Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 326
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
ralmin, ако хартийките ти не са с добро качество с каквото и да ги намажеш ще залепнат мъфините.. за съжаление, това е! по принцип не се мажат с нищо!
Wink

nas, бостанските мъфини са просто страхотни!!  Heart Eyes

и аз съм хвърлила око на поничковите мъфини от "bbc good food", ще взема да ги направя тези дни!
което ми напомня и да поздравя BiankaD за лимоновите й снежинки в този брой на списанието! чудесни са и снимките също са много красиви!

# 676
Благодаря ви за отговорите! HugЯвно наистина са с ниско качество! Само на еди мъфин сложих хартийка и пак залепна! Другите обаче си ги извадих свободно от формичките! И ето резултата! Без  заливката са мъфини с Боровинки, но ги правих с кафява захар и затова са тъмнички! А втората партида с шоколада отгоре и кокосовите стърготинки са Шоко-мъфини! Те наистина се получиха вкусни!

Спокоен ден от мен!

# 677
# 678
  • Бургас/Пз
Бианка, кексчетата ти изглеждат уникално, и мен би ме било жал да ги хапна  Laughing
Бу, черен шоколад и портокал е любимата ми комбинация, би ли споделила рецептата ?

От мен днес едни "Мъфини понички" по рецепта от последният брой на Good Food

Наистина ли имат вкус на понички?? Ако се направят в хартийки може ли само отгоре да се наръсят със пудра захар??

# 679
Незнам дали вкусът им е същият, защото не съм яла понички, но е страхотен, много нежни и леки са на вкус.В къщи ги харесаха много, два дни подред ги правя  Laughing.Предполагам, че може да ги сложиш в хартиики, мойте също са поръсени само отгоре със захар.

# 680
  • Karlovo
Blue_eyes може ли рецептата на мъфините понички.Търсих в сайта на списанието ,но не успях да я намеря .

# 681
  • Варна
Понеже и аз не можах да ги намеря в сайта на списанието, направих мъфини понички по тази рецепта: http://bybyskingdom.blogspot.com/2011/09/sugar-donut-muffins.html

На вкус са точно като захаринките от едно време (май им казват и войнишки курабийки), само дето са мекички и се топят в устата  chef

# 682

bouquet винаги много съм обичала мъфините, ама в тия направо се ВЛЮБИХ!!!  Heart Eyes

# 683
Мъфини понички-12 бр.-BBC Good food

140 г. ситна кристална захар
и още 200 г.  за овалване
200 г. брашно
1 ч.л. сода за хляб
100 мл. кисело мляко
2 големи яйца разбити
1 пакетче ванилена захар
140 г. разтопено масло
и още за намазване
12 ч.л. сладко от малини

Загрейте фурната на 190 градуса.
В купа смесете 140 г. захар, брашното, содата и ванилената захар.В друга купа разбиите яйцата и киселото мляко.Пресипете ги заедно с разтопеното масло в сухите съставки и объркайте с лъжица.
Пресипете 2/3 от сместа в гнездата на формичката, във всяка сипете по една ч.л. сладко и допълнете с останалото тесто.печете 16-18 мин. докато се надигнат и станат залатисти.На пипане трябва да са меки.
Оставете ги за 5 мин.да изстинат.Извадете ги от формите и ги оваляйте в пудрата захар.

# 684
  • Karlovo
Благодаря и на двете  Hug .

# 685
ralmin, ако хартийките ти не са с добро качество с каквото и да ги намажеш ще залепнат мъфините.. за съжаление, това е! по принцип не се мажат с нищо!
Wink

nas, бостанските мъфини са просто страхотни!!  Heart Eyes

и аз съм хвърлила око на поничковите мъфини от "bbc good food", ще взема да ги направя тези дни!
което ми напомня и да поздравя BiankaD за лимоновите й снежинки в този брой на списанието! чудесни са и снимките също са много красиви!

Благодаря ти scaramouche

Момичета, знаете ли къде в БГ може човек да си поръча форми за донати-мини или нормални..На принципа на тавичките за мъфини. Дъщеря ми си умира за донати и много ми се иска да й правя  с такава форма...

# 686
D`n`chilita,ani_d-благодаря ви момичета,радвам се , че са ви харесали кексчетата..и да не е спам, ще ви препоръчам едни, дето ги правя редовно за закуска, солени са, но пък безглутен и ми се струват диетични, може и да съм ги публикувала тук, но ги правя освен с коприва и със спанак, а вместо елда може да се сложи или варено просо или лимец-варианти много, а са супер вкусни..Безглутенови кексчета с коприва и елда

# 687

Бианка, красота страхотна просто. Ще ти крада идеята, да знаеш Simple Smile А и толкова нежно розов цвят си направила. Прииска ми се ей сега да стана и да почна да правя мъфини.  Laughing

# 688
  • под тепетата
BiankaD, ето тук можеш да намериш тавичка за донати, а си спомням че преди време бяха пускали и в Lidl. Цена не знам, но са им качествени стоките. Купувала съм си хартийки за мъфини.
 http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/formi-za- … orma-donut-650708
 И последно да кажа, че всичко, което публикуваш е направено с много вкус и финес!

# 689
bilqna_69- РАдвам се,че ти харесват предложенията ми.
Благодаря за линка, и на мен ми харесват артикулите на Kaiser-имам няколко неща от Германия-не са евтини, но са вечни всички някакваи стоманени, което е супер.

Общи условия

Активация на акаунт