Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 337
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Солени мъфини със сирене

# 136
Здравейте,дами!
Супер интересни идеи и рецепти за мъфини и кексчета сте дали. Със сигурност ще пробвам много от тях.
На скоро ме почерпиха с невероятно вкусни шоколадови мъфини с пълнеж от сирене крема и срам, не срам си поисках рецептата. Понеже бяха с много богат вкус си мислех, че ще са много сложни и изискващи от към продукти, а те се оказаха повече от лесни. Simple Smile
Споделям с вас рецептата, струва си да бъде опитана !http://bybyskingdom.blogspot.com/2011/05/chocolate-cheese-muffins.html

По - назад в блога има една друга рецепта за кексчета с вкус на кафе, която също е много сполучлива, ако проявявате интерес мога да напиша рецептата на български.
http://bybyskingdom.blogspot.com/2011/04/change-for-while-crafts-making-with.html

# 137
  • Русе
by, аз бих искала тази рецепта за мъфини с вкус на кафе  baby_neutral

А някой може ли да ми предложи изпитана рецепта за солени мъфини, които лесно да се отделят от хартийките? Защото до сега съм пробвала две рецепти, но за съжаление половината остава по фартийката и трябва с ножче да ги остъргвам от там, което не е никак приятно.

# 138
Кексчета с вкус на кафе
( 18бр. )
За кексчетата:

1 чаша масло
1 чаша сварено силно кафе
1/2 - 1 супена лъжица Нескафе или друго разтворимо

2 чаши брашно
1/2 чаша захар
2 яйца, разбити
1/2 чаша заквасена сметана
1 с.л. ванилов екстракт
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода за хляб

Фурната се загрява на 180ºC. В дълбоко тиганче заврете маслото, кафето и лъжицата нескафе. Махнете от котлона, добавете захарта и бъркайте до пълно разтваряне, прибавете сметаната, яйцата и ваниловия екстракт. Бъркайте до пълно смесване. Добавете брашното, солта и содата и бъркайте до хомогенна смес.

Сипете сместа във формичките с хартиени чашки. Печете 18-22 мин, или докато клечка за зъби излиза чиста.
Охладете кексчета на метална решетка.

За крема:

Белтъчен крем
(От тези пропорции ми се получи доста повече крем, но е вкусен и се изяде на бързо:))

2 белтъка
1/2 чаша захар
1 супена лъжица лимонов сок
2 - 3 супени лъжици вода
1 супена лъжица нескафе ( по желание)

Разбийте белтъците, до образуване на твърди връхчета. В малко тиганче или друг подходящ съд смесете захарта, лимоновия сок, водата и нескафето.Включете котлона и бъркайте до пълно разтваряне на захарта (става с консистенция на гъст захарен сироп). Захарната смес се сипва на тънка струйка, при непрекъснато бъркане към белтъчната смес. Разбивайте до получаване на връхчета.

# 139
Ето и нещо домашно от нас за РД:
http://media.snimka.bg/8718/023692196-big.jpg?r=0

# 140
  • Русе
Аз днес се сдобих с едни нови формички за мини-мъфинчета и веднага ги изпробвах с едни солени кексчета.

Тези са по рецепта на Мариета - Мъфини-мързеливки. Мнооооого вкусни!

# 141
by, страхотно изглеждат тези мъфини, скоро ще се пробват:)))

Ето и от мен едни солени мъфини:

# 142

А някой може ли да ми предложи изпитана рецепта за солени мъфини, които лесно да се отделят от хартийките? Защото до сега съм пробвала две рецепти, но за съжаление половината остава по фартийката и трябва с ножче да ги остъргвам от там, което не е никак приятно.
Препоръчвам ти тази рецепта ,никога не са ми залепвали за хартийките.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg85423.html#msg85423

# 143
  • Русе
Пети, много благодаря!   bouquet Ще се пробват в най-скоро време. И ще докладвам разбира се.

# 144
Добър вечер!
Първо ви се извинявам, че ще се повторя ала имам няколко въпроса : значи купих си силиконова тавичка за мъфини, вчера пробвах я отгоре меки и пухкави отдоло глетави абе направо на тесто... Как ги правите тези мъфини хора ??? Аз ли съм глупавата в случая Thinking Thinking Thinking ...

Моля кажете на колко градуса, колко време, до къде да ги пълня, колко да е гъсто тестото, и защо сладкото ми пада на дъното а не остава по средата ?  Sad Sad

И да ми дадете рецепта на голяма доза мъфини каквато и да е АЛА да е изпитана... в понеделник имам рожден ден и не искам да са просто шоколадовите бонбони...

Извинявам се, ала... какво да правя. А и да тавичката е за  мъфини /големички са си/ искам доза за около 30, че и повече.. и сладки и солени.

ВЪВ ВАС МИ Е НАДЕЖДАТА!!!! / прощавайте начинаеща съм едва на 18.../

# 145
Добър вечер!
Първо ви се извинявам, че ще се повторя ала имам няколко въпроса : значи купих си силиконова тавичка за мъфини, вчера пробвах я отгоре меки и пухкави отдоло глетави абе направо на тесто... Как ги правите тези мъфини хора ???

Деси-тта, камара силиконови форми имам вкъщи, купувани от различни места и съответно по-качествени и не чак толкова. Но никога не са ми оставали неизпечени отдолу мъфините, при това пека на предпоследно ниво на печката. Мисля, че по-скоро проблемът е в температурата , на която печеш или пък отдолу фурната нагрява по-слабо може би. newsm78

Сместа се сипва 2/3 от обема на гнездото, за да може нормално да се надигне по време на печенето. Сладкото пада, защото сместа е по-рядка или пък по повече слагаш. Виж тези рецепти на мъфинки, вкусни са и не си спомням някой да се е оплакал, че не му се получават:

Мъфини с ябълки и хрупкав топинг
на Танита

Мъфини със стафиди на Петя

Вкусни мъфинки с шоколадов вкус стават  и от тестото на шоколадовия сладкиш с майонеза на сладка хапка

И трите рецепти са лесни и вкусни, разбира се има още много хубави рецепти във форума.

Виж и тая рецепта на солени МЪФИНИ С РУЛЦА ОТ РАЦИ, много са вкусни, от дадените продукти ми се получават 24 мъфинки, но все пак зависи от формите. Като направиш една доза от която и да е рецепта, ще видиш колко бройки излизат и ще си направиш смес за колкото ти трябват. Успех и да се похвалиш.  bouquet

Направи фурната да пече по-силно отдолу, но все пак внимавай да не ги изгориш. Peace

# 146
еми пак не ми стават... вече взех да се изнервям язък за тая тавичка. Къде е проблема не знам! Пека ги на 180 сигурно 20 рецепти пробвах иии не става... моля ви стъпка по стъпка....

силиконовата тавичка е от техномаркет, мисля че менте..

# 147
  • Бургас/Пз
еми пак не ми стават... вече взех да се изнервям язък за тая тавичка. Къде е проблема не знам! Пека ги на 180 сигурно 20 рецепти пробвах иии не става... моля ви стъпка по стъпка....

силиконовата тавичка е от техномаркет, мисля че менте..

Проблемът може да не е в тавичката, а в тестото, да не би да ти е рядко??

# 148
и рядко правих и гъсто, и градуси променях и какво ли още не.. Embarassed Embarassed
еми НЕ стават

# 149
На 180* с вентилатор, или без?
В загрята фурна или не? Ако да - на колко е загрята?
На кое ниво от дъното нагоре я слагаш (дай ориентировъчно височината в см)
Мажеш ли силиконовите форми или не?

Общи условия

Активация на акаунт