Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 359
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета, извинявайте за въпроса, сигурно е коментиран многократно, но понеже мъфините са отскоро част  и от моята кухня искам да питам, аз ли нещо не правя както трябва че ми залепват хартиените чашки и мъфина не се вади /мажа с олио  самата хартиена чашка/?

Благодаря ви предварително
  bouquet

# 196
  • София
До сега не ми се е залепвала хартиена чашка, а и не съм чувала хартиената чашка да се маже с каквото и да е. Принципа е като при хартията за печене - аз я използвам при фини сладки и козунаци. Всъщност не знам какво залепване имаш предвид де, но за тавата няма как да ти се залепи хартията  newsm78

Иначе направих шоколадови мъфини - страшни станаха, но не мога да открия рецептата, която да похваля. Взех я от първи пост. Благодаря за отговорие за натуралния шоколад. Не знам какво е това ковертюр, но се надявам да го открия.

# 197
  • Варна
Вто с какво се забвлявах тия дни:) Кексчетата отново са лешниково- шоколадови... Нещо хич не м се експериментира с вкуса вече... пробвах какви ли не, ама тези са ми най-вкусни...

Рецептата има ли я на първа страничка, не можах да открия нищо лешниково, а много обичам и предполагам са станали страхотни. Може ли рецептата?  bouquet

# 198
До сега не ми се е залепвала хартиена чашка, а и не съм чувала хартиената чашка да се маже с каквото и да е. Принципа е като при хартията за печене - аз я използвам при фини сладки и козунаци. Всъщност не знам какво залепване имаш предвид де, но за тавата няма как да ти се залепи хартията  newsm78

Ми точно чашката ми залепва за самия мъфин и не може да се извади мъфинчето, първоначално и аз не ги мажех хартиените чашки, но някъде четох и този вариант и реших да пробвам и пак ми залепват мъфинките и сладки и солени, явно чашките ми са нещо фалшиви и в тази връзка

какви хартиени чашки ползвате, евентуално марка или от къде купувате ? Tired

# 199
  • София
Еми нали това е идеята - чашката да се залепи за мъфина и полека да отлепиш преди да ядеш. няма как да не се залепи.  Joy Joy Joy

# 200
Oтдавна не съм влизала тука......  bouquet поздравявам всички майсторки...

и ще се запиша с едни черешови мъфини с хрупкав топинг

# 201
  • София
Черешовите мъфини са веднъж!

Ама сигурно ще задам много тъп въпрос, ама как поставяте течния пълнеж в средата... Знам, че при еклерите е с шприц  newsm78

# 202
 newsm78 зависи какъв ефект искаш да получиш, ако искаш да шприцоваш то тогава ти трябва тесто като за каксчета/за мъфините е по гъсто/ и още топли се пълнят като поничките...или начина който предпочитам издълбавам като запазвам капачето и пълня с пълнежа....тук

# 203
  • София
То аз не знам колко вида ефект има, ама по мъфините се запалих заради кексчетата Браво (ако се сеща някой), които реших, че мога да си правя и у дома.
Това, което си показала като линк ми е любопитно, но за да стане красиво задължително му трябва глазура. Аз все още не се справям с тази част на украсата. Ще го опитам.

# 204
Вто с какво се забвлявах тия дни:) Кексчетата отново са лешниково- шоколадови... Нещо хич не м се експериментира с вкуса вече... пробвах какви ли не, ама тези са ми най-вкусни...

Рецептата има ли я на първа страничка, не можах да открия нищо лешниково, а много обичам и предполагам са станали страхотни. Може ли рецептата?  bouquet

Рецептата е тук. От мен добавих 1/3 пакетче от надробените бадеми, които продават в Кауфланд и един шоколад, натрошен на парченца в робота:)

Между другото, като стана дума за залепването за чашката.. ДОкато търсех "моята" рецепта пробвах много най-различни и една от тях /само дето не помня коя беше/ кексчетата не искаха да се отлепят от чашката.  Във всички останали случаи тя е залепена, но много лесно се откъсва от кексчето и то остава цяло. Не знам кое от двете залепвания има предвид petroliana. На снимката, която е дала ghost13 /страхотно апетитни изглеждат!!!  bouquet/ се вижда много ясно как се отлепва кексчето:)

# 205
точно това имах предвид, мъфина залепва дотолкова за самата чашка, че не иска да се извади. Самата хартия се накъсва като се опитам да я махна, или пък в другия случай мъфинчето се натрошава и почти половината остава по хартийката.
Но явно моите хартийки нещо не биват.
И наистина на снимката на ghost13 отлепването е чудесно, не като моите Embarassed

# 206
  • София
Аз хартиики имам на tescoma.
Много съм доволна, препоръчвам ги, макар да не видях особено разнообразие от цветове. Купувала съм ги от Карфур.

# 207
Аз хартиики имам на tescoma.
Много съм доволна, препоръчвам ги, макар да не видях особено разнообразие от цветове. Купувала съм ги от Карфур.

мерси Vanya_I, ще проверя в Карфура, аз не държа на цвят`,  bouquet

# 208
  • Бургас/Пз
Момичета, пробвам вече няколко пъти рецепти от блога на Танита, понеже ми прави впечатление, че почти всички мъфини показани от нея стават равнички отгоре. Е да, при нея стават, ама при мене НЕ. Спазвам точно рецептата, която тя е написала и пак не се получават. Винаги са ми като кулички, а аз ги искам равни. Правила съм тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2011/03/blog-post.html , тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html, тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2011/04/blog-post_3444.html  и тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2011/03/blog-post_12.html и нито едни не ми се получиха като нейните. Дайте идея защо така става??

# 209
  • София
Момичета, много съм доволна! Направих брауниса на блонди- НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ!!!!

Взех си натурален шоколад от Карфур (в Лидъл не ходя), на който пишеше, че е за готвене  имаше една тенджерка нарисувана - два броя х 200 гр за около 4 лева (не знам дали е скъпо или не). Да ви кажа има страшно много видове натурален шоколад там - изгубих се пред стилажа.
Намерих и шоколадов ковуртюр във Фантастико, но ми се стори скъп от гл. точка на цени, които съм чела в темата - около 25 лева - натурален и мисля около 32 лева - млечен за 2 кг.
Много благодаря за съветите!
ИМам си и тавичка за мъфини от Рино, която употребих и съм мноооого доволна!

Общи условия

Активация на акаунт