Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 392
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Здравейте, съвсем новак съм по темата, но понеже днес в изблик на ентусиазъм купих от Джъмбо мини хартиени формички (колкото шоколдадов бонбон) и мисля да направим с детето заедно допълнителна почерпка за РД-то (иначе всичко е поръчано в заведението, както и торта за градината).Та към коя рецепта ще ме насочите? Да е по-лесна, да става за малките форми и ако може да ги направим в неделя, но да издържат до сряда?

# 526
stenly, ето една рецепта, която ми изпрати приятелка от Канада. Много са вкусни, няма начин да  сгрешиш и със сигурност ще издържат до сряда, освен ако не ги хапнете  Mr. Green
           Канадски мъфини
   1 ч.ч.кисело мляко
   1 ч.ч.захар
   3 яйца
   100 гр.краве масло
   кората на 1 лимон
   2 ч.ч. брашно
   1 ч.л. сода бикарбонат
   стафиди, ядки и т.н. каквото решите (аз обикновено ги правя със стафиди или сушени боровинки)
   Маслото се разбива със захарта, прибавят се едно по едно яйцата. След това киселото мляко с лъжичката сода в него, брашното и най-накрая стафидите или ядките.
   Пече се на 180 градуса около 25-30 минути във формички за мъфини.

# 527
  • БГ
Аз  пък вчера реших да пробвам тези кексчета - станаха много бързо. И тъй като  бях резервирана към крема/с тази извара вътре/, сложих само на половината. Коментара беше - хубави са, ама крема е малко странен  hahaha
Определено ще пробвам и другите видове  Peace

Здравейте, и аз купих такива, но ме спира изварата в крема.мисля да я заменя със сирене Филаделфия .
иначе изглеждат много хубаво, не спирам да ви гледам момичета ,браво!
зарибихте ме и мен ! Peace

# 528
  • там където има винаги вятър
Аз  пък вчера реших да пробвам тези кексчета - станаха много бързо. И тъй като  бях резервирана към крема/с тази извара вътре/, сложих само на половината. Коментара беше - хубави са, ама крема е малко странен  hahaha
Определено ще пробвам и другите видове  Peace

Здравейте, и аз купих такива, но ме спира изварата в крема.мисля да я заменя със сирене Филаделфия .
иначе изглеждат много хубаво, не спирам да ви гледам момичета ,браво!
зарибихте ме и мен ! Peace
И аз бях така, но вчера си купих още 3 - от всеки вид. Имам още извара, трябва да се използва  Embarassed Но определено крема става  Wink Не зная  със сирене крема как ще е  newsm78

# 529
  • Варна
Благодаря Beni2 !

# 530
Няма защо stenly, да покажеш какво се е получило   chef
Момичета, в Лидл са пуснали захаросани портокалови и лимонови корички. Днес си купих и много им се радвам. Със сигурност следващите кексчета ще са с тях  Simple Smile

# 531
  • До хладилника, който обичам
Момичета, в Лидл са пуснали захаросани портокалови и лимонови корички. Днес си купих и много им се радвам. Със сигурност следващите кексчета ще са с тях  Simple Smile

Beni2, жива да си!   bouquet  bouquet  bouquet
Откак преди 3 години спряха продажбата на такива корички в Метро, страдам (даже от други градове уреждах да ми пращат и от чужбина си носих пакетчета, ама това не е работа, а сама няма да седна да си правя).
Страхотно, много благодаря, че каза!  Heart Eyes

# 532
  • София
Чудно! Значи трябва да посетя Лидл! И аз блаодаря за информацията!

# 533
Здравейте момичета! Отдавна ви чета и следя искам и аз да опитам да сътворя мъфини,но печката ми е на газ, със степени 1,2,3 до 10. Печете ли на газ? На коя степен и на каква височина поставяте скарата? Изпичат ли ви се кексчетата?

# 534
Бу, за портокаловите, лимонови и сие корички - много е лесно)))) като ядете портокалчета (аналог другите) режеш на дребно коричките и ги оставяш на радиатора, или на въздух да изсъхнат ден-два-три... прибираш в сух буркан. Отделно в друг буркан си слагаш било мед, било алкохол, било и стафиди (без значение) и някаква част от коричките да се киснат и в хладилника. Моите така от години си седят... т.е. използвам, взимам от "сухия" буркан, допълвам с лакохол и т.н. и така))) адски е лесно и удобно и не си зависим от ходене по магазини доъплнително, а е адски вкусно след това)))))  Hug

# 535
  • До хладилника, който обичам
ina.gg, мързи ме Blush
(ето, признах си!)
Имам спорадични изблици да правя неща, като зимнина, сладка и т.н., но да правя нещо такова редовно, хич ме няма.

# 536
кики, Буууу))) точно това е, че не трябва да е редовно))) Аз портокали ям само зимата, от 5-6 портокала като изсуша корите и до другата зима карам с тях, а правя козунаци, мъфини с портокал, кексове, абе използвам ги)))))

# 537
  • БГ
мерси за съвета з а  коричките! Peaceще пробвам .какъв алкохол слагате  нещо като ракия или вино?
за купените смески за мъфини - смятам за крема да заменя изварата със  сирене филаделфия, гледам че с еползва за кремове.Купих си от магазина  сушени плодове и ще пробвам и с тях и ще покажа резултата .

# 538
Sonella, обикновено уиски, ром (ароматен алкохол, но не ракия) (аз понеже не пия, и дажбата си я взимам по този начин  Mr. Green) та мъжо само ме увиква, че разхищавам скъпото пиене))) но после като пробва резултата и млъква))))

# 539
Аз вчера правих мъфини с настъргана ябълка. Не остана какво да се снима, защото малкия доведе приятелчета на гости и ги нагостих с тях, топли, топли.
Но рецептата на която попаднах е сполучлива и бърза, не отнема много време за приготвяне - http://www.receptite.com/рецепта/мъфини-с-ябълки.
Само дето аз минах и без орехи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт