Февруарското човече смело гука вече! Тема 6

• 25 023
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мами,

И аз да се се изкажа по темите:

Акането- поне по 3 пъти на ден пълним памперси засега нямаме проблем с това, може би защото сме само на кърма.

Следродилна депресия- избиваше ме на плач няколко пъти през първите дни, но бързо мина

Килограми- много бързо свалих свалих тези от бремеността, но си имам още поне 8 излишни, които искам да махна и вече почвам да се ограничавам по малко, нямам верме за спорт много, само на разходки ще разчитам, някой има ли добър режим за кърмещи майки, който да е изпробван?

Залагалки- имаме на Нук и на Авент , но и двете не ги иска и сега ще пробвам с Мам

За мамие , родили в Токуда- водихте ли ги на ортопед след края на първия месец или  този преглед при раждането стига?

# 226
шоколад и торти - ядат ми се ужасноооооооооооооо, а не трябвало докато се кърми  smile3515 . Вече ги сънувам, не издържам  smile3518

Що да не може? Аз си ям по малко. Педиатърката каза, че може от всичко, но с мярка, не да изядеш един шоколад, ама може да си хапваш Peace

# 227
Здравейте мами,
Нас ни боцнаха 2 пъти....порева си момченцето. Даже натъжи докторката, че имал много тъжен плач. А мен питат ли ме като ревне ...затова си е глезанчо и все на ръчички.
Заредени сме с Нурофен, но дано не се налага да давам.
Да се отчетем - качили сме 1 кг от предната консултация и вече сме 5850 и 64 см. bowuu На мама левента височък та не му личат килцата  Simple Smile
По темите - ние нямаме никакъв режим напоследък. Яде през 2-2.5 часа, може и през 3. Рядко прави пауза повече от 4-5 часа и тя обикновено не е нощна.
За спането...в ръце спи всякак, сложим ли го на леглото...веднага отваря очи. Сега е свикнал при мен да спи - на едната ми ръка и нослето забучено в някоя цица  Laughing. После не си чувствам гърба от лежането неподвижно ама какво да се прави - поне той спи така.
Акането - докато акахме по5-6 пъти на ден вече започна през ден, че и през 2. Но пък е нормално и не е твърдо и педито каза, че щом детето е ок няма страшно. Аз съм си с 1 наум де...
Заболя ме и ръката, с която пиша, не само тази, върху която спи  Mr. Green
Чудесни новини от Лори  Hug.
Много се радваме за Амидала и Ванко  Hug

# 228
  • Русе/Germany
И такаааааа Привет Simple Smile Най-накрая ви изчетох! Надявам се дреб да ме остави да ви напиша един мноооооого дълъг пост Mr. Green
И така първо да кажа че сме добре. Просто направихме едно много голямо хайманосване. Първо отидохме при майка ми на село, после се прибрахме за една вечер в Русе, след което заминахме при на моя родителите, после пак се прибрахме за една вечер и сутринта тръгнахме пак при моите родители #Crazy Ужас, повече никога няма да го правя. Много се изморих а уж отидохме да си почивам. Едно че не е да ти е спокойно както у вас си, друго че нещо може да си забравил да си вземеш а то да ти трябва. За толкова дълго време с малко бебе е гадничко.
Ох не знам скок в растежа ли е какво е но много се изнервям, суче-заспива-бутам-щипя нищо, слагам го в леглото рев давам да яде още заспива до след няма и 2 часа и започват едни ревове едно ядене на ръцете, бъркане в носа абе ужас. Колко дно трае този скок в растежа? newsm78
Много се радвам че Амидалка и Вани вече са добре и са си вече у дома. Hug Повече никакви болници Stop
Честото на всички които са имали поводи за празнуване. Да сте живи, здрави и много щастливи Няма да изброявам че ще ви изпусна половината.
Честити месечинки на всички бебчета и на техните горди родители Hug

И сега по темите да се изкажа, каквото помня:
Лежане по корем стои долу горе, но не вдига главата.  Ляга си и си се хили  Mr. Green
Хранене ами ако не се събуди през ноща са 6, ако се събуди 7.
Памперс на 3-ка сме вече но Пуфиса ми държат много мокро и ще ги сменям. Сега братовчедка ми ни подари памперс торта и памперсите са на Памперс но 2-ка, леко са ни малки но ще ги износим Simple Smile и като свърши Пуфиса ще взема Памперс 3-ка.
Цигари отказах ги на 03.01.2010г. Simple Smile без усилия и сега не ми се пуши но ме съмнява че пак ще ги започна когато спа да кърмя Sad
Спорт след раждане нямам време да ям па камо ли за спорт Rolling Eyes
Този пост го пиша от 10:30 Mr. Green УЖАС
Спирам до тук Hug

# 229
  • Mostly in my mind
здравейте и от мен.  Hug
гледам много теми сте заформили. Ади ти се сети да се вяснеш тука. кога ще пием кафе с бебоците?  Mr. Green

иначе по темите:
цигари - скоро ще станат 2 години откакто не пуша
акане - поне 2-3 пъти на ден яко друсаме памперса   superuu
спане - вечерта заспива около 23 часа (ама и ние късно я къпим) и сутрин се събужда към 6-7-8 часа. иначе през деня вече не спи толкова много, оснвен ако не сме навън в количката. тогава ни е най-добре. Grinning
биби - залепена е  за бибата  Crazy не можем да заспим без нея. от всички, които сме пробвали, най й харесва на МАМ.
следродилна депресия - не ме подмина. лесно се поддавам за съжаление.

Rastina , люлката да не  е една зелено и кафяво? и ние взехме такава, ама още много не й се кефи нещо.

вашите бебета обръщат ли се от гръб на една страна? ние не още  newsm78

Стани, благодРЯ   bouquet

ако имате някакви идейки за анкетка, споделяйте. аз се чудих за каква марка козметика използвате в момента за бебетата

# 230
Rastina , люлката да не  е една зелено и кафяво? и ние взехме такава, ама още много не й се кефи нещо.

Ами не, алуминиевата част е сивкава, а тапецерията  е в светло синьо, имаше и розови, ама до гуша ми дойде от това розово.Има и много приятни музички.Може и на ток и на батерии.Ина Кари много и харесва, даже и сега е там.

# 231
Хелоу Simple Smile
Да се включа по темите

Растина - и ние опитахме тази магия  с купуване на люлка след труден ден, но при нас не сработи и още имаме глезено, плачещо за внимание  бебче  Joy

Цигари - ух, напоследък адски ми се припушва на моменти Sad особено ако пия една бира вечер като заспи малката. В къщи няма цигари и не успявам да есе изкуша, но като се видяхме със свеки си дръпнах от нейната цигарка  Embarassed цяла цигара ме е страх да си позволя

акане - ту по 2-3 пъти на ден, ту по веднъж на ден... един път не ака 3 дни, накрая ядох сушени сливи и имаше резултат

обръщане - не обича да сти по корем и хвана много бързо цаката на обръщането обратно по гръб...

биби - ако и я държа в устата, става, иначе не се задържа

ядене и кърмене - ям всичко, понякога даже прекалявам със сладкото... не съм забелязала реакция в бебка

# 232
  • София
Хайде и аз да се разпиша- биберони- най-любим му е физиологичния на Чико , акане- веднъж на ден, обича да стои и по корем, набира се на ръчички, но не съм забелязала да иска да се обръща (не е ли малко рано?). Не съм пушила от май миналата година, чат пат ми минава през ума за тях, но ми се струва, че ще ми са гаднички. След безуспешни опити бях казала и преди не успях да го откажа от нощното хапване- дори и да поотлагам храненето, то е неизбежно, но за сметка на това нощният сън е мрънкащ, за разлика от дневния-много обича да си поспива,  но както казва мъжа ми и ти го поощряваш ( така успявам да си почина   food010

# 233
Аа Лолитка,аз често се сещам за форума,ама просто ми е слаба организацията и рядко успявам да се включа.. Mr. Green (ама и не съм залипсвала като гледам) Само да се постопли още малко времето и ще се радвам да пием кафенце...и да запознаем бебоците... Heart Eyes

# 234
и моят мъж малък не може без биба, а аз съм много против, но няма начин - бибата е на Биби

цигари никога не съм пушила

# 235
Hello!  Mr. Green
Сигурно и нас ни забравихте, но нещо не ми се седи пред компа, пък и ходихме с бебо малко на Сандански за няколко дни.
Та такааа....по темите...
Акането. Да ви се оплача, че от 2 седмици акото ни е по- различно на цвят и доста слузесто. Бях се притеснила, че може да е алергия към някоя храна или към лактозата (поне това прочетох като инфо). Изчаквах да му се оправи и чак вчера вече силно притеснена звъннах на педито. Тя каза да не се притеснявам и да му давам Еспумизан преди всяко кърмене. Аз и казах, че няма колики, а тя каза че не бил само за колики. И ако не се оправи пак да и звънна.
За яденето. Ние от 2 дни вече пропускаме нощното хранене. Последно яде в 21, заспива и се буди чак в 6 сутринта. Общо ни се събират 5-6 хранения. Надявам се да са му достатъчно, че нещо малко ми се струва.
Гимнастика и масажи. Масажчета правиме още като навърши месец, преди баня. А от вчера правиме и упражнения, които ни показа ортопеда. Между другото го водих при втори ортопед да си каже мнението, защото първия каза, че бил с много еластични стави и трябвало да носи ортопедични гащички. Втория ортопед не каза нищо такова. Каза, че си е напълно добре. Аман от тези доктори вече!  #Cussing out Не знам на кого да вярвам! А, и ни изписа вит. Д "Вигантол". Само ние ли пиеме такъв?
Цигари. Не съм пушила откакто забременях и не мисля и да пуша повече.
Следродилна депресия. И мен ме тресеше здраво първите 2 седмици. Laughing А пък преди да родя се изпокарах с всички вкъщи. Нервите ми бяха опънати докрай.
Килограми. Остават ми още 7-8. А за спорта и коремните преси доки ми каза да изчакам поне 90 дни, заради секциото.
Абе мацки...ние с мъжа ми още не сме правили секс. Embarassed Вчера взех презервативи ( нещо, което не сме ползвали никога  Laughing) и тая вечер мисля да ни е сефтето. Обаче доки ми каза, че ще ме боли цяла година. Към мамите със секцио - вас боли ли ви?
Забравих се...  Mr. Green
Хайде отиваме да се къпеме.  bath1

# 236
 софт не ме е боляло,но си е до човек май Peace

# 237
Последно яде в 21, заспива и се буди чак в 6 сутринта.поне 90 дни, заради секциото.
Shocked Как го правите този номер, и други видях с такава пауза, моят синковец ръцете ще си изяде  ooooh! и смуче, пъшка, преглъща, то не се спи ...
  Иначе за болката май важи повече за нормално родилите като мен  Crazy

# 238
до сега разглежах снимки на бебоците  Grinning прекрасни са ни ей
та не се здържах а покажа Бобо на 1 месец с кокера.   Naughty Тази поза е само за снимката  Naughty Макар, че кокера вече така му се рава  Crazy
http://mamafevruari2011.snimka.bg/baby/boyan-na-lory.571109.23228679

лекинка от нас с Боби от бобената шушулка  Heart Eyes

# 239
аз си нямам парола нито мога да качвам нито да гледам исках я един път ама станаха някакви разправий с оная лудата там как беше......с кучето де сещате се и си нямамм smile3518

Общи условия

Активация на акаунт