Кървене извън цикъла

• 1 633
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте!В някои месеци получавам леко кървене, което продължава не повече от ден-два.Преди една година махах полип и това зацапване спрв,но след няколко месеца пак започна да се появява.Пих Дуфастон няколко месеца и пак се оправиха нещата.Миналия месец правих стимулация с Пурегон-още на 4 ден от стимулацията се появи леко зацапване,което така и не се повлия от предписания ми Утрогестан.Сега ми изписаха Жанин от 5 ден на цикъла.Доктора предполага,че може да имам липса на естрогени.Тези хормони не могат ли да се изследват и да не пия противозачатъчните?Зацапванията ми са между 14 и 18 ден на цикъла.

# 1
Здравейте, pimi!

Това, което липсва като информация от Ваша страна е на каква възраст сте!
Все пак, моят съвет е да проследите едни менструален цикъл при специалист акушер-гинеколог, да изследвате базисни хормони (LH, Estradiol, Progesteron) между 2-ри и 5-ти ден от цикъла! Препоръчвам Ви също да следите регулярно и за появата на нов полип. Едва тогава може да се постави диагноза и да Ви се назначи съответното лечение.
Успех!

Поздрави,
Д-р Ралица Милчева, Акушер-гинеколог
АГ Болница "Д-р Щерев"

# 2
Извинете за пропуска на 33 години съм.Нови полипи няма,гледаха ме е за раничка също няма.Все пак ходя си специалист по стерилитет и вярвам,че е огледал матка и всичко както трябва.
Хормони съм изследвала,ето и резултатите:
LH 6.63 на 3 ден
Прогестерон 50.140  на 21 ден
Пролактин 187.47 на 3 ден
Естрадиол не съм пускала.За Прогестерона искам да попитам-нали по принцип се прави на 7 ден след доказана овулация?При мен просто го направих на 21 ден без да се знае дали е имало овулация.В такъв случай мога ли да приема изследването за вярно или не?И още нещо се сетих-тези хормони са от миналата година,не е ли добре да се пуснат нови вместо да се прибягва към противозачатъчните?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт