Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 369
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
в сезона на тиквите от мен едни  рецептата за Медено-тиквените мъфини

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 18:53 от пеп-4o

# 571
Здравейте, за първи път пиша тук, но искам да споделя едни кексчета с мед, канела и орехи, които правих наскоро. Те са моя хрумка, поне не съм попадала на такава рецепта, но понеже станаха много сполучливи и с коледен аромат, споделям с вас

Рецепта: http://vaklina.blogspot.com/2011/11/blog-post_23.html

# 572
lu4a, и аз съм голям фен на смокините. Много хубави кексчета.
пеп-4o , много апетитно изглеждат
Mishoka, много хубави коледни кексчета.

# 573
Аз от известно време правя мъфините директно в тефлоновата форма, не слагам хартийки. Откакто си купих нова порция хартийки, изглежда са някакви ментета и на два пъти ми се залепваха, та се наложи да ги изрязвам с ножа. Направо във формата стават страхотни, само е малко по-голяма играчка, докато се намажат с олио.

# 574
вярно е, сега са напускали едни, че и от дебела  хартия, които лепнат по всички.  На пипан есе усещат хартиите още, като свикнете с с тях.

# 575

от мен едни ужасно вкусни есенни джинджифилови мъфини с "пияни" дюли по идея на Umbra:

последните ми хартиени формички от DM са точно с това лошо качество, за което говорите.. много ме е яд, че си ги купих!

# 576
От мен едни мъфини с тиква и фурми (втората рецепта)
http://inagg.blogspot.com/2011/10/pumpkin-muffins.html
От ДМ си бях взела едни хартиени формички сини на бели точки((( те изгарят по-бързо отколкото мъфина(
Ох върнах се назад да ви изчета, изтекоха ми лигите, въпреки че обядвах с една мазна баничка))) Суфлето изглежда превъзходно. Аз правя страхотен кекс (открадната рецепта от бивш главен готвач от Шератон) Mr. Green при който се отделя част от тестото и когато се опече кекса се "полива" отгоре именно със суровото тесто. Превъзходен вкус.

Някой питаше за мъфини със сирене http://inagg.blogspot.com/2011/10/2-1-13.html и да не стават глеткави, това е моята основна рецепта за солени мъфини, която си ползвам от години. И ВИНАГИ, когато се слагат било плодове, било сирене или продукти, които предполагат че от тях ще стане "глеткаво" тестото - хитринката е в съда, в който е плода (сирене и т.н.) да се добави една-две лъжици брашно - именно, за да "отнеме" от влагата и така никога (поне на мен) не са ми ставали глеткави.  Peace

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 13:12 от ina.gg

# 577
  • Miami
Аз питах за солените мъфинки, благодаря    bouquet

# 578
  • До хладилника, който обичам
Мъфини с ябълка, канела и стафиди

4 яйца
180 гр масло - трябваше да са 250, но нямах, затова добавих
30-40 мл прясно мляко
250-300 гр захар (според вкуса на приготвящия)
2 ванилии
1 бакпулвер
1-2 ч.л. канела (кой колкото обича)
280-300 гр брашно
шепа-две стафиди
2 средни ябълки

Маслото се размеква до стайна температура - да не е течно! Разбива се със захарта, яйцата, ванилиите, канелата и брашното. Ябълките се обелват и рендосват (или се нарязват на малки кубчета, ако искате да се усещат повече) и се добавят последни заедно със стафидите. Става чудесно кремообразно тесто с много нежна структура.
Формичките се пълнят на 2/3, пече се около 20 минути на 190 градуса.
От горното количество ми излязоха 30 мъфина, от които няма и следа, така че не мога да ги снимам, но станаха чудесни Simple Smile

# 579
Ето едни от любимите ми мини-мъфинки с ръчно брани боровинки от мен, круша и мед.))http://inagg.blogspot.com/2011/11/muffins-with-blueberry-pear-and-honey.html

# 580
И аз не мажа хартиените формички с мазнина и това в повечето случаи е ОК, но в някакъв кулинарен блог (не помня точно кой) бях чела, че не всички мъфини (по точно тестото за тях) са подходящи за хартиени формички. Някои залепват и е по-удачно да се правят без тях.

# 581

ами.. сега ако си сложил 100 гр масло (или повече) в сместа за мъфини, вярвам, че не биха се залепили за хартията.. обикновено не ги мажа с нищо при това положение и всичко е наред!

обаче на моите хартиени формички от ДМ (от които между другото всички са адски доволни) така се залепват горките мъфини, че половината поне остават по хартията, дори и когато са чудесно охладени вече..
 newsm78

# 582
scaramouche че аз едно-две мнения по-назад прочетох че НЕ се харесват формите за мъфини от ДМ)) включително и аз не ги харесвам)

# 583

ina.gg, а пък в темата за ДМ (в "на пазар") непрекъснато се изказват хора, които са доволни от тях..

# 584
със здраве да си ги ползват.  Laughing
купих една кутийка, докато ги свърша голям зор видях - не ми се хвърляха,  правих в тях мъфини, които сипвах половината в такива хартии, половината в Кадемлийските. Защо техните залепваха от една и съща смес на мъфини? (и поне 5-6 вида мъфини в тях, докато ги свърша)

Общи условия

Активация на акаунт