Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 345
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
На 180* с вентилатор, или без?
В загрята фурна или не? Ако да - на колко е загрята?
На кое ниво от дъното нагоре я слагаш (дай ориентировъчно височината в см)
Мажеш ли силиконовите форми или не?

1 - На 180* без вентилатор;
2 - на загрята фурна, на 150-160* ;
3 - да кажем, че цялата е 50 см, слагам тавичката в долната част на около 15-20 см;
4 - не ги мажа с нищо.

# 151
пробвай тези капуччино мъфини сложи да печеш не повече от 10 см. от дъното на фурната На 170*
или тези - дори без боровинките http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … D0%9C&id=1190 - пак на същото ниво на печене,
намажи ги с четка с олио  Peace макар аз да не мажа, но пробвай така

# 152
нали в силиконовите не се слагат хартиените форми ?

# 153
не, няма да слагаш хартиени  Peace не че пречи, но няма смисъл от тях.

# 154

От мен едни шоколадови

Деси, тези ми стаха 28 бройки (но едната тавичка я напълних малко повече ), ако искаш ще ти пратя рецептата  Close

# 155
ето и моите мъфини с канела орехи и сладко от къпини

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 16:13 от Teodorka

# 156
  • София
Добър ден! Страхотни рецепти видях! Мъфините са ми любимите кексчета - солени, сладки, всякакви обичам.
Искам да попитам (много начинаеща готвачка съм) каква тавичка за мъфини да си купя. Нещо силиконовите форми не ми вдъхват доверие... и се чудя какво да си купя. А в обикновена тава само с хартиените форчики - знам, че няма да стане.

# 157
Vanya_I, ще чуеш всякакви мнения, но лично аз съм твърд привърженик на силиконовите форми. Родила съм се , откакто си купих такива. Не ползвам хартиени чашки, никога нищо не ми залепва и мога да пека по няколко форми една след друга без дори да чакам да изстинат кексчетата. Имам няколко вида с различни размери, но най-красиви като че ли са единичните формички, които са назъбени отстрани. Успех в приготвянето на мъфини!   chef

# 158
Vanya_I, ще чуеш всякакви мнения, но лично аз съм твърд привърженик на силиконовите форми. Родила съм се , откакто си купих такива. Не ползвам хартиени чашки, никога нищо не ми залепва и мога да пека по няколко форми една след друга без дори да чакам да изстинат кексчетата. Имам няколко вида с различни размери, но най-красиви като че ли са единичните формички, които са назъбени отстрани. Успех в приготвянето на мъфини!   chef

Подкрепям  Peace

# 159
  • София
Много благодаря за отговора.

# 160
Днес у дома - мъфини мързеливки по рецепта на Marieta:

# 161
  • на Земята

Подкрепям  Peace
+1

# 162
Моля за рецепта на мъфини, която да няма канела и да става и за хапване от малко дете. Благодаря ви предварително!   bouquet

# 163
рони, от този вишнев пай стават чудесни мъфинки, меки и нежни, може и нищо да не им се слага, само да се поръсят с пудра захар.

Мъфините-мързеливки на Мариета

солените мъфинки на snezko

От кекса на Жека също стават вкусни кексчета, изпечени във форми за мъфини.

А можеш да си избереш и от списъка на стр.1 на темата за мъфините. Peace

# 164
  • София
рони, от този вишнев пай стават чудесни мъфинки, меки и нежни, може и нищо да не им се слага, само да се поръсят с пудра захар.

Мъфините-мързеливки на Мариета

солените мъфинки на snezko

От кекса на Жека също стават вкусни кексчета, изпечени във форми за мъфини.

А можеш да си избереш и от списъка на стр.1 на темата за мъфините. Peace

Благодаря и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт