Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 365
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
със здраве да си ги ползват.  Laughing

Joy ще предам!

в момента моите ги ползвам само като ми остане смес за един-два мъфина.. чакам с нетърпение да се свършат и да поръчам някакви по-нормални!

# 586
Аз също не съм доволна от хартиените формички за мъфини от ДМ.Наистина ли има такива, по които няма да остане част от кексчето  newsm78?Аз на такива не съм попадала  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 10:08 от deni_den

# 587
има да, сръбските от магазина на Кадемлия, от магазините на ТСМ  и тези на Щъркелите.

# 588

момичета, вижте какво ми попадна днес:

много хитра идея за коледна елхичка за тези, които имат поставка за мъфини! разбира се, украсата може да е някаква импровизация, но е хубаво така!
Simple Smile

# 589
  • До хладилника, който обичам
Ооо, как не се бях сетила! Хо-хо-хо! Ето какво ще правя уикенда, благодаря!

# 590
  • Бургас/Пз
Момичета, днес правих една комбинация от две рецепти и се получи много добър резултат та бързам да го споделя с вас. От известно време съм очарована от ето този блог  http://sunshineskitchen.com/category/deserts/ и всички рецепти ми се иска да изпробвам, но за съжаление нямам нито достатъчно време, нито пък има постоянно кой да изяжда нещата. Затова решихх да направя импровизация и да смеся две рецепти ето тази http://sunshineskitchen.com/coconut-muffins-with-marzipan-filling/ и тази http://sunshineskitchen.com/marzipan-orange-muffins/
Получиха се страхотни и аромантни бадемово кокосови мъфини

Продукти
75г бадемов марципан
75г меко масло
2 яйца
80г захар
100мл прясно мляко
150г брашно
1ч.л бакпулвер
1 капсула ванилия
1ч.л бадемова есенция
50г кокосови стърготини

Марципанът и маслото се нарязват на кубчета и се размачкват добре, прибавя се захарта и се разбива до побеляване, след това се прибавят яйцата, а накрая прясното мляко, ванилията и бадемовата есенция. Накрая се прибавя брашното с бакпулвера и се разбърква с вилица докато се поеме. Сместта става много пухкава и ухае невероятно. Пече се на редварително загрята фурна на 170 градуса около 15мин, или докато клечката излезе суха! Бон апети!

# 591
Оха! Точно открих бадемов марципан в Lidl на добра цена, дали ще замести суровия марципан? Ако да, ще пробвам, тъкмо пак от там взех и корички (благодаря, че споделихте!)

# 592
  • Бургас/Пз
Бу, аз ползвам ето такъв. Бадемов е! http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0% … =1t:429,r:9,s:174

# 593
Оха! Точно открих бадемов марципан в Lidl на добра цена, дали ще замести суровия марципан? Ако да, ще пробвам, тъкмо пак от там взех и корички (благодаря, че споделихте!)

Бу, една приятелка го купи и никак не и хареса  Peace

# 594

и аз ползвам този, който е показала ani_d - много е хубав, но не е особено евтин определено..

а малко офф - има ли в "лидл" някакъв готварски шоколад, от който сте доволни?

# 595

Бу, една приятелка го купи и никак не и хареса  Peace
Той е за директна консумация, така като го ядем, е чуден.
Бадемовата маса, която ani_d показва, в Метро съм я виждала, но цената беше 4,50+, не е приятелска Laughing

# 596
Тази сутрин ме удари вдъхновението, за радост на домочадието  Laughing

Ябълковите мъфини с хрупкав топинг на Танита

топинга направих, като смесих в блендера маслото и 10 бисквити Еверест.
Страхотна рецепта   bouquet

# 597
Помощ.

Трябва да направя малки кексчета или мъфини за училището на едното дете, но забележете, щяло да бъде състезание за най-убавите. Ооох. Темата е Коледа, а мен откъм време и търпение за мъфини ме няма хич.

Попадали ли сте на нещо ефектно (и не много трудно); за вкуса нямам никакви претенции?

Мерси.

# 598
Алиса,
лава-мъфин? Ефектни са и вкусни. Може вместо с ягоди отгоре нещо по-зимно, или гъсто наръсени с пудра захар за сняг и нещо червено-зелено?

Всичко друго си е игра с украсата и ако нямаш време и търпение, ще е зорна работа  Rolling Eyes

# 599
Мерси.
Трябва да си призная, че сега по обедната почивка отскочих до едно място дето правят малки кексчета- с пъклен план да се направя, че са мои. Ама те много професионално изглеждат, да му се не види. Ако не ги сбухам с точилката, и от самолет ще се види, че не са правени от мен.
Ооох.
Няма  ли някаква шармантна украса дето се купува готова и се лепка върху семпло кексче? Къде спи доктор Йоткер.

Общи условия

Активация на акаунт