Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 324
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
  • под тепетата
На мен пък ми предстои мъфини отгоре със звездичка. Първоначалната идея ми беше отгоре да направя някаква захарна глазура, поръсена със захарни цветни точки  и жълта звездичка от марципан варна, забита на клечка за зъби. Да, ама оставих доста да престои незамесеното тесто и като добавях пудрата захар се разтече  #Cussing out Ще го боря пак тоя марципан, че са за именуването на групата в ДГ и нямам право на провал. Трябва да се спра и на рецепта за мъфините, че да си набавя продуктите. Ще гледам да е без какао и шоколад, да не пъпчаса някое дете. Трябва и да се пренасят, така че да не ги размацам. Някой ако има друга идея, сега е момента да предлага  Mr. Green

# 121
Днес правих тези, много, много ми харесаха,много  нежен на вкус .Не разбивах отделно белтъците....
Направих ги с парченца ягоди, шоколад Милка с ягодов пълнеж, отгоре наръсих с филирани бадеми....ако не ме домързи ще ги щракна  Embarassed
Е, в случая бих заменила ягодите със стафиди, шоколада с локум  Peace....отгоре може да пробваш крема на Луча  от 6та страница
вилия , това огоре е пълна измишльотина- крем Оле на д-р Йоткер разбит с по-малко от указаното мляко, за да стане по- гъсто. А самото мляко е кокосово, за да са по-постни! smile3503
...а  звезда... от шоколад, като тези , не мога да избягам от шоколада явно  Laughing

# 122
  • под тепетата
polly , благодаря за идеята! Мислех за шоколадови звезди, но времето е топло вече и мисля, че ще се поразтопят за 5-6 часа престой до консумацията. Иначе и на мен ще ми е по- лесно и удобно с шоколад. И за креместа глазура не може - ще ги нося на 20 км около 30 броя и ще се размацат. Виж, рецептата на Йоли ми хареса и ще ги пробвам почивните дни, за да видя с колко да увелича продуктите, за да изкарам тази бройка.

# 123
Здравейте, отдавна не съм правила мъфини, защото нямам грам време  Sad
Но се записвам, да не ви изтърва съвсем.

# 124

Пудинговите  мъфини.

# 125
  • под тепетата
labrex -че, да не четеш мисли  Laughing Днес купих 2 пакета ягодов пудинг за тези мъфини. Кажи колко мъфина изкара от една доза? Ако не ме лъжат очите хартиените капсули са от DM-ските, т.е. като моите.
 Така и така съм се разписала, да кажа и за днешната проба. Направих половин доза от шоколадовия сладкиш с майонеза на мъфини, но без какаото. Допълних с брашно липсата му. Станаха, но не ме кефят. Стоят леко влажни. Гложди ме въпроса обаче нямаше ли да е по-добре да сложа някакво нишесте вместо какаото - ягодово,малиново...Отговорът при следващата вълна на експерименти като ме хване  Mr. Green

Последна редакция: нд, 22 май 2011, 19:56 от bilqna_69

# 126
labrex -че, да не четеш мисли  Laughing Днес купих 2 пакета ягодов пудинг за тези мъфини. Кажи колко мъфина изкара от една доза? Ако не ме лъжат очите хартиените капсули са от DM-ските, т.е. като моите.

bilqna_69 , същите са капсулките Peace, понякога ги препълвам и изкарвам 12 в тавичката и още 2 в чаши. Но, по-добре е да не се препълват, така ми излизат 18 бройки - 12 в тавичката с гнезда и още 6 в силиконовата форма. И стават по-красотни! Grinning  bouquet

# 127
  • под тепетата
Точно това ми трябва , за да стане бройката достатъчно , няма да цитирам Мечо Пух Laughing И аз имам отделна шестичка и ще мога да ги изпека наведнъж, т. е . на два пъти щото ще са две дози.Сега спокойно могат да ме разходят  Joy
 Благодаря, labrex   bouquet

# 128
  • Плевен
Здравейте отново исам да питам за мъфини с течен център мога ли да използвам лакта ?

# 129
  • На брега на реката
Ето ги моите сладурковци, отново с Dulce de leche. Правих ги за едно пораснало момиченце. Обаче този път пълнежа ми изригна, и на трите дози така се получи. Дали защото съм сложила повече от крема, дали защото ги правих в по-малките формички, не знам....Станаха доста твърди там където се е разляла карамела, но предполагам, че после от сметановото покритие са поомекнали  Mr. Green Дори на снимката си личи къде е изтекъл карамела и се е попрепекъл. Но пък важното е, че са били вкусни  Joy

# 130
Здравейте на всички!
Отдавна ви чета и се възхищавам на творенията ви. Сега реших и аз да се включа с едни мини кексчета за днешния празник  Simple Smile

# 131
Pupinka, изглеждат много апетитни .
Beni2, много са хубави, браво   bouquet.
С какво тесто/фондан прави цветята?

# 132
Цветята са от марципан Варна, само това ми се получава за сега  Embarassed

# 133
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
ето моя първи опит

http://mechtai.com/daily-gourmet/2011/05/mufini-s-banan-i-yagodi/

идеята е тук, от темата, за което много благодаря

# 134
Силно похвалвам Ябълковите мъфини с хрупкав топинг на Танита. Облизахме си пръстите!

Общи условия

Активация на акаунт