кисело мляко

• 12 119
  • 77
  •   1
Отговори
Какво кислео мляко давате на бебето си преди 1г, а и след това? Подквасвате ли специално от прясно мляко - домашно, защото купеното от магазина не се подквасва. А ако купувате готово кисело мляко, каква марка? И каква е гаранцията че е чисто от разните там глупости?
А за йогуртите как седят нещата?

# 1
Сега за децата вземам Табу 3.6% по БДС. Peace

# 2
  • София
В началото давах Елена 3,6%.
Не съм подквасвала. Мляко, което не е минало ветеринарен контрол, не ползваме в къщи.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 22:44 от Vivi

# 3
  • Бургас
Аз купувам Пършевица,Маркели и Руен (на една бургаска фирма).  Peace

Йогурти съм давала на Хумана,Хип,Babylove.

# 4
В началото купувах биокисело мляко Хармоника.
Вече почти основно купувам Елена 3.6%. Киселите млека по БДС за мен са тотална бълвоч.

Йогурти давах/давам - Хумана, Нестле Алете, Бебивита. Поне за тях не би трябвало да се притесняваш дали са ок.

# 5
  • Стара Загора
Кисело мляко-Верея ,Пършевица,Боженци  Peace
Йогурти-Хумана,Бебевита,Нестле  Peace

# 6
Аз й купувам плодови млека от Лидъл, също и кисело мляко от тяхната марка

# 7
Купувам Пършевица, На баба  и Верея  - всичките 3,6% масленост по БДС.  Най - много ми харесва Пършевица. Вереята стои воднява, а към данонските млека все още имам едно на ум.

# 8
Преди 1г не му давах кисело мляко. След това - Боженци. Не подквасваме. Гаранции няма.
Йогурти давах на Милупа, Данон и Нестле.

# 9
Във Враца, където се произвеждат продуктите на Пършевица, се носи слух, че млякото, което изкупуват е от козлодуйският край, затова предпочитам да избягвам Пършевица, раздиация, замърсяване, знам ли. Поне за другите продукти не съм чула такова нещо.
Също така вътрешна информация имам, че продуктите на Елби се произвеждат под строг контрол санитарно-хигиенен, с високи технологии.
Просто провежадм статистика сред майките, но като че ли всичко купено, неприготвено вкъщи е на риск,
моля за още мнения

# 10
Това за Пършевицата не го знаех... Тя ми е от предпочитаните марки. Може и само слух да е, но все пак и аз бих се замислила за в бъдеще. Купувам също и Верея.

# 11
  • Бургас
Кисело мляко дадох след годинката.Купувам основно Елена или Верея,но предпочитам Елена.

# 12
  • София
Аз купувам Верея БДС. Гаранция какво има в млеката няма никаква.  Close

# 13
Млека по БДС съм виждала рядко, в малко магазини. Едва са достатъчно надеждни? Като се има предвид че купено прясно мляко не може да се подкваси на кисело. Не знам дали е за вярване, ама в Турция продават кисело мляко, което няма нищо общо с купеното в българските магазини, нито на вкус, нито на вид. Просто кисело мляко !!!

# 14
На времето сестра ми/с която сме с голяма разлика/ беше захранена с кисело мляко доста по-рано от възрастта която се дава в момента, тъй като майка ми нямаше достатъчно кърма, а адаптираните млека тогава бяха кът и доста скъпи.Купувахме прясно мляко и подквасвахме, но му знаехме произхода.Имахме съседи които гледаха крави и като знаеха за какво го взимаме не си позволяваха да слагат вода в него или масло, каквато чувам че е практиката на много частни млекари днес.Синът ми яде за пръв път кисело мляко на 11 месеца.Около нас продават прясно мляко , но не смея да купя и да си направя кисело защото не знам какво са сложили.Предпочитам да купувам от магазина,защото се предполага че производството му е проконтролирано.на този етап вземам Верея или Фибела , като от Вереята сме по доволни и ни е по вкусна, без значение от процента масленост.

Общи условия

Активация на акаунт