Идеи за бизнес 14

• 70 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Днес си взех екстрата за вързване на касовия апарат с НАП. Остават ми още около 10 апарата да вържа, но вече съм наясно кво и как ще става.
Не идват ли от фирмата, която поддържа апарата да ти я монтират? Или става въпрос за сим-картата, ако си с новия модел апарат, за който не е нужно да се монтират допълнителни джаджи.
Не зная що за хора сме, как само търпим лобистки решения, обслужващи нечий бизнес.
Мисля да последвам примера на г-н Минчев при попълване на годишната декларация, като добавя и гсм-оператор.

# 481
И аз днес звънях да питам колко точно ще ме сюрпризират.
Значи за нашия апарат Датекс МП 55Б все още бавят терминалите, които се прикрепят, но щяло да струва около 330лв. с ДДС всичко, т.е. включва се данъчен терминал, 1 година д-р с мобилен оператор (всички били с еднакви цени), преработка на КА, пускане... всичко.
Нов апарат с всички тези джаджи излиза около 400 - 446 лв.
Като процедура - сега отнемало около 2 дни - трябва първо да се отиде до НАП да се направи някаква заверка или по-скоро да го отрегистрираш (нали ги регистрирахме), с нея отиваш във фирмата и после те имат ангажимент към НАП - т.е. веднъж ще се ходи до НАП. Срок 30,09,2011 за регистрираните по ДДС, 30,03,2012 - за неригистрираните по ДДС.

# 482
  • София
Спокойно можеш да добавиш и разни трибуквени дружества като НЕК, ВиК, ЧЕЗ, ЕОН, ТЕЦ .............
Държавата обслужва само интересите на големите, а малките да умират ако може.
Сега съм се запънала ако не ми свършат работа да почна битка с общината, макар че най-вероятно ще е обречена кауза, но този път не смятам да си трая и да ме мачкат.

# 483

Не зная що за хора сме, как само търпим лобистки решения, обслужващи нечий бизнес.
Мисля да последвам примера на г-н Минчев при попълване на годишната декларация, като добавя и гсм-оператор.

Да. някой си прави бизнес, и мобилните оператори участват очевидно...

# 484

Да. някой си прави бизнес, и мобилните оператори участват очевидно...
няма лошо да прави бизнес, но не и по този начин. Все едно да задължа половин държава да си купува всеки месец по една блуза от моя магазин.

# 485
Сега обаче да ви кажа за един "фокус". Писала съм ви, единия ПОС терминал е на СИМ карта, към оператора с "платформата". Години наред сметката е 6.90 лв., защото има към 5-6 000 повиквания включени в цената и е невъзможно да се надвишат.
Днес обаче получих фактура, според която е имало телефония, и сметката ми е 22.39 лв. за месеца.
От оператора казаха, че "устройството само се е превключило от GPRS към телефония". Rolling Eyes
От банката казват, че Борика пускали някакъв ъпдейт. Но всъщност ще разбера утре сутрин най-точно.
Мисълта ми е, че с тези карти могат да си правят страхотни злоупотреби.
Аз съм пуснала 4 транзакции за този месец през ПОС-а.
Ако е касов апарат си представете.
То веднъж да ми дойде 500 лв. сметка ми е достатъчно.

# 486
Извинете за тъпия въпрос - ама с този абонамент не се ли изчерпват таксите по свързването и предаването на данните?

# 487
искам да попитам ако даден продукт има официален предствител/дистрибутор за България ,но съм решила да го купя от страна член ЕС ,в нарушение ли съм и случайно представителя за България може ли да ми направи проблем
Благодаря предварително   bouquet

# 488
  • Варна
И аз днес звънях да питам колко точно ще ме сюрпризират.
Значи за нашия апарат Датекс МП 55Б все още бавят терминалите, които се прикрепят, но щяло да струва около 330лв. с ДДС всичко, т.е. включва се данъчен терминал, 1 година д-р с мобилен оператор (всички били с еднакви цени), преработка на КА, пускане... всичко.
Нов апарат с всички тези джаджи излиза около 400 - 446 лв.
Като процедура - сега отнемало около 2 дни - трябва първо да се отиде до НАП да се направи някаква заверка или по-скоро да го отрегистрираш (нали ги регистрирахме), с нея отиваш във фирмата и после те имат ангажимент към НАП - т.е. веднъж ще се ходи до НАП. Срок 30,09,2011 за регистрираните по ДДС, 30,03,2012 - за неригистрираните по ДДС.

Спести ми обясненията, мерси. Точно така си е. Ще добавя че устройството на всеки три месеца ще праща дневен отчет до НАП. Съвсем излишно е това, ама айде, пак пари да събират от глупости. Черни и бели каси пак ще си има където ги ползват. Mr. Green

# 489
няма лошо да прави бизнес, но не и по този начин. Все едно да задължа половин държава да си купува всеки месец по една блуза от моя магазин.
Може бе, може. Само трябва да знаеш на кого какъв % да дадеш   Joy  Я виж как "облякоха" полицията, армията и пожарната.

# 490
Нането, и аз с тази мисъл живях...до днес. Дано го измислят по-читаво с апаратите.

http://dv.parliament.bg/DVWeb/porachkiList.faces  Вижте това. Не ми се струва, че греша, но се наляха едни огромни пари за устройствен план. Тогава защо още?

Интересувате ли се от обществени поръчки?

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 20:37 от Люлин

# 491
  • най-шареното място
Това с апаратите го следя от самото начало и но интересното е, че много хора купуват пореден или първи апарат без връака с НАП. Така пестят едни 100лв, за да дадат после нови 300. Вероятно се очаква алтернативна връзка по нета или с ел. подпис, но засега няма надежда реална... Отделно липсата на наличности и доставката по поръчка, но тава мисля го писах преди месец-два.

# 492
Интересувате ли се от обществени поръчки?

Вече не.
Предстои финализиране на сделката на едната ни фирма до няколко месеца. Наистина минах през катарзис - да продължа ли това, което е започнал баща ми или да си гледам дома и семейството. Избрах второто. Дейността изключва съвместяването на двете, а и аз съм на 40 г. и мисля, че минах етапите на доказване пред света /20-30 г./ и доказване пред себе си /30-40 г./...
Та с тази фирма сме участвали в много национални проекти, като подизпълнител сме участвали и в проекти, финансирани от еврофондове, участвали сме в обществени поръчки на наши държавни предприятия. Ако те интересува нещо, с което мога да съм ти в помощ, с радост ще ти помогна.
Ако искаш инфо наистина ли совите не са това, което са, или има ли договорки на четири очи - ми има.

# 493
  • На дивана, под юргана
Е сега вече се ядосах! http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3895651   #Cussing out

Точно тази седмица платих за касов апарат с връзка към НАП, който да получа в средата на септември... И сега - ново 20! Отлага се с една година... за да се облекчи бизнеса... Е да де, обаче когато бизнеса ревеше, нямаше кой да го чуе, сега се сетиха... Няма ли, Господи веднъж, поне веднъж, да случим на политици?!? Поне веднъж да могат да погледнат една година по-далеч от носа си...
И аз ги нямах излишни тези 360 лева. Сега да се чудя да се смея ли, да плача ли... То бива дране, бива обаче това никога не е било! Ни акъл имат, ни опит, ни желание да се научат! Само лобизъм и крадене - за нищо друго не ги бива!

# 494
Току що и аз го прочетох. Не съм платила още, но се ядосах.
Обикновено в БГ най - изрядните духат супата...Сори, тигар - мигар.

Общи условия

Активация на акаунт