Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 399
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Много съблазнителни мъфини сте направили, момичета!   bouquet

От мен едни мъфини с банан и шоколад по рецептата на Таннита. Сместа стана малко суха и прибавих малко прясно мляко. Страшни на вкус! :

# 496
Тиквени мъфини с овесени ядки, много ароматни  и вкусни, с коледните подправки са идеални за Коледа 

източник: http://honeyandmilk2.wordpress.com/2008/11/09/%d1%82%d0%b8%d0%ba … 0%b4%d0%ba%d0%b8/

# 497
Здравейте, големи разкошотии сте сътворили  Hug

И аз вече си имам форма за мъфини - на Fackelman от Kaufland. В събота мисля да ми е първият опит. Досега само кексове съм правила и сладкиши, но след като разгледах темата... вече нямам търпение да идва събота  Crazy

Обаче още не съм си купила хартиени формички и да ви питам - трябва да премеря колко е диаметъра на формичките на тавичката и тогава да купувам ли? За да не се окажа с по-малък размер хартиени форми, нали?

Другото, което ми остава, е да си избера и някоя рецепта   chef

# 498
  • в белята
Да похваля Орео мъфинте , за шоко манияци като мен са просто СУПЕР!!!

# 499

Бу, спомням си, е ти беше правила тиквените мъфини по рецепта на "take a cake"! кажи какви модификации направи!
Simple Smile

два пъти се пробвам с тях, но нещо сякаш не е наред.. мисля да добавя мляко!! не ви ли се струва, че течността в рецептата е прекалено малко? досега не съм правила къпкейкове, само мъфини и явно, че технологията се различава, а още не съм свикнала с това каква трябва да консистенцията на сместа..

# 500
  • София
Здравейте! Ето ви една рецепта, която не срещнах във форума:

Мъфини с моркови и стафиди

1 3/4 ч.ч. брашно, 2/3 ч.ч. захар, 1 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сода, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. канела, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. олио, 1 яйце, 1 1/2 ч.л. ванилия, 2 ч.ч. настъргани моркови, 1/2 ч.ч. стафиди.
Загряваме фурната до 180 градуса. Подготвяме формите за 12 мъфини. В отделна купа смесваме всички сухи съставки - брашно, захар, бакпулвер, сол, сода, канела. В друга купа смесваме млякото, олиото, яйцето, ванилията. Двете смеси се обединяват и най-накрая прибавяме морковите и стафидите. Пече се 15-20 мин.

# 501
  • София
Мъфини с маслини и сирене

2 1/2 ч.ч. брашно, 2 яйца, 1 ч.ч. кис. мляко, 100 г сирене, 50 г кашкавал, 50 г зелени маслини с чушка, 50 г черни маслини без костилка, 4 с.л. олио, 1 ч.л. хл. сода.
Яйцата се разбиват и се прибавя кис. мляко, в което е разтворена содата. Добавя се олиото и брашното. Към сместа се добавят сиренето и кашкавала, нарязан на парченца, както и маслините. Сместа се разпределя във форми за мъфини, като се пълнят до 2/3. Пекат се в предварително загрята фурна.

# 502
  • До хладилника, който обичам

Бу, спомням си, е ти беше правила тиквените мъфини по рецепта на "take a cake"! кажи какви модификации направи!
Simple Smile

два пъти се пробвам с тях, но нещо сякаш не е наред.. мисля да добавя мляко!! не ви ли се струва, че течността в рецептата е прекалено малко? досега не съм правила къпкейкове, само мъфини и явно, че технологията се различава, а още не съм свикнала с това каква трябва да консистенцията на сместа..
Ох, тогава съм помнела, ама сега Crazy
Със сигурност ядките ми бяха други, бадем рязан.
Тиквата ми беше повече и беше сварена и пасирана, увеличих и брашното и не знам дали не ги правих с олио, а не масло. Не помня достатъчно. Излязоха ми повече мъфини от дозата, съответно, поне 20 бяха.
Но другите им, които съм правила, са ставали. Оказа се важно маслото да не е втечнено, а наистина само силно размекнато (ползвам МВ). Яйцата не държа на стайна температура, а потапям в гореща вода за няколко минути. В резултат става една гъста, лепкава смес, от която стават хубави мъфини.
Впрочем американците казват, че рецептите за капкейк се различават от тези на Тейк-а-кейк, но няма значение, аз не придирям толкова, важното е да ми е вкусно.

# 503

благодаря, Бу! Simple Smile

в крайна сметка аз ги направих абсолютно точно както е в рецептата и, според мен, предишния път не се получиха много добре, точно защото "премерих" количествата на око и в крайна сметка.. обърках нещата! така или иначе - чудесна си на вкус! ама просто вълшебни, препоръчвам ги!

ето ги моите:

# 504
jennie.to , много хубави! А крема какъв е?

# 505
  • Бургас
Добро утро на всички!
Снощи си купих силиконови форми и тази сутрин за пръв път направих опит за мъфини с кренвирш и кашкавал.
Благодарение на вашите съвети и опит станаха невероятно вкусни!

http://momchilnaydenov.snimka.bg/cooking/kulinarni-opiti.633553.25577178

# 506

Beni2, благодаря! Simple Smile

глазурата е от крема сирене (200 гр.), масло (125 гр.) и пудра захар (250 гр.), която е достатъчна точно за 12 кексчета! (моята е малко кафенееща, защото захарта ми е кафява!) не обичам много глазури с крема сирене, но специално на тези кексчета такава глазура пасва страхотно!

# 507
Любопитно ми е - като си взема силиконова форма за печене, после в гнездата пак ли се слагат от хартиените чашки. То значи трябва да се подберат еднакви размери предполагам...

# 508
Аз в силиконова форма не слагам хартиени чашки.
Не ми залепват въобще, но нали това е целта на силиковоните форми.
Но ако предпочиташ да са ти с хартийки, може да си сложиш.  Peace

Отдавна не съм забърквала мъфини, трява да си избера рецепта.
Жени, мъфинките ти изглеждат страхотно, до сега не съм правила глазура от крема сирене, но ще пробвам   Hug

# 509
  • До хладилника, който обичам
Имам силиконови, но не обичам да ги ползвам - ако нямат хартиени подложки, голямо чистене пада после, както са оребрени... не точно ми залепват мъфините, но остава след тях за чистене - самите те са си цели, с добра форма, коричка и т.н., но и по стените на формата ми остава тънък слой.
Имам и цели силиконови форми за х6 мъфина от тези с дупката в средата, с тях пък хептен се пищисвам, докато ги измия след ползване, хем мия на ръка и с миялна. Ако не беше чудесната им форма, хич нямаше да се занимавам Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт