Откраднат куфар от автобус на Юнион Ивкони

• 12 542
  • 68
  •   1
Отговори
В 07:00 часа на 24.04.2011 пътувах с автобуса София - Свищов прибирайки се от Лондон. Превозвач Юнион Ивкони. Багажът ми беше чекиран, стикери върху билетите и багажа. Всичко изглеждаше добре до момента, в който слизайки в Свищов установих, че багажът ми го няма. През целия път до Свищов автобусът имаше 5-6 спирания, багажното се отваряше и всеки можеше да си взима това, което си е харесал от куфарите. Автобуса имаше почивка на гарата в Плевен на която се оказа, че няма и една камера към спиращите автобуси.Там последно видях куфара си слизайки до тоалетна, а в този момент другите пътници слизащи в съответния град смъкваха багажа си.

Можете да си представите шока, разочарованието и разправиите които последваха.

Днес говорих с адвокат и написах жалба, говорих и с хора в София и вече са уведомени за случая.В Плевен се води следствие, след като взеха показания от мен на 24.04. 2011.Имам билет, номер на чекиран багаж.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация, какво ще ме посъветвате?

# 1
 Не мога да помогна, но съчувствам.   Hug
Представям си какво е..Пътувала съм броени пъти с автобус и винаги треперя за багажа си..Затова и винаги като е спирал, слизам и уж се разтъпквам, а всъщност си наглеждам багажа...  Embarassed

Според мен, колкото и да не ми се иска да го кажа, шансът да го намериш е нищожен. Просто няма как да се докаже кой го е взел..
Егати тъпнята  Confused

# 2
Ще искам обезщетение, най-малкото, но няма да оставя нещата така.

# 3
Това е най-големият ми кошмар  Confused
До сега не ми се е случвало, но съм чувала за подобни случаи.
И аз като БУБА слизам и си наглеждам багажа. В автобуса също не оставям вещи, защото и от там изчезват.
Много е неприятно.  Sad

# 4
Да, но каквото и обезщетение да получиш, си писала това:

........ прибирайки се от Лондон.

И не могат да ти върнат нещата, които са ти били в куфара  Confused

Не шок и разочарование, ами удар сигурно ще получа...

# 5
Преди на билетите отзад пишеше, че фирмата не носи отговорност за изгубен багаж.

# 6
Дано да е станало просто някакво объркване, макар че се съмнявам.
Под объркване имам предвид някой съвсем неволно да е взел Вашият куфар, вместо неговият си багаж.
Честно казано, по-скоро прилича на умишлена постъпка/кражба, тъй като ако беше грешка, съответният човек да е отишъл вече сам в офисите на Ивкони, за да потърси своя багаж и върне чуждия...
А като цяло - това е поредното безобразие!
Дано нещата имат благоприятен за Вас развой и край!

# 7
Преди на билетите отзад пишеше, че фирмата не носи отговорност за изгубен багаж.

Е, да, то най-добре се чувстват като си вържат гащите и нищо за никой да не носи отговорност, и да не ги закача...  Stop

Багажа ти беше ли със стикерите от самолета? Защото ако е бил, един поглед на някой изпечен кретен му стига добре да си направи сметката...

# 8
 Раздел II

Отговорност на превозвача по
      договора за превоз на пътници

Чл. 42. Превозвачът отговаря за живота и за всяко телесно или психическо увреждане на пътника вследствие на злополука във връзка с превоза, докато пътникът се е намирал в превозното средство или се е качвал, или е слизал от него, или е предизвикана поради товаренето и разтоварването на багажите.      
  Чл. 43. Превозвачът се освобождава от отговорност, ако увреждането по чл. 42 е причинено от обстоятелства, които превозвачът, независимо от взетите от него мерки според особеностите на случая, не може да избегне или последиците от които не може да предотврати (непреодолима сила).

Чл. 44. Превозвачът не се освобождава от отговорност за вредите, причинени поради физическите или умствените недостатъци на водача или на други лица, изпълняващи функции по превоза, дефектите или състоянието и функционирането на превозното средство.

Чл. 45. (1) Превозвачът отговаря за цялостната иди частичната липса или повреда на багажите на пътника от момента на получаването им до предаването им, включително за времето, през което са били съхранявани.
      (2) Превозвачът отговаря за багажите, намиращи се на превозното средство, освен ако повредата или липсата се дължат на естеството или дефекти на самия багаж или въпреки взетите мерки вредите не са могли да бъдат предотвратени (непреодолима сила).
      (3) Превозвачът дължи обезщетение за цялостната или частичната липса или повреда на багажите, но не повече от 1000 лв. на багажна единица.

# 9
Не, на автогарата махнах стикера от самолета, за да не се вижда, че идвам от чужбина.

# 10
Спокойно си съдиш превозвача за обезщетение  Peace
А иначе цялата тази лудница, си е ужас  Hug

# 11
angel_82, предполагам че ще получиш някакво обезщетение, но за съжаление парите не могат да компенсират някои от загубените вещи.  Confused
Ужасно е когато автобусът спре и всички започнат да се блъскат за да си вземат багажа. Шофьорите не правят абсолютно нищо, а само стоят на разстояние и е много лесно да изчезне някой куфар. За една жена с малко дете е много трудно да си следи багажа.
Скоро пътувах с автобус и щяха да ме премажат и никой не го интересуваше, че съм с малко дете.  Sad

# 12
Да, на автогарата с София.Дано имам късмет с това, че пазя дори и билета от самолета.

# 13
Кажи им, че ще разгласиш случая в медиите, макар че каква по-голяма гласност от тази тук?  Simple Smile

# 14
Аз ще го разглася и в медиите, ако не предприемат нещо, бъдете сигурни.
Някой знае ли, на автогарата с София, дали има камери, защото сега ще се опитат да изкарат, че съм се качила без багаж.Освен билета за чекиран багаж ще е добре да имаме и запис, че се качвам с куфара.

Общи условия

Активация на акаунт