За мъжете, парите и майките

• 45 652
  • 1 185
  •   1
Отговори
# 225
Абе важни са - ако тя работи и взима малко пари - как е равноправна, като той може да каже - ти така и така пари не изкарваш - поне си гледай къщата - реален случай с моя приятелка  ooooh!

# 226
  • София
Тонка, поне минималната заплата му отпусни.
Жал ми стана за човека, направо.

Да не отиде да заработи някой лев извънредно за джобни, накрая.

Е, все пак, важно е да се спомене и за каква работа става въпрос. Като говорите за работа.
Работата на всяка цена и при всички случаи, като философия отново напомня на крайност.
Защото е смешно един мъж да изкарва десетина средностатистически заплати, а жената да работи за 8-10 часа за жълти стотинки.

# 227
Никаква крайност не е - а е реалност за огромна част от обществото, това е лошото.

# 228
Моето мнение се покрива с това на Отилия. Работата е важна за самочувствието на една жена. Мъжът и жената следва да равноправни партньори в брака. Имам в рода си жена, която си е гледала децата и е харчела парите на мъжа си, той почива и тя остава с пръст в устата, негодна да поддържа елементарен стандарт. Ако си потомствен аристократ или реститут може да си позволиш да не работиш, но да разчиташ на една заплата само, и то не твоята, била тя и 10К примерно, е глупаво. Мамбото може да свърши внезапно и тогава?
Да, адски мъдър пример. Особено това "с пръст в устата". Ако обаче въпросната жена беше учителка да речем, предвид огромните си доходи и равнопоставеност в семейството, смъртта на съпруга въобще нямаше да я засегне.

# 229
  • София
Тонка, поне минималната заплата му отпусни.
Жал ми стана за човека, направо.
Аз затова и написах, че отстрани си е за съжаление, но на практика мъжът ми си е супер доволен от положението. Не харчи бе хора - не защото няма пари, а защото не иска. Аз ли да ходя в обедната му почивка и да му нося храна в офиса?! По-рано го навиквах, сега съм го оставила на самотек. Също така ми е писнало да го влача по магазините и да го моля да си купи някоя дреха. Не иска - имал си човека. Добре че баща му от чужбина му носи достатъчно, че иначе не ми се мисли.
Иначе последно каза "Жена, дай 500 лв за аквариум" и му дадох. За 10 години заедно за пръв път иска пари за нещо, което да е лично за него. Как да му откажа  Wink

# 230
 С приказките как мъжете трябва да издържат сами семействата си, а жените да си гледат децата връщате българката в 19-ти век. Ако ви чете някоя защитничка на правата на жените ще изпадне в потрес и ужас, защото вие сте жени, а пишете все едно сте мъже  Mr. Green
 Мислех, че съвременните жени не се виждат вече в ролята на детегледачка, чистачка, готвачка и сексуална компаньонка на определен мъж, който в замяна я издържа. Много назадничаво мислене има в тази тема, и тя показва, че няма никакъв смисъл жените да се борят за права и равноправие с мъжете, щом е най-изгодно да се оставят да ги издържат, макар по този начин да стават тотално зависими и пасивни в живота си.

# 231
  • Варна
Моето мнение се покрива с това на Отилия. Работата е важна за самочувствието на една жена. Мъжът и жената следва да равноправни партньори в брака. Имам в рода си жена, която си е гледала децата и е харчела парите на мъжа си, той почива и тя остава с пръст в устата, негодна да поддържа елементарен стандарт. Ако си потомствен аристократ или реститут може да си позволиш да не работиш, но да разчиташ на една заплата само, и то не твоята, била тя и 10К примерно, е глупаво. Мамбото може да свърши внезапно и тогава?
Да, адски мъдър пример. Особено това "с пръст в устата". Ако обаче въпросната жена беше учителка да речем, предвид огромните си доходи и равнопоставеност в семейството, смъртта на съпруга въобще нямаше да я засегне.

Мъдра, Бабилия, мъдра.  bouquet

# 232
Тонче, ти си абсолютният пример за жена, която би всяла ужас у главната героиня на темата ми. От такава като теб (и лелята на детето, разбира се ooooh!) ще се изяде жива Whistling. Да ви припомня все пак  за какво идеше реч Simple Smile

# 233
Не мога да разбера примера с учителката - от конкретни наблюдения изкарват над средната работна заплата за страната. Можеше да е продавачка например с близо до минималната заплата, и пак щеше да е в по-изгодна позиция от домакинята омъжена за средностатистически мъж и останала сама.

# 234
  • Варна
Отилия, мисля, че не схващаш основната теза.
Ако мъжът ти има собствен бизнес, който изкарва н-брой хиляди печалба, можеш ли да се мериш с него? Ако нямаш и ти подобен бизнес?
Трябва ли да се спукваш от работа, за да се опиташ да изкараш наравно пари с него? Което в повечето случаи е кауза пердута Simple Smile
Не е ли по-добре за теб, за семейството, за световния мир  Mr. Green всеки да си гледа работата, която умее най-добре?
Признавам си без бой. И аз съм като Аззи - парите на мъжа ми са общи, моите са си само мои Simple Smile И всички са доволни. Дори Клара Цеткин.

# 235
  • Варна
Тонче, ти си абсолютният пример за жена, която би всяла ужас у главната героиня на темата ми. От такава като теб (и лелята на детето, разбира се ooooh!) ще се изяде жива Whistling. Да ви припомня все пак  за какво идеше реч Simple Smile
Тонче, мисля, че е време да си смениш личната титла - Свекървоужасяваща Simple Smile

# 236
  • София
 Мислех, че съвременните жени не се виждат вече в ролята на детегледачка, чистачка, готвачка и сексуална компаньонка на определен мъж, който в замяна я издържа.
Може и обратно да ги видиш нещата.
Един мъж е ролята сексуална играчка, компаньон,портфейл, детегледачка и готвач на определена жена да бъде.

# 237
Не виждам за какви тези пишете  Thinking
Всеки тук си има неговата, важното е да е споделена и от двамата партньори вкъщи!

# 238
Отилия, мисля, че не схващаш основната теза.
Ако мъжът ти има собствен бизнес, който изкарва н-брой хиляди печалба, можеш ли да се мериш с него? Ако нямаш и ти подобен бизнес?
Трябва ли да се спукваш от работа, за да се опиташ да изкараш наравно пари с него? Което в повечето случаи е кауза пердута Simple Smile
Не е ли по-добре за теб, за семейството, за световния мир  Mr. Green всеки да си гледа работата, която умее най-добре?
Признавам си без бой. И аз съм като Аззи - парите на мъжа ми са общи, моите са си само мои Simple Smile И всички са доволни. Дори Клара Цеткин.

Мястото на жената е до мъжа и, и обратното. Ако мъжът има собствен бизнес, жената трябва да е включена в него, за да помага, и за да знае какво става, а не да е крепостната селянка, която пере и прави секс и разчита на благоволението на мъжа си.

# 239
А ако това й харесва? Заради теб ли Трябва да промени нещо  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт