Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 398
  • 763
  •   1
Отговори
# 510

моите силиконови формички в никакъв случай не мога да ги измия в миялна..  Rolling Eyes
ето какво правя (защото, разбира се, имам същия проблем като Бу) - след като извадя мъфините, накисвам формичките с гореща вода за не повече от 20-тина минути и после се измиват много лесно отвътре!

# 511
Аз само в силиконови форми ги пека и нищо не ми залепва. Буквално не им личи, че са използвани след като извадя кексчетата от тях. Но не мога да ползвам хартиени чашки в тях защото се оказа, стандартните хартиени са малко по-големи от силиконовите. Това ми е много чудно - що за стандарти....

# 512
  • До хладилника, който обичам
ето какво правя (защото, разбира се, имам същия проблем като Бу) - след като извадя мъфините, накисвам формичките с гореща вода за не повече от 20-тина минути и после се измиват много лесно отвътре!
Първо ги кисна, после ги мия на ръка с гъба - да остържа разкиснатото - и накрая бутам в миялна, защото на ръка все пропускам нещо и се вижда чак като изсъхне формичката. Голяма хамалогия!

Beni2, завиждам Rolling Eyes Ползвам 2 различни вида силиконови форми с еднакъв проблем - само при едните е особено дразнещо, защото са ситно-ситно оребрени. От тях вече се отказах, децата си играят с тях, че са шарени.

# 513
Но не мога да ползвам хартиени чашки в тях защото се оказа, стандартните хартиени са малко по-големи от силиконовите. Това ми е много чудно - що за стандарти....

и моите са такива - хартиените са съъъъвсем малко по-големи от силиконовите ми формички! Sad

# 514
Тез трудно миещите ги ползвам за лед, че той се  ползва в промишлени количества.
Или за кремчета разни на дребните.

# 515
Мъфини със сирене по рецептата на Петя:

# 516
Мъфини с круши и карамелени бонбони

# 517
  • там където има винаги вятър
Аз  пък вчера реших да пробвам тези кексчета - станаха много бързо. И тъй като  бях резервирана към крема/с тази извара вътре/, сложих само на половината. Коментара беше - хубави са, ама крема е малко странен  hahaha
Определено ще пробвам и другите видове  Peace

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 08:49 от mama iasi

# 518
  • Бургас/Пз
Имам силиконови, но не обичам да ги ползвам - ако нямат хартиени подложки, голямо чистене пада после, както са оребрени... не точно ми залепват мъфините, но остава след тях за чистене - самите те са си цели, с добра форма, коричка и т.н., но и по стените на формата ми остава тънък слой.
Имам и цели силиконови форми за х6 мъфина от тези с дупката в средата, с тях пък хептен се пищисвам, докато ги измия след ползване, хем мия на ръка и с миялна. Ако не беше чудесната им форма, хич нямаше да се занимавам Crossing Arms

Бу, можеш ли да пуснеш снимка или нещо от нета, как изглеждат, за да знам да не си купувам  Mr. Green Имам едни сърца на силиконмат и съм много доволна. Като извадя мъфините все едно не съм използвала формата! Хартийки ползвам само , ако са за някакъв специален случай!

# 519
Ето:

Тези, които успявам все пак да почистя, са като кафявата форма - излизат мини-кексчета с дупка в средата. Тези, които ме нервират, са като цветните.

# 520
  • Бургас/Пз
Много ти благодаря Бу, тъкмо за тези единичните се бях засилила вчера да купувам, но добре че надникнах в темата  Mr. Green Hug

# 521
От няколко години ползвам силиконови формички. Моето е като тавичка с 12 дупки. Пека с хартия, но вече от употребата ли де да знам, силикона (син на цвят) си е променил леко като загорял цвета и тук-таме където ако съм препълнила чашките е излезнало и седят черни петна - нямат миене. Имам и едни като рози ли са, нооо определено нямат чистене и само прах събират( Ползвам ги по-скоро ако правя хляб и по-гъсто тесто слагам, но пак... след това пада едно миене, не е работа((

# 522
И моите сини силиконови (с дупки в средата, за мини-кексчета) си промениха цвета много бързо, още след няколко ползвания. Неприятно, но не вярвам да им пречи.

# 523
http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/formi-za- … -za-mufini-681085 Ето това е моята форма, закупена от този магазин - абе щом още я ползвам вече - 5-та година)))

# 524
Първите ми мъфини, които направих, са тези на Танита - Шоколадови мъфини с банан:
http://tanitaang.blogspot.com/2010/06/blog-post_08.html
Отгоре направих шоколадова глазура, малко украса със сметана и настъргани лимонови корички... Ммм божествени са  Heart Eyes

П.С.:Снимков материал по-късно   chef

Общи условия

Активация на акаунт