кисело мляко

• 12 124
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Цакето, обсъдете с педиатъра, да не би проблема да е повече в сиренето. На наши близки дететнцето се изрина от някакво "сирене" в което имало наблъскани какви ли не химии. А уж купено от голяма верига магизани и е било "марково".

# 46
Здавейте уж да си лягам и като се зачетох из темите и навсякъде ми е интересно.Цакето не се притеснявай ти отскоро ще трабва да му даваш да  вечеря с преходна храна така че не е страшно.

# 47
Много благодаря на всички, които се включиха с отговори. По въпроса са за кравето сирене, от което се изрива - сиренето си е читаво (предвид цената), а и освен това след около месец, откакто бях давала това сирене, му дадох от сирене от друга марка и резултата пак беше обрив. Притеснявам се, че не яде кисело мляко, защото голямото ми дете (на 5 години е) също не ядеше млякото, защото не му харесваше; и това продължи до 2,5 год. Явно просто нямам късмет с киселото мляко и ще трябва да се примиря.
Още веднъж благодаря.

# 48
  • София
Цакето защо бързаш с киселото мляко...изчакай малко и после пак опитай след месец...
Моят син също е с АБКМ, започнах захранване с кисело мляко (краве) преди две седмици. Обривал се е от сирене само веднъж, и то беше от закуската в един хотел (кой знае какъв боклук е било....сигурно наблъскано със соя и какво ли още не  Confused )

Давам био сирене (козе и краве) и  Био краве кисело мляко на Хармоника  Peace

# 49
Endira къде мога да намеря тези био продукти?

# 50
Био краве кисело мляко на Хармоника се намира почти във всеки по-голям супермаркет, та дори и в нашия квартален магазин на щанда за био-храни или студента витрина. Сиренето също. Иначе знам 2 два магазина за биохрана, единият е Балевбио, който се намира в мола на Цариградско шосе, на ет.-2, а другият е близо до паметника Левски.

# 51
  • София
Цветка, има ги в големите супермаркети (Била, Пикадили). Има ги и в Био магазините, аз съм купувала от един почти до ул. Кракра.

# 52
В началото купувах биокисело мляко Хармоника.
Вече почти основно купувам Елена 3.6%. Киселите млека по БДС за мен са тотална бълвоч.

Йогурти давах/давам - Хумана, Нестле Алете, Бебивита. Поне за тях не би трябвало да се притесняваш дали са ок.

И аз мисля да дам Елена след месец, защото моя позната, която работи в Института по хигиена каза, че само то е подходящо за деца. Йогурт давам на Хумана. Нестле Алете и Бебивита са продукти с много високо качество и аз не мисля, че има място за притеснение  Peace!

# 53
Преди време, когато реших да захранвам с кисело мляко (беше след годинката), педиатърът ми каза - "Само Елена 3.6%, вероятно е да е най-истинско".
И до днес като го купя и отворя - има си вкус и мирис на истинско българско кисело мляко. Шупва, когато е на топло. Аз много го харесвам. И само това купувам вече.

# 54
Мерси за информацията аз купувам боженци 2% и сиренето им но това за елена 3.6% ме забихте защото дъщеря ми като беше малка педиатъра ми препоръча това да не е някаква политика

# 55
Цветка, политика за какво? Млякото е хубаво, според мен едно от малкото истински млека. И сиренето им е хубаво.
Имат и едно смес 50/50 овче и краве кисело мляко. В малки кофички. Разкошно е. Не навсякъде го намирам, вкисва бързо.

# 56
Което е показателно. А това Хармоника къде се намира?

# 57
Да се включа и аз. След много перипетии с адаптирани млека, неформални консултации с педиатри, реших на своя глава, съобразено с опита на майки и сестри и блестящите продукти на захранването с кисело мляко  Laughing, да дам кисело мляко в края на 6 месец. Беше "Фреско" - доста скъпо и очевидно качествено. След първото намръщване от необичайния вкус, децата хванаха ръката с шишето и го изпиха като вакуумна помпа  Laughing И се почнахме... Резултат - атопичният дерматит на младежа изчезна като по чудо и изпражненията на хлапетата се промениха като консистенция - изчезнаха белите пресечени топчета. И се заформи драмата "Ами сега каква марка да им давам?". Почнах по метода на пробата - ядохме почти всичко, което до този момент подозирах, че е относително истинско кисело мляко. "Боженци" го задържах до последно, щото преди месеци забравих едно в хладилника и не се беше развалило, та... пробвахме го де, но не ни хареса. След бебешкия маркетинг резултатите са следните - "Родопея" най-предпочитано, "Фреско" и "Елена". Е, в крайна сметка си намерихме кравата Спаска от с. Лозен с най-ароматното мляко на света. Даже аз, дето мразя прясно мляко, се изкуших да пия от него топло!!! Та в момента ядем подквасено домашно мляко и се чувстваме много добре. Адаптираното, щото умната им майка накупи няколко кутии, го преглъщаме с отвращение вечер и го слагаме в пюрета и супи.  Laughing Laughing Laughing
Колкото до продуктите на разни марки като "Нестле" - бъдете внимателни! ЕК наскоро одобри различното качество за различните пазари. А ние очевидно сме различен пазар  Mr. Green. Като прочетох съдържанието на няколко каши, които дребните отказаха да ядат, с потрес установих, че съдържат палмово масло. От кашите на "Хип" се обриваме, а пюретата им повръщаме. И въобще етикети, на които пише "растителна мазнина", но тя не е уточнена като вид, ме карат да мушна стоката в коша за боклук. Досега бебешките вкусове са твърдо за български продукти, по възможност натурални и приготвени от моите клети ръце  Mr. Green

# 58
А това Хармоника къде се намира?

Има го в повечето супермаркетски вериги - Пикадили, 345, Фантастико, Билла.

# 59
Крис, в кои каши пише, че има палмово масло?
Това, че едно дете повръща от дадени пюрета, не значи непременно, че е заради вредни съставки. Ако се съмняваш можеш да занесеш винаги едно бурканче в независима лаборатория. Това че пише - растително масло, не значи, че е палмово непременно.

Общи условия

Активация на акаунт