БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-11

• 21 187
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Таня значи да редувам сирене, извара или йогурт. Това достатъчно ли е?
Да.
Има крема сирене на тост,елда с масло и сирене;овесени ядки с масло и извара;пала4инка с кашкавал и извара; крекери с крем Фреш; катък с киноа (вкуситоя става);запе4ени яйца,сирене и домашен хляб;смесване на плодово пюре с извара ;нама4кани плодове с кисело мляко;кисело мляко с извара,малини и семена от стрит сусам на крем4е;извара с кайсии или праскови.;крем-супи от зелен4уци със сирене;авокадено-тофу пастет с извара на филия или като пюре.......

# 721
Мерси за идеите  Hug!

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 14:02 от Michael@

# 722
А какво означава "Трябва да яде сирене, трябва да се научи да яде попара!".
Сиренето е млечен продукт, важен и ценен. Има обаче деца, които не го ядат. Или просто няма начин да се предлага всеки ден. Има чудесни алтернативи.
Попара аз не давах, сиренето го давах в зеленчуковото пюре, не че особено го ядеше. Добавях и жълтък вътре.

Ако бебето приема достатъчно мляко, млечни каши и десерти, липсата на сирене не е толкова притеснителна. Още повече, че никой не знае колко е сирене сиренето в магазина.

Михаела, извара+пасиран плод и капка зехтин е чудна закуска.
Йогуртът с грозде, кайсия и ябълка - Гербер е любим все още и на моето пораснало мече.
Хипп, Бебивита, Бейбилав - имат чудесни дуети с плодове. Още купувам Blush.

# 723
Michael@-Моля!:)
Аз ли4но си правех сиренето и подквасвах млякото до преди 6 месеца ,та знаех ,4е изварата или млякото ми са ОК.
Но наистина има такова разнообразие на мле4ни продукти и сирена ,4е може всеки ден да е разли4но поне за месец яденето с мле4ни.

# 724
Вчера дадох безмлечна каша на Хумана с ябълка, смесена с плодово пюре, изяде около 40 грама и не искаше повече, а след около час я повърна.
Имам млечна на Милупа с ориз и царевица и безмлечна на Бейбилав с просо. Дайте, моля съвет какви каши да предлагам, като видове и марки, ако може. Имахме и бананова безмлечна на Слънчо, но я изхвърлих, защото видях, че е със захар, а и беба изобщо не искаше да яде от нея.

# 725
Милупа, Тьопфер, Хипп, Хумана - все хубави каши.
Ако намериш Нестле Алете също. Кашите им са страхотни.
Милазан също са хубави, но за по-захранено бебе.

# 726
Sourcherry, благодаря!

Забравих да питам на колко време е добре да се сменят лъжичките и съдовете за хранене?

# 727
Сменяй при първи признаци на износване.
Обаче аз те съветвам да купиш на бебето порцеланов или аркопал сервиз - купа, чиния и чашка.
Чинията и чашката за по-натам, а сега да предлагаш храната в порцелановата купа. Може да използваш и йенаглас, дуралекс, аркопал - каквото си харесаш.
Лъжичките - може на първо време с бебешки. После обикновена лъжичка или пък сребърна.

Избягвай меламинови съдове. Дори и да са на известна марка.
Ако имаш от тях, предлагай пресни плодове и зеленчуци само. Топлата храна нека да е в съд от естествен материал.

# 728
Sourcherry, при нея всичко е трябва  Rolling Eyes. Аз съм се заредила с любимите му дуети, които и ти изброи и йогурт много обича. Сирене ще давам два пъти седмично със зеленчуковото пюре - така му харесва. И това е!

# 729
Здравейте, колко време мога да съхранявам в хладилник домашно приготвено зеленчуково пюре?

На пара ли правите зеленчуците или ги варите във вода?

# 730
До 2-3 часа. Аз съм правила само на пара, но може и да се варят и да се пасират в бульона.

# 731
  • Русе
да попитам дадоха ми малко пресни малинки как бих могла да ги дам на бебе на 8,5 месеца или въобще неможе да се дават

# 732
Малинки не се дават преди навършването на 1 година.
Другата година вече ще можеш да дадеш. Тази - недей.

П.П. Друг вариант е да ги замразиш. И по-натам да ги предложиш с кисело мляко например.

# 733
  • Русе
мерси за по сигурно ще отложа за другата година

# 734
кога мога да дам гъби?

Общи условия

Активация на акаунт