Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 341
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • Viena
И на мен ми възложиха да правя за базара на децата Мъфини,едните ще са елхичките на Йоли,а за другите още нямам идея,днес си купих декорацията от магазинчето на ул.Три уши-(много неприятна продавачка)но за сметка на това имаше добри попадения.

# 631
Ето едни много коледни,ароматни е красиви

Приказка за Коледа
с много сушени плодове и само с 1/2 чаша брашно,на вкус приличат на АКК

# 632
Да препоръчам горещо белтъчните кексчета на Йоли - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2501.msg67773.html  Peace Не знам дали е пускана и преди тази рецпта, но смятам, че не е излишно да се повтори..
Обикновено като правя коледни сладки ми остават и белтъци, които често замразявам, или правя ореховки без брашно, но определно тази рецепта ми става фаворит в случаите, които имам изостанали белтъци!
Аз ги направих с парченца банан и круша, че тази година не успях да замразя боровинки, имам малко от миналата години, но ги пазя децата да ги изядат натюр, че и така ги обичат. Така че рецептата търпи всякакви импровизации! Опитайте!

# 633
Чудесни кексчета сте показали!   bouquet
Аз най-безсрамно откраднах идеята за лимонова глазура на BiankaD и днес в къщи имаме кексчета със стафиди и лимонови корички с лимонова глазура  Simple Smile

# 634
Привет момичета   bouquet
 Опитах се да спретна едни лимонови мъфини  ooooh!оле Мъка станаха глетави и на всичкото отгоре изобщо не бяха сладки. Сложих съвсем малко лимонов сок и пак доста си накиселяваха.
Вече незнам аз ли нещо се сбъгясах и неможах да ги изпека, рецептата ли не направих добре или вече нямам идея как се пече във газова фурна.
Ползвам формички за кошнички големи като слагам хартиени форми вътре  Peace.
Бутнете едно рамо за лесна рецепта за кексчета или мъфини без значение - само да стават на Дребчо за закуска Simple Smile
 Мерси предварително   bouquet

# 635
Belbey , аз и преди съм я казвала тази рецепта, но ще се повторя защото е чудесна. Правила съм я с всякакъв пълнеж. Слагала съм портокалови корички и шоколад, днес съм сложила лимонови корички и стафиди... абе всичко може да се сложи  в тях и винаги стават. Много са лесни и много вкусни. Ето и рецептата - аз съм си ги кръстила Канадски мъфини защото рецептата ми я прати приятелка от Канада:
               1 ч.ч.кисело мляко
   1 ч.ч.захар
   3 яйца
   100 гр.краве масло
   кората на 1 лимон (или ванилия)
   2 ч.ч. брашно
   1 ч.л. сода бикарбонат
   стафиди, ядки и т.н. каквото решите...
   Маслото се разбива със захарта, прибавят се едно по едно яйцата. След това киселото мляко с лъжичката сода в него, брашното и най-накрая стафидите или ядките.

# 636
Beni2-благодаря и се радвам,че ти е харесала, всъщност надявам се.
belbey-Колко голямо е детенцето ти! И зависи каква консистенция искаш. Аз правя едни,които имат нежен вкус на масло и са много вкусни, но не тип пандишпанени.Ако искаш ги погледни и прецени по рецептата- племенницата ми много ги обича, а и ние вкъщи.Влажни, сочни и се топят в устата-така бих ги описала.

Маслено-ванилови мъфини
снимката е с цветя и затова не я слагам

други подобни, но много лимонови са Тройно лимонови мъфини -можеш да импровизираш с пълнежа и глазурата. Аз обичам лимоновия вкус и тези са ми идеални, остава траен свеж лимонов послевкус.

или тия -Лимон, джинджифил и мед
къкпкейкчета с лимонова глазура

Правила съм и бец яйца  и солени зеленчукови....Ако искаш провери

# 637
  • До хладилника, който обичам
Извинете, че не са мъфини  Embarassed нека мине в графа "и още нещо"  Laughing

масленките на BiankaD, модифицирани без жълтък, вместо това - 2 големи супени лъжици кисело мляко.

# 638
Неделен сутрешен позрав с едни ябълкови мъфини с канелено масло по тази книжка.
(Без снимка, че преди седмица малката поснима и... фото капут  Laughing)

Водят дозата за 12 броя, но при мен се получиха около 20.
(сухи) 300 г. самонабухващо брашно (ползвах нормално и си добавих половин бакпулвер)
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
(течни + захар)
2 яйца - разбити
75 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
115 г кафява захар (аз ползвах бяла)
6 с. л. олио
2 ябълки - обелени и нарязани на кубчета

Нищо специфично при смесването - сухите в голяма купа, течните+захарта в друга и после течните при сухите. Пече се 20 мин. на предварително загрята фурна (200`С).   

И сега идва акцентът - канеленото масло: 100 г масло +  60 г пудра захар + 1 ч.л. канела се смесват добре.

Мъфините се сервират топли с маслото за мазане. В краен случай може и като се извадят да се намажат всички, но е по-приятно да си ги хапваш топли, да си мажеш сам и да гледаш как благо се разтапя.  Flutter

# 639
Мерси, Бени, ще се пробват  Hug
Бу- я издай идеята за глазурата, че съм в процес на търсене на глазура за меденки  Peace.
Моля да ни извинят останалите , може и на лични.
Бианка, детето ми е на почти 3 годинки.Тук при нас има същите като мъфините, но им казват Мадлен.Той много ги харесва, но аз определено искам ако стане да ги заместя с домашни  Peace..
Все пак купени-= пълни с консерванти,а когато са домашни можеш да намалиш захарта и така да контролираш нещата  Laughing.
 Пък и аз съм задължена да слагам закуска всяка сутрин в раницата, за градината- така варианта с домашно правени би ми спестил парички Simple Smile
Мерси момичета ще се възполвам от предложенията и ще съм редовна

# 640
Преди няколко дни правих шоколадовите мъфини с течен център по рецептата дадена малко по напред в темата. Стана всичко друго , но не и с течен център и се спледкаха, паднаха като ги извадих и часта, която трябваше да е течен център просто се вдлъбна на вътре. Четох и правих всичко както е описано. Някаква идея защо така се е получило? Като вкус станаха супер, но вид и течен център=0.

# 641
Добър ден, от два дни не спирам да правя пудинговите мъфините на  Лабрекс  Laughing, то не беше за училищната почерпка, то не беше да у дома   chef

# 642
  • Австрия
Привет в малко позабравената покрай Коледа тема.

На мен ми останаха доста белтъци от Коледните сладки, та днес спретнах мъфините с белтъци. Чудесна рецепта. Вече няма да се чудя какво да правя с излишните белтъци.  Simple Smile

# 643
  • под тепетата
nudel33 , разкошни са! Да ти дам и друга идея с белтъци- питка с белтъци на ilrai. http://ilrai.blogspot.com/2011/02/blog-post_06.html

# 644
  • Австрия
bilqna_69, благодаря ти за чудесната идея. newsm51
По принцип съм почитателка на нейните питки. За тази просто бях забравила.

Общи условия

Активация на акаунт