кисело мляко

• 12 120
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Млека по БДС съм виждала рядко, в малко магазини.
Верея БДС (оранжева кутия) го има във всеки магазин  Sunglasses

# 16
Верея БДС го няма във всеки магазин. Дори и в голями супермаркети липсва.

# 17
  • София
Сериозно? Досега не е имало магазин от който не мога да го купя...

# 18
Значи имаш късмет.
Още се чудя защо зареждат другите видове Верея, но тази, която е БДС - не.
Отговор нямам. Може би трябва да попитам.
Защото логиката ми се губи.

# 19
Преди 1 годинката не съм давала много кисело мляко, защото захраних с него на 11,5м. В началото давах бор-чвор 3,6%, но след това запачнах да купувам Меггле и сега само него си взимам. Относно йогуртите преди 1 годинката, давах Бебивита и Хип, а от известно време купувам йогурти отново на Меггле. Вкъщи кисело мляко не съм правила никога.

# 20
Давам само домашно подквасено кисело мляко, от около 8-ми, 9-ти месец. Чисто, непосладено.
От Йогуртите - на Нестле и Бебивита обича. Отскоро, откакто навърши 1 година, понякога давам и по една малка дозичка Данонино.

# 21
  • Варна
Вкъщи купуваме основно Мегле и На баба.  Peace

# 22
Отскоро, откакто навърши 1 година, понякога давам и по една малка дозичка Данонино.

Като чета това, все едно за дози на стрихнин с цел привикване става дума  Laughing Данон правят страхотни йогурти, млека, каши и пюрета. Техните йогурти са още от 6-ти месец и са пригодени за децата  Simple Smile

# 23
Отскоро, откакто навърши 1 година, понякога давам и по една малка дозичка Данонино.

Като чета това, все едно за дози на стрихнин с цел привикване става дума  Laughing Данон правят страхотни йогурти, млека, каши и пюрета. Техните йогурти са още от 6-ти месец и са пригодени за децата  Simple Smile

Вероятно ви е много смешно, предвид иронията, която прозира от вашия коментар, но аз си имам мои разбирания  Peace
Изобщо не вярвам на реклами, приказки и уверения.  Grinning

# 24
Ирония има, признавам.  Blush
Но това няма връзка и пречка с това, какво давам и какво се предлага на пазара  Simple Smile

# 25
  • София
Кисело мляко за малката купувам Био Хармоника 3.6%. Дадох кисело мляко на 10 месеца и от тогава е голям фен - сега ако не я огранича може да изяде и 400 гр. на едно ядене.

Йогурти съм купувала на Хипп в бурканче,  също и 100 грамовите опаковки  на Хумана и Бебевита.

# 26
Преди две-три години бяха правили изследване на доста марки млека-Данон и На баба бяха в дъното на класацията по показатели като живи бактерии /от полезните/, т.е всичко е сметана.Аз захраних с кисело мляко на 7месеца и половина-ползвам го за закуска с бисквити или плодово пюре или сухар. Купувах на Верея БДС, но отскоро купувам на Екопродукт-марката е на мандра ,близо до Хисаря,но купувам 2%, защото нямат 3.6.Давала съм и на Домлян веднъж 3.6

# 27
Е киселото мляко, няма нищо по-полезно от него. не виждам смисъл да се изчаква толкова с него, след като може да се дава от 6 м. А и преди като не е имало АМ са хранели така децата. Затова педиатрите казавт, че ако родителите нямат финансова възможност след 6 м да купуват АМ, да хранята с разредено КМ вместо това. Тези йофурти, данонино, ала бала ми се въждат съмнителни. Смятам сама да добавя в КМ плод и малко захар.

# 28
Аз започнах да давам кисело мляко на 1 година и 1 месец някъде...в началото,докато свикне му давах домашно кисело мляко,но беше за кратко....После започнах да купувам Елена 3,6% и Бор-Чвор също 3,6%.

Данонино пък дадох за първи път преди 3-4 месеца и много му хареса,ама гледам да не му го давам често.

Иначе от йогуртите и аз съм давала основно на ХИП,Нестле и Бебевита.

# 29
Това изследване за КМ, за което става въпрос беше за брой бактерии, а не за живи, защото всичките са живи, иначе няма ферментация:)))
Общият брой е комбинация от двете бактерии и взависимост от това коя преобладава вкуса е по-кисел или по-мек. Това показва таблицата. Със сигурност го знам от приятел микробиолог.

Общи условия

Активация на акаунт