Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 360
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Алиса,

тези мъфини на Зиче са много хубави
http://zi4e57.blogspot.com/2010/08/blog-post_669.html

Естествено сега няма сини сливи, но Зиче, ми беше писала, че тестото им е подходящо за всички други плодове (ябълки напр), за ядки, шоколад...

Аз също нямам нерви за украса и обикновено ги поръсвам само с пудра захар. Като идея за украса се сещам, че може да разтопиш шоколад и с негова помощ да залепиш от тези шарени шок. бонбони М иМ.
Или да вземеш някакви знаменца и да забодеш на всяко мъфинче...

# 601
Благодаря.

ПП. Ей сега и от работа обявиха как са организирали коледна пекарска фиеста, да събираме средства за не-знам-какво си. Защо не може просто да дам пари, без да ме мъчат. Имам лоши спомени от последния път, когат пекох под пара неща за базара не децата, в 4.30 сутринта, нали трябва и да се работи. Само ще спомена как едното нещо го изпуснах на земята, от зор, и измислях глазура от каквото намерих, да замажа пукнатините.

# 602
  • До хладилника, който обичам
Алиса, не са мъфини, но може би са подходящи и като украса:

# 603
само внимавайте да не стане така, като при Раличка  Laughing
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3577.msg162980.html#msg162980

# 604
  • Варна
Алиса, можеш да пробваш и елхичките на Йоли
- освен с шам фъстък можеш да ги покриеш с кокосови стърготили или просто захар, оцветени в зелено. Ако успееш да си купиш и малко перлички или снежинки за украса, готови са
http://yoli-www.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html

# 605
Това изглежда интересно и не толкова трудно за правене.
Не знам дали ще се получи, но ще пробвам. Пък и е в Коледния дух  Simple Smile

# 606
  • Бургас/Пз
а малко офф - има ли в "лидл" някакъв готварски шоколад, от който сте доволни?

Готварският шоколад на Лидл е страхотен. И цената му също е много добра 1.69лв за 200г.
Марципанът го бях купила на една промоция в карфур за около 3лв, та си бях купила 2 броя  Mr. Green

# 607
# 608

много благодаря, ani_d! не ми се искаше да рискувам, но сега ще го пробвам! Simple Smile

# 609
Записвам се в темата, че обожавам да правя мъфини, ще пусна някой ден снимка на най- добрите ми изпълнения до сега.
Бу, много е красиво това, което си пуснала, аз лично май ще направя такива елхички. Wink

# 610
  • на Земята
Въпрос към tzarina и всички правили тази рецепта:

Мъфини с ябълки  

•1 ч.ч. кисело мляко
•1 ч.л. сода за хляб
•1 ч.ч. захар
•1/2 ч.ч. олио
•2 ч.ч. брашно
•1 бр. ябълка
•ванилия
•канела
•орехи за поръсване
 Разтваряте содата с млякото и разбивате със захарта. Прибавяте и другите продукти, като ябълката се реже на малки парчета. Пълнят се формичките за мъфини до половината и се поръсват с орехи. Печете 20 минути на 180 С.

Въпросът ми е като ги вадите от формите,падат ли орехите,които са посипани от горе на мъфините?При мен повечето орехи изпадаха.Аз ли нещо не направих като хората?Моля,ако има някаква тънкост,да споделите.Иначе са много,много вкусни и често ще се правят!

# 611
Кикито, аз ги правих без орехи тогава. Дори си написах, че не съм ги използвала.
 Само че отдавна в подобни рецепти орехите ги слагам вътре в сместта. На мен са ми падали от кекс.
Копирала съм си рецептата от сайта, където я намерих. Затова така е написано, че се поръсва с тях.

# 612
  • Бургас/Пз
Напоследък мъфините не успяват да стигнат до снимка, че много бързо се изяждат. Все пак не мога да не се похваля с новата си стойка за мъфини и силиконова форма за мъфини сърчица  Simple Smile един прекрасен подранил коледен подарък!
Мъфини с портокалов вкус /от Умбра/

Мъфини с бадемов марципан и кокос /от Ирина Купенска/

а тези са Мъфините на Танита с хрупкав топинг

# 613
  • До хладилника, който обичам
Ауу, прекрасна поставка! Търсих такава есента, преди да взема после метална!
А украсата на мъфините е просто страхотна, майсторка!

# 614
  • на Земята
Благодаря за отговора tzarina  bouquet.То е ясно,че ще се слагат вътре,ама много са вкусни така поръсени,като се изпекат.Надявах се да е моя грешката и да има цака да си  остават върху мЪфините,ама не.Благодаря за вкусната рецепта!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт