Юнчета 2009 темите си тук споделят. Тема 113

• 31 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Sv. Тони го гледа една жена пенсионерка срещу заплащане.
Той също говори от трето лице, даже някой път като иска да каже "аз ще го направя"
и иска да ме изгони казва "не ти тони" или повтаря "ти ти ти" в превод аз аз аз.

# 691
  • Плевен
Привет момичета,
домъчня ми за вас, но не писах, че откакто си дойдохме от балкана в неделя вечер все много задачки. Сума ти и перални напусках, че и чаршафите донесохме всички, и на децата доооста изцапани дрехи, Вениша беше необходим за повечето, че то не бяха къпини, то не бяха малини, то не бяха боровинки, абе чудо ви казвам, голямо цапане, голямо чудо. Ходихче на басейн на Чифлика, децата пощуряха просто, водата топла и минерална, почти не излизаха. Ходихме и на Беклемето, 3 часа брахме боровинки, направихме си сладко, открихме нови места близо до нас, нови дървени мостчета над реката, водопадчета, събрахме много билки, абе идилия. Всички дружно с рев си тръгнахме от балкана...
Св. , страхотен е просто Бобата! Много , ама много ми е интересен!
Преси пък днес оскуба кака си, ама много, чак кичур коса падна, тя много плака, но той явно не е очаквал, че така ще я заболи и ще заплаче и веднага започна да я целува и успокоително и говори "Нама, нама..."(Няма, няма, да не плаче) и като видя, че не стпира и каза "Како, такай(чакай) и отиде и идонесе едно желирано бонбонче Ментина от барчето, за да я успокои Simple Smile)) И тя наистина спря, и го целуна, благодарна Simple Smile))
Преси пък говори за себе си с "мене" - казва Аба мене - т.е. Аз съм жаба, Ака мене т.е. пишка ми се, та съм постоянно преводач, защото друг не го ръзбира какво говори. Днес каза "Нане ай ка" - означава "Кака Ани го направи така" абе въобще с приказките сме много назад, за разлика от кака му, латерната, дето ме побърква с приказки и умозаключения непрестанно Simple Smile
Днес водих снаха ми на гинеколог, много готино беше за нея да го види, а пък аз ходих и отново имам гъбична инфекция, от няколко дни усещах дискомфорт, ей писнаха ми вече тия гадинки, и е толкова скъпо лечението, и са упорити.. абе въобще - гадост!
Ох, много дълго стана, още много неща имах да ви пиша, но хайде после.
Да не изброявам поименно, но болните да оздравяват, Поли - успех, ти си много хубав човек и съм сигурна, че ще намериш това, което търсиш  Hug, Мони и на вас успех и късмет за важната крачка, Джери цункай Мо, много е сладка, Св, и ти нацелувай Гения, много се смях Simple Smile), Фантазия, дано да е било нещо бързо и да оздравявате вече, Петя, приятно изкарване, поздрави, Христа - нищо, за следващия път ще си много по-добра и ще вземеш изпита, Нели, радвам се, че така хубаво сте си изкарали на морето, Амореее - много липсваш.... Пропускам и други, но вече заспивам седнала... Поздрави на всички и специално за тези, прочели целия ми пост - поздравления за търпението  Wink

# 692
  • София
Добро утро!
Анито, много завидях за излетите из природата. Аз все още обмислям къде да ни е почивката. Ходи ми се на Созопол, но на планина май повечко ми се ходи. Замисляме една по-балканска, но да видим. Ние с  мъжа ми ставаме, решаваме и тръгваме, щото иначе с плануване никъде не стигаме. Все нещо не стига, когато е по план. А аз толкова пък обичам да знам какво ми педстои, но в комбинация с моята нерешителност... Абе... не е лесно...
Днес ще сме яко по магазините, че имам грандиозни планове за целия апартамент, а топлото време скоро ще свърши. Трябва да се действа.
Цитат
Днес водих снаха ми на гинеколог, много готино беше за нея да го види...
Ще да е някакъв много готин гинеколог  Wink

# 693
  • Плевен
Хихи, да види бебето имах в предвид, но доктора наистина е мнооого готин  Heart Eyes

# 694
Здравейте ,момичета! Hug
Тук съм ,но само ви чета и все не намирам време да пиша. EmbarassedЕмма е добре ,гледаме се ,ходим по разходки ,рядко на море ,че с двете деца ми е малко трудно да се организирам.Така и не се реших да изкарам един шофьорски курс ,за да се улесня,но пък и не мисля ,че бих могла да бъда добър шофьор с моят страх,така че ще си ходим пеш Simple Smile.По този повод Hrista,стискам палци ,мисля че ако си спокойна ще си вземеш изпита без никакви затруднения.
Бяхме на северното черноморие на два пъти за по няколко дена,но на мен ми се искаше на планина ,малко климата да сменим.Проблема е че мъжа ми няма достатъчно отпуска и не си заслужава за 3-4 дни да пътуваме ,а и подготовката ще е голяма ,че аз трябва да си тръгна с цялата покъщнина ,заради малката/нали е на диета и ще се готви /.С нея трудно ще ходим по почивки или поне докато свикна с организацията ,но няма начин.
Каката ни прекара  2 мес от ваканцията си в усилени тренировки,че и ние с нея. Laughing ,но сега пък съм я оставила активно да си почива и се е отдала основно на игри и от време на време подхваща книжката ,но не й се чува за училище ,а то си наближава.
Емма говори много ,последно време започна и човешки  Laughing ,усети че така по лесно ще си намери събеседник. Simple Smile ,прави  изречения от по 3-4 думички.Много е смешна ,като се ядосва не писва да реве или тръшка ,а да нарежда -"еееееееееее"и това с много интересно замахване на ръце и глава ,"боооозееее","малеееееееее" ,много е артистична и много сладка.Много обича да имитира кака си и е като папагалче ,каквото тя направи ,същото повтаря но в пъти по смешна и забавна .
Емма също обича да скубе кака си ,ама тя кака й е виновна ,че винаги се смее ,но когато е сериозно и започне да плаче и тогава Емма изобщо не й обръща внимание и не се трогва.Аз трудно мога да й обясня ,че така не се прави ,защото един път е игра ,един път не, а и не винаги съм сигурна на кого точно трябва да се скарам и обясня ,защото в повечето случаи кака й е на един акъл със нея да не казвам и по малка. ooooh!Емма е  много  спокойна и ако не е кака й да реве по цял ден ,сигурно и това нямаше да прави,но нали за всичко гледа от нея .Когато се карам за нещо на кака й и тя съпричастна се обръща на една страна и си седи и подсмърча артистично,върти очи и очаква и на нея да й обърна внимание.

Много ми е хубаво с децата ,но на моменти честно казано си откачам и вече искам да имам и социален живот ,но май повече ми липсва ,защото знам че за момента няма начин.

Г-жа Нервакова ,виждам че сте си прекарали страхотно на моренцето  Wink.
Wiwi, благодаря че се сети за нас .Само да споделя ,че аз на каката давах зелена енергия ,водорасли ....и от нищо не видях да има полза ,просто като стана на 6-7 год и спря да боледува /е не изключвам настинка/.Давам плодове и зеленчуци,витамини от време на време /малката сега си хапва от гумените мечета/ и на двете давам пробиотици профилактично ,заради гадните чревни вируси в момента.Иначе бъз има по аптеките-Самбукус и по евтиния вариант -Самбукол и Петя е споделила тук във Варна във Здраве за вас можеш да намериш и този вариант.
Ани ,ама много ни дразниш с този балкан ,стига де смили се малко над нас ,че да не ви изненадаме някой ден организирано. Laughing Не шегувам се много, много ми е интересно да чета как се забавлявате.
Джери ,Мо е страшна ,много ми е сладка. Simple Smile
Св,бате Боби ще стане много грижовен батко Peace,още малко и ще се радвате на лудориите на двамата и всякаква ревност ще сте забравили.
Линка ужасно съжалявам за случилото се, винаги ме е било страх от това ,че Емма като грабне клечките и все това се опитва да направи.
Аморе,как е Алекс ,предполагам е в стихията си  Laughing или се поуспокои малко?

Малко прекалих с писането ,но така като е рядко и ми се иска всичко да си кажа. Laughing
Миналата година по това време изживях най големия си кошмар  Sad и мина цяла година ,а аз не спирам да сънувам кошмари и да се тревожа ,че може да се случи отново. Сега съм щастлива ,щастлива съм че имам здрави деца ,пожелавам на всички дечица да са много здрави. Hug

# 695
Момичета, вчера щях да пиша тук и да ви почерпя виртуално за моя мъж, който беше рожденик, но следобеда нещо се почуствах много отпаднала и ме заболя и гърлото. Пак хванах някакъв летен вирус (преди две-три седмици цялото семейство изкарахме един ). В понеделник, рано сутринта, живот и здраве, трябва да тръгваме за Созопол, но сега хич не ми е морско и ваканционно настроението. Нямам сили да стягам багажа.  Whistling
 Честит празник на всички!   bouquet  Днес е Преображение Господне.
Мариета, Грета, Ани, благодаря  Hug Грети, пари дадох за следващия изпит, но ако питаш за друго...Не, не са  ми искали подкуп. То, сега е слава Богу, почти невъзможно, тъй като по време на изпита има камера, която записва отвън и отвътре. Уж, ако караш  добре, няма как да те скъсат и обратното. При мен грешката не беше толкова техническа, а по-скоро психологическа. Аз си помислих, че колата ми е изгаснала и тръгнах да включвам, но тя пък наистина изгасна, за сметка на това включих чистачките Laughing ... и казах( на глас  ooooh!) "Е, до тук бях" и това насред кръстовище. Та, после инструктора ми каза, че трябва да карам докато изпитващият не ми каже да спра, ooooh! Laughing  ама да беше ме по информирал малко преди това...Мариета, и аз като теб мисля за себе си, но ми се налага да се науча , че детската ясла, в която приеха Марина( живот и здраве от септември ще я пускам) се намира хем твърде далече за ходене всеки ден пеша, хем няма градски транспорт до там. Голяма артистка е тази Еми! Hug Laughing Колкото до възклицанията, май всички юнчета ( и във форума, и извън него) са на такъв етап.  Laughing мно-о-ого са смешни. "О,Бозее", "Оле-е-е", "Ей!". Laughing  Маринка вече и забележки ми прави. Wink Например, возя я с триколката, а тя:

- Мамо, стига друса!!!(кара ми се). И-и-и, мамо-о-о...

Или пък, карам и се за нещо, а тя размахва пръст:
   - Стига!!! Не карай Марина! С-т-и-г-а!

Анито, от снимките във ФБ виждам, че е било страхотно! Много обичам планината и ти завиждам благородно. Grinning Hug

Линка10, представям си как си се почуствала. Sad Hug Слава Богу, че не е сериозно! Hug Hug Как е сега Ванеска?

# 696
Здравейте! Ние най-накрая се завърнахме, сега ме чака голямо чистене...пердета, прозорци, врати и т.н...
Добре си изкарахме, Гого много обича да си играе на двора с малкото коте, направо беше неудържим там Simple Smile Много взе да приказва, думички не изречения де. Ние се занимавахме и с градината брахме си зелен боб, домати, краставици и картофи, заредихме фризерите за зимата.
Четох по диагонал, но сега няма време за повече...

# 697
Добре дошла, Анджи! Лека работа! Като приключиш у вас, заповядай и у на нас...   newsm75 newsm79 1ironing 1ironing wash hangWink Laughing

# 698
  • USA
Hrista,благодаря,че попита,ами Ванеса е добре,видимо не я боли и не плаче,само когато й слагам капките,но това е защото се е стресирала покрай случката.Вторник е пак на лекар в Бургас и ще видим PraynigСега се притеснявам дали с това спукано тъпанче ще може да лети,че от 26ти Август трагва на ясла,а ние сме още в БГ
Анджи,добре завърнала се ела и кам вкъщи  Grinning

Hrista,голям слаур тая Маринка,много ме разсмя Hug

# 699
Линка10, слава Богу, че вече сте по-добре.  Hug  Ами, ти защо не питаш специалист за пътуването със самолет? Ако трябва плати повече, но избери някой наистина добър в областта, за да си сигурна.

# 700
Линка много неприятна случка, ако нямаш лекар при който да отидеш в Бургас, ще ти препоръчам един при който винаги ходя като имам нужда от УНГ. Пиши на лични ако те интересува  Hug
Благодаря за посрещането Simple Smile

# 701
Линка бързо да се възстановява малката Ванеска, а иначе с течение на времето ще забрави за случката  Hug
Анджи  Hug
Христа май и вкъщи ще си имаш инструктор и ще те следят отблизо как караш колата. Не си мисли че ще се разминеш  Joy
Момичета аз вече се приготвих за моята кръщелница. Взех рокличката, иконката, а за подарък сребърно колие с името ù, кукла и тази количка за кукли http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/p … ee34b790acd3f9145 .
Другата седмица е кръщенето, така че се надявам всичко да мине добре.
Иначе ние сме добре - Вито имаше афти в устата, но ги излекувахме... от 26 август съм официално безработна, но се надявам да тогава да си намеря нещо, че аз сега нали съм с претенции да е до 17 часа и да се почива събота и неделя, че малчо няма кой да го взима от яслата. Така че то не е една беля. Ако ли пък не - борсичка.
Хайде чао милички   bouquet

# 702
  • Плевен
Здравейте, мили момичета!
Линка, предния път забравих да ти напиша, искрено ти съчувствам за случката с Ванеска, наистина потърсете мнение на доктор, ако трябва се обадете до тамошната ви ясла, предполагам, че ще проявят разбиране  Hug
Оф, у нас е пълна какафония. Подготовката за сватбата на брат ми в събота тече с пълна сила. Нале все бяхме по балкана, та сега ни излиза през носа. Боядисвам между камъните на цокъла на къщата с черна боя, става страхотно!, отделно плевя, мия прозорци, пера, тупам одеяла, килими.. Нали ще взимат от нас кумовете...
Отделно и двете деца са вече трети месец вкъщи, представяте си какво е, всеки ден им готвя, правя палачинки, кексове, готвя, те не щат да ядат, наблягат на сухите неща, сега са се влюбили в рибата херинга или сельодка, дето е маринована, и се избиват да ядат риба, та с нея успявам и домати, краставици и домашно сирене да им пробутам. Меся и тесто, правя палачинки, баници, пица, абе купонясваме си с една дума.
Иначе вчера цялото семейство плюс на децата любимата кака се купахме в големия ни басейн на двора, полудяха от радост, то пояси, то лодки, то скачане, чудо....
При нас има 1 добра и 1 не много добра новина - добрата е, че май едни хора се явиха да купят къщата, която продаваме, та живот и здраве, ще успеем да си върнем заемите и да си помогнем доста за апартамента. Дано!  Praynig
А новината дето не е много добра е, че докато се навием да почна работа и се налага да ме махнат, защото се явил човек за помещението, ние щяхме да плащаме символичен наем, а той много повече и се събрали от входа и подписали договор, а ние нямахме нищо черно на бяло... Аз не се ядосвам много защото не беше мечтата ми за работа, но пък сега се чудим да търся ли нещо или и аз да се запиша на борсата, че децата ако се разболяват както преди, никъде няма да ме търпят с толкова отпуски и болнични, но пък от друга страна 5 г. вкъщи ми идват мноооого в повече и май ще търся нещо... Ще видим, нека да мине сватбата, морето, пък ще му мислим....
Та така, сега си седа тука, пия си чаша вино със сиренце Бри, любимото ми  Heart Eyes и се успокоявам малко, защото преди малко децата, докато месех тестото, нарисуваха целия диван с фулмастер и аз така се развилнях, та сега имах нужда от малко успокоение  Embarassed
П.П. Роси, на Вики ли ще си кръстница? Много са хубави подаръците!
Това е горе-долу от нас. Поздрави на всички и хубави слънчеви летни дни!

# 703
Ани - Да, на Викито ще съм кръстница. Мерси за подаръците - дано и малката муцка да ги хареса. Мая е кръстница на Вито, а аз на Викито. ТГолям тандем сме заформили а?  Joy
Иначе  помисли хубаво първо за борсичка, че идва зима и ако няма кой да ги гледа ако се разболеят /както в случая сме ние/ по-добре да си на борсата. Аз все си мисля, че както Вито е почнал лятото две седмици на ясла, 10 дни вкъщи и по-добре ще е ако съм на борса. Обаче ние сме се разбрали с моя, че ако почна работа той ще го гледа ако се разболее. В случая не си е ползвал таз годишната отпуска точно заради това и не сме ходили никъде да починем. Но за всяко нещо си има компромиси.
  bouquet

# 704
  • USA
Момичета,благодаря ви за загриженността  bouquet
Днес бяхме на лекар,тъпанчето е затворено и възстановенно HugИмаме зелена светлина за летенето със самолет Peace
Много съм щастлива и довечера една или няколко beer

Общи условия

Активация на акаунт