Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 346
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Портокалови мъфини с шоколадови парченаца на Петрина - мноооого вкусни и ароматни, при мен с пълнозърнесто брашно и кафява захар:

# 166
Лабрекс, благодарности!   bouquet

# 167
Редовно ви следя и все се каня да се запиша и да ви кажа, колко се зарибих по кексчетата покрай вас, ама все не остава време.

Вкъщи ако нещо не е шоколадово, стои със седмици, затова май други мъфини освен шоколадови не съм правила. Пробвах много рецепти, но капризния ми мъж одобри само една досега. Трудно ми е да кажа чия рецепта е в основата на мойта подобрена версия Blush Но ето как изглеждат:

Установих, че евтиния шоколад (0,59лв май беше) от Лидл не се топи в тестото при печене и ми върши страхотна работа.

Имам и малко неприятен повод да се включа. "Партийно" с една 'приятелка' си поръчахме хартиени формички от Англия. Всъщност моите бяха за пълнеж, тя поръча доста, но в крайна сметка като пристигнаха нещата се отказа  #Cussing out И сега имам формички до живот. Ако някой се интересува, да ми пише ЛС.

# 168
Знаете ли рецептата на мъфините на Дънкин Донътс?  Thinking

# 169
  • София
Днес ще правя бананови мъфини. Много се надявам да ми се получат. Чудя се коя рецепта от дадените да използвам, но не виждам особена разлика между тях.

# 170
Днес ще правя бананови мъфини. Много се надявам да ми се получат. Чудя се коя рецепта от дадените да използвам, но не виждам особена разлика между тях.
Която и да направиш ,няма да сгрешиш. Simple Smile

# 171
И от мен малко мъфини:

# 172
  • България
Ще се включа и аз отново в тази темичка - този път с едни солени мъфини, които са новата ни страст от миналата седмица - мъфини с грах и кашкавал

# 173
  • Плевен
Ау тези с грах и кашкавал ми взеха душата Simple Smile как ми се искат...ама пуста диета...море иде.
Аз да покажа какво сътворих и макар и без захар ,като им боднах един натурален вътре и сладък крем отгоре нещата се уравновесиха.Просто я забравих,ама какво да се прави.
Мъфини с пудинг на dr.Oetker :

# 174
  • София
Мъфините с банан са великолепни - направих ги! Благодаря за рецептите   bouquet

# 175
  • на Земята
Vanya_I,може ли рецептата по която ги прави?Благодаря!

# 176
  • София
Ами това е добър въпрос. има няколко рецепти в първи пост. Понеже съм начинаеща в мъфините направих Бананови мъфини с малини. Не сложих малини, защото не можах да намеря, а и на мен лично не ми се връзват тези плодове. Избрах я, защото ми се стори най - добре обяснено какво трябва да направя. Иначе няма голяма разлика в рецептите. 

# 177
Големи красоти и вкусотии сте приготвили ! Мъфините с грах и кашкавал вече са ми в любими, ще се пробват при първа възможност !
Погледнах на първа страница и не видях подобна рецепта, за това споделям с вас.
Кексчета с Нутела и Нутелено сметанов фростинг
http://bybyskingdom.blogspot.com/2011/06/nutella-swirl-cupcakes-with-nutella.html

# 178

BorislavaK, разкошни мъфинки, направо залепнах за монитора! Crazy Heart Eyes  bouquet  chef

Мъфинки с шоколадено-изварен пълнеж.

# 179
Привет и от мен! Намерих страхотна рецепта за брауни и я направих във формичките за мъфини. За съжаление явно сложих прекалено много тесто и мъфините излязоха от формичките още по средата на печенето. Но рецептата е изумителна и ако се пълни по-малко от половината формичка, ще стане страхотно. Също така препоръчвам по-малко печене, както е написано и в коментарите под рецептата. Аз направих половин доза, от която излязоха 12 + средни мъфини, тоест ако бях сложила по по-малко във формичка, ставаха 18 отвсякъде.
Силна препоръка!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт