със свекърва си, както би се чувствала с майка си. Това всяка една от нас може да разбере. Би могла да опиташ да поговориш с мъжа ти, да му обясниш как се чувстваш и че емоциите, които бушуват в теб са нещо естествено. Неговата подкрепа е много важна, независимо че вероятно и той се чувства притеснен. Нормално е бебето да плаче, бебетата правят такива неща. Също толкова нормално е плачът на бебето да действа и на двама ви много разстройващо, това е функцията на бебешкия плач. Би могла да пробваш когато Йоана плаче, когато я мъчат коликите много да я гушкаш, обърната към теб, корем до корем. Можете да опитате и така да спите, много майки споделят, че това е един от начините за оцеляване в периодите на колики или други болки. Гушкането много вероятно е да помогне и на теб, да се почувстваш добре, да оставиш емоциите си да се излеят и хормоните да се наредят.

Вариант ли е да опиташ, особено когато времето се подобри, да излезеш с Йоана на разходка в слинг? Така тя ще е защитена, близо до теб, а ти ще се разнообразиш и раздвижиш. Ако има вариант, би могла и да опиташ да отделяш по час на ден за нещо различно. За разходка навън, тичане по алеите на близък парк, танци в къщи, може и с бебе в слинг, за разговор с близък приятел... След време, ако има вариант би могла да опиташ да отделяш малко време за спорт или друго активно занимание, което да действа зареждащо и отпускащо. Ако си близо до Пазарджик и би се чувствала комфортно, заповядайте с Йоана на някоя от срещите със съдействието на Ла Лече или Бебешките кафета в града. Не се притеснявай да ми пишеш или да ми се обадиш, ще се радвам да поговорим  Hug

# 196
Съни, само се разминаваме с теб на тези тонове, аз съм в четвъртък следобед.

Аз не търся прилики и разлики, защото наистина си е строго индивидуално, зависи от организма и как ще потръгне самото раждане.

Ама уж се мъча да съм спокойна, ама ми е едно такова заспало, лениво и леко изнервено... а пък дори не преносвам! Май трябва да наблегна на шоколада и да се усмихвам малко насила, че да се получат нещата  hahaha

Успех на всички, които ги "привикват" в болницата.

Rois  Hug да се отчетеш със смс поне!

Ваня, мерси за разказа  Hug Много се чудя и аз за тази упойка, иска ми се без, ама ако ще се предизвикваме май и аз като теб ще постъпя.

# 197
Sunnny_v благодаря за съвета точно към него ще се придържам или поне ще се опитам да се придържам,понеже и аз съм на същтото мнение   newsm10

# 198
  • Сопот, Пловдив
Диди, ти първа ще разбереш сигурно  Mr. Green , ама не се знае, току виж се появило лейдито по това време, може да си имаш по-важни грижи от щъркелстване  Mr. Green  Hug .

# 199
Здравейте момичета! Да се отчета и аз след празниците все още сме 2 в 1, макар да имам още 4 дни до термин. Контракции нерегулярни се появиха от вчера, но не съм обнадеждена  Simple Smile

Относно прегледа за разкритие - след два такива мога да кажа, че е неприятно, но не болезнено.

Леко и спокоино на всички, за които денят е днес !

# 200
Rois-че, не се тревожи изобщо, на линия съм за теб и шоколадчето! Още утре ми пиши, ако те приемат и какво смятат да правят, ок? Че вече много ви мисля всичките, лейдито така и така не бърза за никъде  Mr. Green

# 201
Здравейте!

Най-накрая да се разпиша - вече си имаме бебка  - Катерина Simple Smile Роди се на 11 април, 2050гр, 45 см. Вече сме си вкъщи и много щастливи:)

Честито на всички нови майки и леко раждане на чакащите!
Хубав ден от нас  Hug

# 202
Много се чудя и аз за тази упойка, иска ми се без, ама ако ще се предизвикваме май и аз като теб ще постъпя.
И аз я препоръчвам,поне за 1 раждане,за второ незнам,не съм сигурна.Уж по бързо стават работите,но не е гаранция.Пък и окситоцина си оказва голямо влияние.

# 203
Здравейте момичета,

Най-сетне да успея да смогна да седна на компютъра и да почета поне малко.
С две деца си е истински цирк вкъщи-въобще няма скука...ама така ми харесва, въпреки,че каката много ме ядосва..но явно си е в такъв период..
бебока е добре,имаме и ние колики-давам му Инфакол, и искам да попитам всички ,които го дават-задължително ли го давате преди всяко хранене и дължите ли капките в хладилника?Колко време го давате?
И друго-вашите дребосъци по колко мл кърма изпиват на хранене и -ние сме на 16 дена-пием по 80 мл, а днес му дадох 100 и без проблем си го изпи..
Аз продължавам  с изцеждането и даването от шише-но се притеснявам да не ми намалее кърмата по този начин-затова имам въпрос към Консултантките по кърмене- сега изцеждам от двете гърди през 3 часа по около 80-120 мл, дали да не започна да редувам през три часа..или да продължавам и от двете.. надявам се от другата седмица да започна да кърмя и после да изцеждам, като зърната ми съвсем се заздравят..
Предварително благодаря за отговора!

....

deny, помогни ми да се ориентирам,  newsm78 какво е наложило изцеждането? Предполагам, че при Тодор всичко е наред и засуква добре. Ако е така, ето прекрасната възможност да го използваш като оптималната помпа  Wink като го слагаш още при първите признаци на глад и предлагаш и двете гърди. Така ще се осигури добра стимулация за гърдите да произвеждат "поръчаното" от бебето количество. В случай, че употребата помпата е наложителна, може би ще е добре да изцеждаш толкова често, колкото би слагала Тодор да суче. Честото кърмене / или в твоя случай цедене/ стимулира производството на кърма, щом има търсене, значи ще се осигури и предлагането  Flutter При доста цедящи майки помага ритъмът от мин. цедене- лек масаж на гърдите- 5 мин. цедене - пак масаж и за финал 3 мин. цедене.
Би могла да опиташ да даваш изцедената кърма по алтернативен начин (лъжичка, мека чашка) за да се избегне объркването с биберона. Все пак техниката на пиене от биберон е различна от тази на гърда и по тази причина някои бебета, дори правилно сложени на гърдата, сколасват да разранят зърната на мама. Confused Подобен риск носи и ползването на залъгалка. Затова се препоръчва, ако е възможно да се избягва или поне да се ограничи употребата и през първите седмици.
Не знам колко е голяма дъщеричката ти, дали би се занимавала с нещо тихичко, докато ти си заета с цеденето; напр. рисуване, оцветяване, пъзели, или..и тя да имитира кърмене с някоя кукла или да я преоблече и "приспи". По този начин може би ще си осигуриш 15-20 минутки спокойствие.
Споменаваш за разранени зърна, какво точно е положението; слагаш ли някакво кремче или какво си предприела, за да ускориш заздравяването?

Здравей,
Благодаря ти за отговор-сега ще разасня малко какво е положението при нас.
Още в болницата зърната ми се разраниха, можеби от желанието ми да слагам малкия колкото се може по-често на гърда, за да се чувстваме и двамата по-добре.От болницата започнах и да се изцеждам след кърмене, защото вече на втория ден усещах неразположение и малка буца  CryНа третия ден обаче, въпреки изцеждането и болката, която не мога да опиша от кърменет с ранички по зърната , гърдите ми станаха адски твърди, болезнени и въпреки цеденето с ръчна помпа на Авент не се успокояваха, изписаха ни, продължих с мъките с кърмене и изцеждане след това, пробвах и със силиконови зърна, но с тях беше същата история ..на втория ден след изписването вкъщи малкия явно беше нагълтал и кръв и повърна съответно кръв от мен..изкарах си акъла и сплрях да го кърмя , а само да се изцеждам и да му давам от шишето.Сега съм добре слава Богу , преживях една нощ с температура..буцата почти я няма-купих си на третия ден и електрическа помпа на Медела , и тя ме спаси-препоръчвам я горещо!
Зърната продължавам да мажа- с Гарместан, Дефламол, Лансинох..сега са добре, но въпроса ми беше дали има опасност кърмата ми да намалее ,като не му давам да суче, защото знам,че бебчето най-добре стимулира лактацията.И дали да редувам през три часа от гърда изцеждането, защото в момента изцеждам през 3 часа и двете.
Какате на 4 години, с нея се кърмихме до 9-ия месец, когато тя сама се отби, в началото с нея имах подобни проблеми ,но се оправих сравнително по-.бързо, за спокойствие -намирам го-тя не ми пречи, така че това не е проблем.
Искам само да кажа, че затоплянето на гърдите или топлия душ определено прави чудеса с твърдите гърди.
Надявам се сега да съм била малко по-ясна, и се извинявам ако съм станала досадна с дългия пост!
Приятен ден засега! Simple Smile)))

# 204
  • Германия

Здравей,
Благодаря ти за отговор-сега ще разасня малко какво е положението при нас.
Още в болницата зърната ми се разраниха, можеби от желанието ми да слагам малкия колкото се може по-често на гърда, за да се чувстваме и двамата по-добре.От болницата започнах и да се изцеждам след кърмене, защото вече на втория ден усещах неразположение и малка буца  CryНа третия ден обаче, въпреки изцеждането и болката, която не мога да опиша от кърменет с ранички по зърната , гърдите ми станаха адски твърди, болезнени и въпреки цеденето с ръчна помпа на Авент не се успокояваха, изписаха ни, продължих с мъките с кърмене и изцеждане след това, пробвах и със силиконови зърна, но с тях беше същата история ..на втория ден след изписването вкъщи малкия явно беше нагълтал и кръв и повърна съответно кръв от мен..изкарах си акъла и сплрях да го кърмя , а само да се изцеждам и да му давам от шишето.Сега съм добре слава Богу , преживях една нощ с температура..буцата почти я няма-купих си на третия ден и електрическа помпа на Медела , и тя ме спаси-препоръчвам я горещо!
Зърната продължавам да мажа- с Гарместан, Дефламол, Лансинох..сега са добре, но въпроса ми беше дали има опасност кърмата ми да намалее ,като не му давам да суче, защото знам,че бебчето най-добре стимулира лактацията.И дали да редувам през три часа от гърда изцеждането, защото в момента изцеждам през 3 часа и двете.
Какате на 4 години, с нея се кърмихме до 9-ия месец, когато тя сама се отби, в началото с нея имах подобни проблеми ,но се оправих сравнително по-.бързо, за спокойствие -намирам го-тя не ми пречи, така че това не е проблем.
Искам само да кажа, че затоплянето на гърдите или топлия душ определено прави чудеса с твърдите гърди.
Надявам се сега да съм била малко по-ясна, и се извинявам ако съм станала досадна с дългия пост!
Приятен ден засега! Simple Smile)))
Дени, благодаря за поясненията.  Flutter
Имала си "разраняващо" начало, но пък сте били често заедно, какво по-хубаво от това бебето да усеща топлината и ласката на мама  Hug Срещу разраняванията също винаги има светлинка в тунела  Wink Ето, вече сама си намерила възможно решение да се справиш с препълнените гърди- топло-влажните компреси, топлият душ наистина отпускат. Можеш да го правиш (ако имаш време и възможност, разбира се) преди всяко цедене. Чудесно е, че зърната са по-добре, вероятно няма да навреди, ако продължиш да мажеш с ланолиновото кремче. Мислиш ли, че са толкова добре, че да опиташ да сложиш Тодор отново на гърда за да суче?  Като внимаваш да е обхванал добре около зърното, за да не разранява повече. Може би в сънено състояние ще засуче добре; повечето бебета сучат прилично, ако им се предложи гърда, когато са полусънени и показват ранните признаци на глад.

3-часовият ритъм на изцеждане и от двете гърди е ОК, щом гърдите се стимулират редовно значи ще произвеждат редовно и достатъчно.
Ако се редуцира цеденето (тоест по 1 гърда на цедене), едното е, че има вероятност да стане запушване, защото и двете гърди произвеждат едновременно, а се изпразва само едната. Другото което е, че организмът ти  ще се настрои да произвежда по-малко кърма, щом няма употреба на края на поточната линия, а предполагам целта ти сега е да запазиш доброто производство и накрая "потребителят"  Wink да е доволен. Така че, спокойно можеш да запазиш досегашният ритъм или дори да вмъкнеш и слагане на гърда, за да се поддържа достатъчното количество на кърмата.  Peace

# 205
Здравейте мами , малко късно пиша Simple Smile , да се похваля, но чак сега намерих време  Simple Smile - на 22.04 и аз родих Simple Smile момиченце 3,100 кг, 51 см  - Ива Simple Smile всичко засега е наред Simple Smile раждането мина нормално Simple Smile честито на всички новородили мами Simple Smile на останалите - малко остана ! Simple Smile

# 206
Благодаря на всички за пожеланията. Много сте мили.

Аз, обаче, съм притеснена и имам въпрос към консултантките по кърмене:

Цялото бебче е червено, по цялото телце има червени пъпчици,не знам от какво са. Отделно с това в областта на памперса е кръв червено детето,помислих,че е от памперса,който използвам - "Pampers". Смених го и купих на Пуфис. Положението е същото. Възможно ли е да е от кърмата? Тея дни ядох малко агнешко, зелена салата,картофи,козунак. Пия сутрин кафе. От това да не би да е? Но аз не прекалявам,не приемам нищо в големи количества. Моля ви за мнение.

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 16:10 от brown_eyes

# 207
Мамчета, ходих при док от ЖК - тонове перфектни, кръвно също, гледахме се и каза, че главата е супер ниско вече и предполага, че имам 2-3 см разкритие, води на долна граница като за преди раждане! Каза да чакам всеки момент и да не се притеснявам, че нямам болки, просто матката била спокойна засега. Интересно ми е да сравня инфото, което Ненов ще даде в четвъртък, особено за разкритието! Ще се ражда, само не е ясно кога : D малко ми се пооправи настроението, все си мислех, че нямаме прогрес Simple Smile))

Честита принцеса Катерина на Dahila!

Честита кукла Ива на lisa_ivanova!

Да са ви живи и здрави малките съкровища и много да ги слушате!  newsm51

# 208
Честито бебе Ива на Лиса и бебе Катерина на Dahila(макар че ние вече знаем за нея)
Относно прегледа за разкритие мога да кажа, че при мен нямаше нито болка, нито прокървяване. Явно всичко е много индивидуално.

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 17:01 от bvl

# 209
Поздрави на всички нови майки и техните бебенца! Бъдете здрави и усмихнати!
messalina08 прегледите за разкритие никога не са ме боляли, но винаги са ме предупреждавали, че след тях може да има кървене.
Ройс успех утре!
бвл сама трябва да си помогнеш, за да излезеш от това положение. Не знам какво те спира да излизаш с бебо навън, но повярвай, че ако започнеш да се разведряваш, веднага ще усетиш разликата. Преслав го изведох на 4-часова разходка още на 18-ят му ден. От тогава излизаме всеки ден. Разходката навън се отразява добре и на неговите колики и на моите контакти, хихи. Дори 2 пъти го оставих на гости на баба за 2-3 часа, за да водя батко му на РД. А и скоро започвам да тренирам, така че сутрин татко му ще го гледа. Момичета ( тези които им за първи път), живота ви е станал по-хубав и по-пълноценен, защото сте станали майки, но вие не сте само и единствено майки. Излизайте всеки път, когато имате възможност, забавлявайте се, тренирайте, общувайте ( не само за памперси и кърмене).
Eто ви една снимка на моите разхождащите се момчета: http://media.snimka.bg/8474/023202847.jpg?r=0

Общи условия

Активация на акаунт