кисело мляко

  • 12 123
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 829
Захраних я с Хармоника. Най-често това е млякото, което яде.

Ние купуваме  Боженци, Маркели, Елена и напоследък Домлян по БДС. Това последното много ми харесва на вкус.
И от тях съм давала.

# 61
  • Мнения: 18
А някой знае ли как се разбира дали е истинско млякото

# 62
  • Мнения: 3 114
Да. Отвори една кофичка и я остави така в хладилника. На следващия ден трябва да има характерния кисел вкус  Peace.

# 63
  • Мнения: 68
Попаднах на едно отлично кисело мляко - продава се в метро, в кофичка от 1 кг, бяла с дръжка като тези от латекс. Етикетът е със синьо и е произведено в Габрово. Много съм доволна от него, който го купи, няма да съжалява. И цената е много добра.

# 64
  • Мнения: 20
Крис, в кои каши пише, че има палмово масло?
Това, че едно дете повръща от дадени пюрета, не значи непременно, че е заради вредни съставки. Ако се съмняваш можеш да занесеш винаги едно бурканче в независима лаборатория. Това че пише - растително масло, не значи, че е палмово непременно.

В кашите на "Нестле", произведени в Испания , в кашите "Прима" на "Нутридар". След отказа на дребните да ги помиришат прочетох съставките отзад. И оттогава внимателно чета  Laughing "Растително масло" неуточнено не означава непременно палмово, но поражда въпрос какво е и защо не е уточнено  Wink И въобще вече не ме интересува състава на пюретата "Хип" - вреден или не - щом децата ги повръщат, значи има нещо, което не понася на техните организми - просто не ги използвам. Децата първо ми отказаха вносните каши, а после и "Слънчо", та въпроса и с тях го реших фундаментално  Laughing. При наличието на пресни продукти с подчертано добър вкус не намирам причина да си тормозя децата с "биопродукти" от Австрия или някоя друга европейска държава  Laughing Т. нар. им "йогурти" са най-противното нещо на Вселената за мен. В която и точка на Европа да съм ги опитвала. И въобще като ги гледам западноевропейците - мерси тяхната храна. Лошото е, че и ние, особено децата ни, заприличваме на торби с лой, безформени тела и поведенчески разстройства. Извинете за офтопика!!!
Тук темата е за киселото мляко. Първият път им дадох домашно мляко от друга крава, което майка ми беше заквасила с домашна закваска, взета от незнам си къде. Децата не го приеха особено възторжено. После заквасих другото мляко с "Родопея" - просто нямах друго мляко в хладилника - и взе, че стана с много добра консистенция. И спрях с експериментите. Като свършим домашното - тичам до кварталното магазинче и общо взето избирам от наличното  Wink Но наблюдавам, че качеството на киселото мляко доста се е подобрило в сравнение с предишните години. Пробвах и "ЕлБи", което има подчертано кисел вкус. С прясното им мляко имам следния опит - развали се за 3 дни в хладилника след като беше отворено. Доколкото съм чувала, тази фирма официално изнася закваска за Япония. Колко е вярно не зная.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 08:47 от chris_b

# 65
  • Мнения: 3 114
Разбира се, че след като повръщат, няма да им даваш. Моят син се изрива от плодовете и зеленчуците на БГ пазара. Днес ще опитам да му дам пресни кайсии в кашата.

# 66
  • Мнения: 20
Разбира се, че след като повръщат, няма да им даваш. Моят син се изрива от плодовете и зеленчуците на БГ пазара. Днес ще опитам да му дам пресни кайсии в кашата.

Извинявай, редактирах си постинга и внесох още инфо.  Ние се подувахме през април, когато пробвах със зеленчуци от магазина. Сега - никаква реакция. Ама си намерих баба с истински листни зеленчуци и тиквички. А вече чакам и произведени от една роднина, доказано "Био"  Laughing
Въобще, като се сетя колко прецакани са днешните деца в сравнение с нашта храна...

# 67
  • Мнения: 3 114
И аз се извинявам за офтопика.

# 68
  • Мнения: 3
Преди 18 г, когато родих баткото нямаше кой знае какъв избор, да не говорим за БИО продукти, а и аз бях майка на 20 г и не разбирах много неща, пък детето си порасна мъж и половина без алергии и пр, а аз съм много алергична от малка.На 6 мес му взимах храна от детската кухня и той наддаваше като луд от нея.Правех му също кремчета домашни с прясно мляко и нишесте:)  Така че струва ми се прекалено се престараваме и по този начин децата стават хилави и нямат естествен имунитет! Това си е мое мнение и никого не задължавам де:)Simple Smile

# 69
  • Русе
  • Мнения: 12 212
  Струва ми се,че технологиите на производство на мляко са се променили от преди 18 години.  newsm78   Лично аз ползвам домашно заквасено мляко.  До 3 години синт ми изяждаше по кило и половина. Беше най здравото дете в градината.

# 70
  • Мнения: 20
Ми да - имаше само мляко в стъклени бурканчета три вида - краве, смес и овче. И трите с един гаден каймак, който щателно изплювах  Laughing
И сега сериозно - благодаря на българското кисело мляко, че съществува. Те, технологиите се променят, ама най-истинската си е само една и все повече хора се връщат към нея. Хак да им е на хитреците - производители! #2gunfire

# 71
  • Варна
  • Мнения: 37
Давам само млека по БДС и то основно Верея. Явно има проблем със съхранението, защото често  е доста кисело. Това ми се случва, когато пазарувам в един малък квартален магазин. Витрините им явно не са добри. Това е отговора на въпроса относно липсата на млека по БДС във всички магазини. По - бързо вкисват. Дали са натурални може само да се гадае newsm78 Като вземам по БДС се успокоявам и спирам да се терзая кое е истинско. Киселото мляко го включих чак след 2 години на малката и то като допълнително. Винаги е била на адаптирано и пълноценно в кутия. Считам, че това е най - добрият вариант до 3 години, а моята дъщеря продължава да си го пие и на 3 години и 9 месеца.

# 72
  • Мнения: 1
А след кой месец може да се включи киселото мляко в храненето не бебето?И може ли да замести адаптираното?

# 73
  • Мнения: 3 114
Не е препоръчително да се замества АМ до 3 годинки. Може да се включи от 10 навършени месеца  Peace!

# 74
  • Русе
  • Мнения: 12 212
 От 10 месеца давам на сина си домашно кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт