Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 300
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • В страната на бурите
Здравейте,

Тези кокосови мъфини станаха хит у дома - правих ги 3 пъти за седмица и са много  вкусни и икономични - без яйца и мляко (честно казано първия път се съмнявах, че изобщо ще стане нещо  Embarassed). Ползвах безалкохолно Портокал (не Фанта) - понеже не пием газирано вкъщи, а гости ни бяха донесли бутилка, която изостана. Та показвам снимка:

И искам специално да благодаря за рецептата на martin4e   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.msg12752788#msg12752788

# 691
BiankaD, прекрасни са ти мъфините и всичко останало, което показваш тук и в блога. Мисля да направя безглутеновите с коприва днес вечерта или утре, също и бостънските мъфини, които откакто nas ги показа тук са ми в ума Simple Smile.

Но ми се струва, че моите ще са без коприва, тъй като няма къде да търся тази вечер. Евентуално ако има спанак в кварталния Фантастико, може да сложа спанак. Ние нямаме проблеми с глутена, но ще оползотворя едно брашно от елда, което купих с идеята за бретонски палачинки още през лятото, но така и не ги направих. Надявам се, че и без коприва ще са все така вкусни.

# 692
момичета здравейте,опитвам се да направя мъфини по тази рецепта-  http://honeyandmilk2.wordpress.com/2009/03/02/%D0%BC%D1%8A%D1%84 … %82-%D1%8F%D0%B3/   но немога да разбера 2/3 ч.чаша какво точно значи ,спешна помощ моля  Praynig

# 693
момичета здравейте,опитвам се да направя мъфини по тази рецепта-  http://honeyandmilk2.wordpress.com/2009/03/02/%D0%BC%D1%8A%D1%84 … %82-%D1%8F%D0%B3/   но немога да разбера 2/3 ч.чаша какво точно значи ,спешна помощ моля  Praynig

Непълна чаена чаша, запълваш със захар 2/3 от нея, цялата е 3/3. Peace

# 694
момичета здравейте,опитвам се да направя мъфини по тази рецепта-  http://honeyandmilk2.wordpress.com/2009/03/02/%D0%BC%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D1%84%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%8F%D0%B3/   но немога да разбера 2/3 ч.чаша какво точно значи ,спешна помощ моля  Praynig
Означава една почти пълна чаена чаша захар  Peace т. е ако разделиш чашата мислено на 3 части , запълваш две от третинките със захар и една третинка да е празна  Laughing.

# 695
ох спасихте ме ,много благодаря Hug

# 696
  • Бургас/Пз

Ето и моите Бостънски мъфини! Моето малко момченце днес става на 9 месеца.
Алиа, благодаря за хубавата рецепта!
Нас, благодаря , че сподели този страхотен и лесен вариант във формата на мъфини! И аз като теб направих половината от дозата за блатовете и целия крем. Шоколадовият крем ми дойде в една идея повече, но пък бързо беше обран направо от тенджерката! Невероятно вкусни са! Мъжът ми каза, че следващият пък трябва да направя цяла доза! Grinning

# 697
Ани, радвам се, че ти харесаха, но да благодарим Умбра, за прекрасно вкусния рецепта Heart Eyes
Аз толкова се пристрастих към тях, че дори и днес се чудих дали да ги направя  Blush

# 698
  • Бургас/Пз
Ани, радвам се, че ти харесаха, но да благодарим Умбра, за прекрасно вкусния рецепта Heart Eyes

newsm78 newsm78 Алиа и Умбра едно и също лице ли са??  newsm78 newsm78

# 699
Ето и от мен едни мъфини.По рецепта от тук Мъфини с вкус на захарни понички, но с малко промяна, вместо инд.орехче съм сложила джинджифил, канела, орехи, сушени портокалови парченца и яйцата са 2

# 700

newsm78 newsm78 Алиа и Умбра едно и също лице ли са??  newsm78 newsm78

Аха  Peace

# 701
От мен пък тази вечер има браунита и мъфини с целувки newsm53

Последна редакция: сб, 28 яну 2012, 03:49 от D`n`chilita

# 702
Да се включа и аз с едни постни кексчета Simple Smile Мойто детенце е с АБКМ и не яде мляко, яйца и масло, а сладкиш без тях много трудно става. Но сега открих мъфините, които се оказаха много подходящи за правене и без тези продукти.

# 703
  • София
Мъфини с белтъци (че останаха от брюлето) послучай днешния РД на Малкия Simple Smile

# 704
Ето и от мен едни мъфини.По рецепта от тук Мъфини с вкус на захарни понички, но с малко промяна, вместо инд.орехче съм сложила джинджифил, канела, орехи, сушени портокалови парченца и яйцата са 2

Много ми харесват! И декорацията на чинията е супер   bouquet Аз нали съм си с неизживяно детство, дай ми шарени бонбонки  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт