Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 358
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • До хладилника, който обичам
kikitooo, пробвай с малко захарен сироп да ги "залепиш" на място орехите?

# 616
ani_d страхотно изглеждат и сигурно са много вкусни!Би ли дала рецептата на тези с бадемовия марципан   bouquet

# 617
Обожавам да правя мъфини, а тези да много подходящи за Коледните празници, много сочни, благодарение на горещата вода или горещо кафе, както аз съм добавила и страшно ароматни.Горещо ги препоръчвам:
Джинджифилови къпкейкчета с лимонова чийзкрем глазура

# 618
Мерси.
Трябва да си призная, че сега по обедната почивка отскочих до едно място дето правят малки кексчета- с пъклен план да се направя, че са мои. Ама те много професионално изглеждат, да му се не види. Ако не ги сбухам с точилката, и от самолет ще се види, че не са правени от мен.
Ооох.
Няма  ли някаква шармантна украса дето се купува готова и се лепка върху семпло кексче? Къде спи доктор Йоткер.

Алиса, ако имаш възможност отскочи до cookibooki, ако си от Сф-там ще намериш много интересни поръски , а бих ти п репоръчала да направиш Джинджифиловите мъфини по-горе ги постнах или тези-Лимон, джинджифил и мед къкпкейкчета с лимонова глазура

, бях ги правила на племенницата ми за един пикник и децата много ги харесали.За украса у дома -бързо и лесно- стохяваш  бял шоколад, слагаш в малка фунийка и рисуваш снежинки върху кухненска хартия, изчакваш да изстинат, отделяш от хартията и слагаш върху глазурата или кремчето.Можеш да направиш същото и с айсинг-белтък с пудра захар-там изчакването е по-дълго-докато се засуши айсинга.
И още едно предложение, ако не искаш да рискуваш с яйца......тези са изключително сочни и шоколадови,вегетариански и с актуална ментова глазура, върху която можеш да сложиш снежинки или бяла поръска.
Шоколадови мъфини с ментова

глазура

Ще се радвам, ако съм била полезна.

# 619
Бети, страхотно красиви снимки имаш в блога! Моите адмирации за красиво поднесените идеи!

# 620
Благодаря ти Бу, Hug

ще си позволя и още нещо да ви покажа, тъй като наистина е много бързо и ефектно, вкусно и празнично.А виждам и че марципана е много достъпен.Това правих вчера.

Празнични бонбони от бадемов марципан

# 621
  • Бургас/Пз
ani_d страхотно изглеждат и сигурно са много вкусни!Би ли дала рецептата на тези с бадемовия марципан   bouquet

Рецептата я пуснах преди два дни, точно две страници по-назад http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=579703.585

БянкаД, невероятни неща си показала. Джинджифиловите още утре ще ги направя! Би ли ми казала от къде купуваш меласа и с какво мога да я заменя, а също и ако не намеря пресн джинджифил, този в пакетчетата става ли?

# 622
Благодаря ани д-меласа, от диетични магазини или щанд в големити магазини-виж в Пикадили или Карфур.
джинджифил- има в Кауфланд със сигурност-аз оттам купувам,когато го опитах за първи път видях че няма нищо общо със сушенияНевероятно силен лимонов аромат има и вкус също ми допада.не ти препоръчвам да полдваш сушения.

# 623
оф,забравих, писала съм в рецептата, ро все пак да кажа и тук.Ако не намериш меласа-използвай захар Мусковадо- има същия аромат, защото се прави от меласа- Има в Билла -една кафява и влажна, продава се при захарта в найлонови пликчета.Всъщност аз в рецептата ползвам и тази захар.Много е ароматна и меденките си също ги правя с нея.

# 624
BiankaD, и от мен адмирации, страхотни неща!
От кикубуки само он-лайн ли се поръчва? Имат ли някъде магазин?

# 625
  • на Земята
kikitooo, пробвай с малко захарен сироп да ги "залепиш" на място орехите?
Благодаря.но малко разяснения няма да са ми излишни. EmbarassedИмаш предвид да сваря сироп и да овалям(намокря) орехите в него ли?Може да звучи тъпо ама....

# 626
Не съм го пробвала с мъфини, но ми се върти такова нещо. С гъст захарен сироп да се намаже мъфина и да се сложат с леко притискане орехите.
Вар.2 - както при сладки, с жълтък + орехи + леко притискане.

# 627
ina.gg-току що им званнах да ги питам-само онлайн и в изключителни случаи клиента минава и си взема нещата от там.Много са отзивчиви, обади им се и се уговори с тях.

# 628
Мерси)) ще се обадя! А ти в най-скоро време да ни зарадваш с още такива красоти))))

# 629
Ето още нещо от днес-не е мъфин,но пък може да украсим мъфинчета
Захаросани цитрусови пръчици

Общи условия

Активация на акаунт