БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-11

• 21 177
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • Стара Загора
На каква възраст може да се даде сок от прясно изцеден портокал/мандарина? newsm78

# 736
На каква възраст може да се даде сок от прясно изцеден портокал/мандарина? newsm78

Навършена 1 година.

кога мога да дам гъби?

Най-добре след 3 навършени години.
Може и по-рано по преценка.
Гъбите са трудносмилаеми.

# 737
Питам, защото имам ето тази книга http://www.books.bg/books/263/643346.html и вътре ми е доста противоречива информацията... Да не говорим, че използват за готвене АМ, което не знам колко е редно, дават кашкавал и мн други храни, които смятам, че не са подходящи за толкова малки деца.. Някой друг да сподели впечатления?

# 738
То книги има различни, както и школи за захранване.
Аз знам, че с АМ не се готви.
 За кашкавала - не съм давала под година, но тук по принцип дават Simple Smile

# 739
Коя е тази книга Shocked?

# 740
Mich, дала съм линк -  Сара Люис "Хранене на бебето и детето". Разглеждах я вчера с надеждата да намеря някоя и друга рецепта да разнообразим менюто, но не би Simple Smile

# 741
Преди малко стоплих месно зеленчуково пюре около 40 градуса, но той не иска да яде. Колко време може да стои? Досега съм ги държала до един час. Не ми се отваря пак второ и трето и накрая да ги хвърлям.........
Знам, че като им никнат зъбки минават на млечна храна, но той както беше с нисък хемоглобин ме е страх да не спадне отново.

# 742
  • Бургас
Отделно в купичка ли отсипа?Ако бебето е яло и лъжичката си топвала в останалото количество,по-добре го изхвърли.Според мен ако е само стоплено без да е докосвано може да го прибереш в хладилника до утре.

# 743
Не съм отсипвала, но друг път ще го правя. Смесих това с едно друго и яде достатъчно. Другото го хвърлям, разбира се.

# 744
Моята девойка днес навършва 6м и досега е яла 4 зеленчука. Имам домашни череши и се чудя дали да й дам прясно изцеден сок от тях? Въобще черешите подходящи ли са да са сред първите плодове?

# 745
  • Бургас
Може сокче от череши,но го разреди 50:50 с вода.

# 746
Аз не бих дала изобщо сок от каквото и да е. Много агресивен е за стомахчето. Давала съм по няколко лъжички разреден с вода, както е писала Марго заради запек. Не подейства. Череши след годинка, а термично обработени може с някакъв десерт след 8 навършени.

# 747
сокче не преди година.
Череши също  Peace

# 748
Момичета, как приготвяте кашите на Милупа?
Днес реших да дам оризива с царевица, на опаковката пише 130 мл вода и 45 г продукт /което според указанието е около 4 супени лъжици/, само че така приготвена става супер рядко, като разтворено адаптирано мляко.  newsm78

Реших да експериментирам с колко вода ще се получи като каша и за 4 лъжици, около 60 мл вода им бяха достатъчни.

# 749
  • София
Malvinka, аз мерех сухото вещество (кашата), а водата - на око.

Общи условия

Активация на акаунт