Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 370
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
Имаш предвид стилажа с щоколадите, нали? Няма натурален шоколад на килограм или?  Thinking

# 211
  • София
Имаш предвид стилажа с щоколадите, нали? Няма натурален шоколад на килограм или?  Thinking

На килограм не намерих. Само такива в опаковка като нормални шоколади, но тези които взех бяха с нарисувана тенджерка и пишеше отдолу, че са за готвене - на марката Карфур са.
Но избор има мнооооого голям.

# 212
  • Бургас/Пз
Да, този шоколад на Карфур е страхотен и цената му също е много добра.
В Кауфланд също има готварски, който е много хубав!

# 213
  • под тепетата
Да се изкажа и аз за шоколадите - пробвала съм на Карфур два вида - в бяла и кафява опаковка, на Лидл и на Кауфланд. На Лидл за глазура ми прави проблеми. Най-ми харесва на Стила Долчето на Кауфланд, но и другите вършат работа. Аз също не съм видяла на килограм в Карфур, но съм взимала 3бр за по 2и нещо лева. Говоря за черни натурални шоколади за готвене. Да се похваля, че вече си направих концентрат на истинска ванилия, следвайки съветите на Йоана. Купих ванилията от Карфур, но я имаше и в Пикадили и Лекси ( за пловдивчанки ).
 А сега отивам да чета за брауниса на блонди и ви желая хубав ден!  

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 11:53 от bilqna_69

# 214
Момичета, пробвам вече няколко пъти рецепти от блога на Танита, понеже ми прави впечатление, че почти всички мъфини показани от нея стават равнички отгоре. Е да, при нея стават, ама при мене НЕ. Спазвам точно рецептата, която тя е написала и пак не се получават. Винаги са ми като кулички, а аз ги искам равни. Правила съм тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2011/03/blog-post.html , тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html, тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2011/04/blog-post_3444.html  и тези http://nanita-nordina.blogspot.com/2011/03/blog-post_12.html и нито едни не ми се получиха като нейните. Дайте идея защо така става??

Aни според мен стават така защото тестото ти става по рядко.Мъфинското тесто е доста по гъсто от кексовото и много не се бъркат.А също така кафяните чашки с които Нанита мери продуктите сигурно са с различна вместимост от твоите.

# 215
# 216
  • Бургас/Пз
Aни според мен стават така защото тестото ти става по рядко.Мъфинското тесто е доста по гъсто от кексовото и много не се бъркат.А също така кафяните чашки с които Нанита мери продуктите сигурно са с различна вместимост от твоите.

Пети, не мисля, че тестото ми е рядко, става доста по-гъсто от това за кекс, дори ми е необходимо да си помагам с пръст, защото само не може да падне от лъжицата, когато го изсипвам в чашките. А колкото до чашките и мерките на Нанита, специално заради нейните рецепти се снабдих с чаша с вместимост 200мл, за да отговаря на нейните мерки, явно и в това не е проблема. Замислям се за бакпулвера, дали не ми идва в повече и следващия път ще пробвам с малко по-малко, да видим какво ще стане. На мене всички мъфини ми стават като кулички, пробвала съм много рецепти и все е така , не съм правила никога да станат равни  Confused

# 217
Понякога и от препълване се получават кулички.

# 218
marabu черешовите ти мъфини са чудесни.   bouquet

И от мен едни мъфини, шприцовани с бял Ганаш и шоколадов крем:

# 219
Незнам тук пишат ли се рецепти за мъфини, но аз правя тази рецепта и стават страхотни.
Мъфини с ягоди и банани
Продукти:
113 грама неосолено масло, разтопено
2 големи яйца на стайна температура
1 ч. л. ванилия екстракт
2 големи узрели банани
240 мл пресни ягоди нарязани
295 грама брашно
160 грама  кафява захар
1 1 / 2 ч. л. бакпулвер
1 / 4 ч. л. сода
1 ч. л. канела
1 / 2 ч. л. сол
Приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса.
В малка тенджера разтопете маслото.Оставете да изстине до стайна температура.
В купа разбъркайте  заедно яйцата, ванилията и пюрето от банани.
Добавете разтопеното масло и се разбърква до смесване на продуктите. 
В друга купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата, канелата и солта.
Внимателно поставете ягодите, като се уверите, че са покрити с брашно.(Това помага за предотвратяване от потъване на плодовете по време на печене.)
Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбъркайте внимателно  докато съставките се смесят.С помощта на лъжица за сладолед разпределете във формата за мъфини.
Поставете във фурната и печете 25 минути на 170 градуса.

# 220
  • у дома
Да, този шоколад на Карфур е страхотен и цената му също е много добра.
В Кауфланд също има готварски, който е много хубав!
В Кауфланд по принцип къде точно е готварския,защото не успях да го открия  Embarassed

# 221
  • под тепетата
Ако не са го разместили беше на долен ред около бакпулверите,кремовете.Стила Долче - 200гр за 1,99лв, тъмнокафява опаковка.
 stasi76, тия  кексчета са направо приказни!

# 222
  • у дома
Ако не са го разместили беше на долен ред около бакпулверите,кремовете.Стила Долче - 200гр за 1,99лв, тъмнокафява опаковка.
 stasi76, тия  кексчета са направо приказни!
Аз сега като се замисля,даже и бакпулверите не се сещам къде са  Embarassed -някъде около шоколадовите пръчици и разните работи за украси на торта ли са?

# 223
Здравейте момичета, искам да покажа моите фаворити сред солените мъфини, те са със кашкавал и топено сирене - невероятно вкусни.Основен недостатък им е че свършват бързо.

и още едни пица-мъфини правени по рецепта на Димитрана от блога и

и един постен мъфин украсен със шоколадово тесто

# 224
  • под тепетата
Ами като все разместват и при това в два от магазините им в Пловдив са на различно място стилажите  #Cussing out Значи гледаш за стилаж с бакпулвери,сода,нишестета....и най-отдолу шоколад. Мъжът ми го научи вече и сам си взима по два  Mr. Green Между другото, ако не намериш този, пробвай и другия им шоколад - Katy-също е на добра цена, аз взимам бял винаги. Те са си при шоколадите и има много видове , по 100гр са .
 Да ви кажа вчера бях в чаената къща и бях много впечатлена, че всичките им сладки заигравки бяха без захар и яйца - курабийки, сладки ,мъфини и изглеждаха перфектно!
 Йонче,споделям мнението ти за този недостатък, а ти си се справила отлично!

Общи условия

Активация на акаунт