Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 338
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • Karlovo
Здравейте ,
имаше едни мъфини ,които като ги разчупиш вътре сърцето е по меко (течно),но не помня кои бяха .Прегледах рецептите на първа страница, но не успях да ги открия или съм ги пропуснала  newsm78 . Може ли да ме насочите към рецептата ?

# 646
  • Бургас
37-ма страница

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 16:03 от Steltion

# 647
Здравейте ,
имаше едни мъфини ,които като ги разчупиш вътре сърцето е по меко (течно),но не помня кои бяха .Прегледах рецептите на първа страница, но не успях да ги открия или съм ги пропуснала  newsm78 . Може ли да ме насочите към рецептата ?

Мисля, че става въпрос за шоколадовата лава. Peace

# 648
  • Karlovo
labrex да точно тези  .
Steltion тези ги видях ,но не беше това което търсех .Точно за шоколадовата лава гледах ,но като гледам рецептата е една и съща само формичките са различни  .
Благодаря   bouquet .

# 649
И сега кой вид мъфин да направя?  newsm78 Този от 37-ма страница или лавата и двата изглеждат уаууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу Crazy
До сега винаги съм се чудила къв е смисъла на тези формички за еднократна употреба, след като си имам тава и хартиени, но явно имало защо  Crazy

# 650
От мен едни бързо-направени)
http://inagg.blogspot.com/2012/01/blueberry-mufins.html

# 651
  • До хладилника, който обичам
Нямам още качена снимка, но правих тези дни мъфини с шоколад и стафиди, както и с бял шоколад и сушени череши. Станаха много вкусно (разбира се!) Сега ще завърша серията с едни мъфини с шоколад и портокалови корички, пък да видим после талията как ще е...

# 652
Преди малко направих за следобедна закуска мъфини и понеже нямах много продукти импровизирах с наличните, но се получиха страхотни, нежни и пухкави.

Мъфини с Кока-кола ®

200 мл. кока-кола
100 мл. олио
2 яйца
100 г. кафява захар
300 г. брашно
2 с.л. Нескуйк(какао)
1 бакпулвер
4 с.л. Зърнена закуска(шоколадови топчета)

В купа се разбиват с вилица яйцата, захарта, олиото и колата, в друга купа се смесват брашното, какаото и бакпулвера.Сухите съставки се изсипват в купата с течните и се разбъркват с вилицата, да се смесят, накрая се добавя зърнената закуска и леко се разбърква.
Формичките за мъфини се пълнят на 2/3, пекът се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 мин. или се пробват с клечка дали са готови.

# 653
Момичета, пак сте показали големи красоти и вкусотии!
Вмъквам се да ви споделя една много вкусна рецепта за Швейцарски Мока Мъфини. У нас вече те са любими.

Швейцарски Мока Мъфини

# 654
Влизам да попитам.
Започнах да правя Шоколадовата лава, но на водна баня захарта не ми се разтопява. Какво да правя?  newsm78

# 655
  • Пловдив
Влизам да попитам.
Започнах да правя Шоколадовата лава, но на водна баня захарта не ми се разтопява. Какво да правя?  newsm78

И моята почти винаги не се разтопява докрай, но досега не се е отразявали на вкуса. Гледай само докато разтопяваш, сместта с шоколада да не загори

# 656
  • Варна
Здравейте, издирвам от доста време формичка за мъфини с 24бр в тавата, т.е. по-мънички. Някаква идея къде мога да открия такава. Търсих в Метро, Кауфланд, в Пикадили, в магазинчетата за домашни потреби ... От Варна съм. Може би в някой сайт в интернет има. Ще съм благодарна, ако споделите.

# 657
Моите са от Кауфланд купувани.

# 658
  • под тепетата
Виж в Двата щъркела.

# 659
Вкъщи има купища ябълки. Преди Нова Година купихме от една овощна градина невероятни ябълки от различни сортове. И днес направих едни ябълкови мъфини, които станаха повече от страхотни! Пухкави и много вкусни! Същата рецепта съм ползвала и за кекс с ябълки и тъй като е много сполучлива реших да напълня хартиените кошнички с нея пък каквото стане! И стана! Wink

Общи условия

Активация на акаунт