Scrapbooking & Cardmaking - 14

• 60 859
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Laguna, страхотна кошничка Simple Smile)
Тони, много хубава картичка.
Tandoori, ако си е взела тази машинка, бих се радвала да сподели нещо за нея. На мен лично ми изглежда много добра, сравнение с другите, тази е на първо място. Ще видим сега как ще се случат нещата с текстурните плочи като дойдат. Иначе за рязане ми изглежда много удачна, ако не обръщаме внимание на цените. Simple Smile
Та, въпросите, които ми идват на ум са:
Виждам, че използват хартия, но лепяща ли е, обикновена ли е, може ли картон?
Също така видях някакви неща като подложки, два вида на дебелина, матирани. Дали са за еднократна употреба? Колко ли време издържа една такава?
Направо съм влюбена в тази машинка. Ако можеш и сам да си създаваш форми, ще е номер 1.

# 106
Здравейте, представям ви моите първи абитуриентски кутийки.

silveto3, ти хубаво питаш и тук все някой отговаря, ама няма ли вече да покажеш нещо...

# 107
Какво трябва да покажа? Simple Smile
Предполагах, че на някой няма да станат приятни многото въпроси, но от вас ако не черпя информация, от кого?

# 108
Приятни или неприятни - отговарям когато мога... не се оплаквам.
Просто още не съм видяла нещо направено от теб (извини ме ако греша), а не ми се ще да мисля, че толкова информация е отишла напразно и не ми се вярва да направиш първия си опит след като се снабдиш с всички възможни инструменти...
Как да се изразя - засега мога да те приемам само като консуматор, в което няма нищо лошо - не си единствената (много даже само си четат тайничко и с твоите въпроси черпят същата информация) - чувстваш ли се вече и ти използвана?

Та ако пак не съм била ясна - очаквам да видя нещо направено от теб.

# 109
Въпреки, че ме вдигна под пара с първия си коментар, мисля да избегна спора, тъй като всеки има право да се изразява и казва каквото е решил и където пожелае, ако е възможно това. Ще си кажа гледната точка, за да съм сигурна, че сте ме разбрали и за да не се чувствам некомфортно от тук нататък. Аз се опитвам да превърна това нещо в хоби, а хобито го свързвам с хубави емоции, лошите и без това са ми в повече.
По принцип нямам блог и не харесвам този начин на комуникация, за това и нямам такъв.
Аз каквото имам да питам, казвам и показвам го пускам тук. Някой от вас си имат блогове и комуникират там, което за мен е минус, защото не мога да присъствам на дискусиите, а тук пускате само снимки например.
На мен също ми е неприятно да завися от някой, да очаквам отговор за нещо и да досаждам може би, но в повечето случай ми се налага, ако не мога да стигна сама до крайния извод. Истината е, че когато реших да се занимавам с това, изобщо не предполагах колко информация ме чака и нещата ми се сториха съвсем лесни, докато не се изправих пред хилядите възможности.
И така, за да не издребнявам няма да пускам цитат към постовете, в които съм показвала нещо, а ще пусна линк към страницата със снимките. Нещата не са много и това са ми не първите картички, а готовите или сполучливите. Ако настояваш мога да снимам и останалите, но едва ли ще бъдат интересни на някой. Аз със сигурност имам полза от това да ги показвам, защото хората могат да си изразят мнение, да ме поправят и аз покрай грешките си да се уча. Но когато става въпрос за пари, при това не мой, тъй като в момента съм безработна, не мога да се уча от грешките си. За това гледам да получа възможно най-много информация, за да не се налага както сега да се възползвам от Картичкофурийското табло за обяви
Имам и кутийки, които съм правила, които са разлепени, размазани от мастило, защото съм си принтирала шалбона върху тях или недобре изрязани. Нямам против и тях да покажа при желание.
ето и линк към нещата: http://www.album.bg/andy3/albums/161588

# 110
  • София
Абе напират ми едни неща да кажа, но май по-добре да се въздържа...  Само ще кажа, че имам един колега, който много си цени мнението и идеите и понеже много го е страх някой да не се възползва от тях безплатно никога не пише във форуми, социални мрежи, блогове и т.н. Thinking

# 111
Благодаря за линка.
Сега като ги показа се сетих, че съм виждала някои, затова се извинявам.
Изобщо не искам някой да се чувства некомфортно тук, но искам и аз да се чувствам добре.
Не се отричам обаче от думите си ... все пак ти пожелавам да успееш да "превърнеш това нещо в хоби" без да допускаш грешки.

По принцип нямам блог и не харесвам този начин на комуникация, за това и нямам такъв.
Аз каквото имам да питам, казвам и показвам го пускам тук. Някой от вас си имат блогове и комуникират там, което за мен е минус, защото не мога да присъствам на дискусиите, а тук пускате само снимки например.
Има неща с които няма да се съглася - как разбра, че не харесваш този начин на комуникация без да го пробваш...аз самата късно си направих блог и преди да го направя нямах идея за опцията "следене". Повярвай ми много е удобно и ако искаш го приеми, но категорично ти препоръчвам да си направиш блог. Не изисква средства - безплатно е.
И другото - в повечето случаи не са само снимки, а е линк - като натиснеш снимката отиваш при публикацията в блога, където често можеш да видиш и други снимки и да прочетеш споделеното.
Ако това мнение
Аз със сигурност имам полза от това да ги показвам, защото хората могат да си изразят мнение, да ме поправят и аз покрай грешките си да се уча.
е искрено твърдо те подкрепям и го споделям напълно!
И последно - пиша тук без лоши чувства, кой както му е удобно така да ме разбира!

kumiko,тези камъни са в моята градина, но ще подмина с мълчание...

# 112
Силве, знаеш, че Silhouette машината е съвсем различна от тези, за които пита до сега, нали?
Тя не може да прави релеф! Тя само може да изрязва - един вид като плотер - задават се формички с компютърна програма и машината ги изрязва. Освен това може да ги изрязва от тънък картон поне доколкото зная аз не повече от 160-180 грамов картон и от някакви други тънки материали като плат например, но трябва да е специално пригоден за използване с машината.

Ръчните машини като тези за които пита в последните няколко поста - от сорта на BigShot, BigKick, Cuttlebug и тем подобни - могат с помощта на формите за рязане и плочите/папките за релеф - могат да боравят с по-дебел картон както и с други видове материали като филц, чипборд(изключително дебел картон), тънък корк, плака/ацетатен лист и т.н. материали.

Silhouette  струва тройно поече от другия вид машини, защото е електронна и единственото предимство, което виждам в нея е това, че е възможно да реже големи готови шаблони за по-големи неща като кутии например, както и по-сложни. Но реално това спестява единствено труд, иначе може и на ръка да се направят нещата.

Не зная да има някакви подложки към машината, така че се надявам да има някой по-компетентен по въпроса, за да ти отговори.
За да не гадаем какво точно си гледала и къде - по-лесно ще е с питанките - да даваш и картинки или линкове към съответните неща, за да можем по-добре да те разберем. Simple Smile

Laguna, страхотна кошничка Simple Smile)
Тони, много хубава картичка.
Tandoori, ако си е взела тази машинка, бих се радвала да сподели нещо за нея. На мен лично ми изглежда много добра, сравнение с другите, тази е на първо място. Ще видим сега как ще се случат нещата с текстурните плочи като дойдат. Иначе за рязане ми изглежда много удачна, ако не обръщаме внимание на цените. Simple Smile
Също така видях някакви неща като подложки, два вида на дебелина, матирани. Дали са за еднократна употреба? Колко ли време издържа една такава?
Направо съм влюбена в тази машинка. Ако можеш и сам да си създаваш форми, ще е номер 1.

# 113
Ами да, не съм го пробвала, така или иначе няма кой да направи този блог, въпреки наличието на двама програмисти около мен, при тях времето винаги е кът.
Иначе наистина искам коментари, дори и понякога да ми става неприятно, както наскоро бях споделила, защото аз съм зодия Везни. При мен точно мнение няма. Мисля да сложа нещо, но дали да го направя, а какво още трябва, а дали е добре. Мъжа ми вече се съгласява с мен, че всичко е хубаво, само за да не го занимавам, защото по няколко пъти искам да ми повтори отговора.
Аз пък смятам, че може и в моята градина да са.  Mr. Green И точно, защото искам да влизам тук спокойно, без да се притеснявам, че съм в лоши отношения с някой си снимах и нещата, което пак не е доказателство. Може би трябва и да поканя някой  на оглед. Simple Smile От тук надясно са снимките http://www.album.bg/andy3/images/27567030/161588
Въпреки, че си взех няколко вида шаблони за кутийки, те отново са несполучливи, да не говорим, че разстоянието ми се вижда голямо на линийките, които трябва да очертаеш и пак получавам разминавате в кутийките. За това и харесах най-много тази машинка, Silhouette. С него ако мога да си правя кутии и картички с нестандартни форми, + пънчове, за които днес бях предвидила малко пари, ще е много добре! Макар, че още чакам текстурни плочки, които си поръчах на 4 от ebay и още ги няма, не знам дали с тях ще се справя. На една от картичките ми за Велик ден има релеф, който съм си го направила ръчно.
Радвам се, че се разбрахме въпреки всичко Simple Smile
P.S. ble6tu4ka, Ами всъщност на мен ми трябва да реже картон, защото в повечето случай картона, който намирам е 220гр. Иначе ме впечатли това, че можеш сам да си създаваш формички, демек можеш и шаблон за кутия да си направиш, а не като мен да принтираш върху картона, който оставя сив фон върху нещата.
Аз лично не мога да режа добре. Някой казват, че си правят кръгчетата на ръка, то се получава грозна картинка като мен. Треперя, след което съм голям перфекционист и ако не е перфектно го пиша брак.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 15:26 от silveto3

# 114
Единствените неприятни въпроси, които са задават, поне според мен, са тези които се обсъждат буквално през 2 страници. Старата тема завърши с доста обяснения и менния относно режещите машинки, какво им трябва и какво не, но въпреки всичко новата тема започва отново с такъв тип въпроси. Без да се сърдите, но в един момент наистина няма да остане никой от по-опитните, които да имат нерви да обясняват по хиляди пъти един и същи неща.

Днес напрвих едно клипче, по точно две, понеже първото спря на 5 минути и в момента качвам в ю-туба. За съжаление става много бавно, но когато са готови ще пусна линковете. И ако и след тях има още въпроси за тея машинки, принципа им на действие, консумативи и т.н., направо не знам.  Rolling Eyes

Другият често задаван въпрос е с какво лепим и прикрепяме. Разберете, че всеки един елемент си има и своите особености и понякога само проба-грешка ни дава верният отговор. Ето например аз какво имам и използвам според зависи. Двойно залепващо тиксо тънко и дебело. Използвам за хартия винаги! Дебелото когато има шев и ми трябва да е по-стабилно. Отделно имам двойнозалепващо екстра силно дебело (ако има много наслояване + шев) и екста силна двойно лепяща хартия, когато ми трябва конкретен размер парче да си отрежа. 3Д ленти дебела, тънка, прозрачна, предварително изпязани квадратче големи и малки, от които имам по-тънки и по-дебели, според зависи, колко ми трябва да надигна един елемент. Когато искам да режа форма, която може да ми етрудно после да залепя с тиксо само, използвам един хартии на Сизикс, които се лепят, режат и после се маха слоя от другата страна. Дано разбрахте.  Rolling Eyes Имам спрей лепило, който използвам рядко, но е идеален за глитер и паус. Използвам горещ силикон, за всички по-обемни и твърди цветенца, за други може обикновена 3д лента или тиксо (пак зависи какъв ефект искам да има) и панделки. Лепилата на рейнджърс глоси и мат използвам, когато имам например прозразно камъче, което ще прозира.  Такива са например "спрей" клонките. С глосито не се забелязва. Обивкновено пве лепило изполвам например, когато правя пиърсинг (само не ме питайте какво е това, моля  Crazy), същата работа би вършило и хубаво сухо лепило, каквото аз не съм намерила до сега. И т.н. и т.н.

Мисълта ми е, че много неща се учат в процеса на работа и на принципа проба-грешка. Това, че харчите на някой друг парите, колкото и грубо да звучи, не е на никой друг проблем освен ваш. Понякога има неща за които категорично мнение не може да се даде и всеки трябва сам да прецени собствените си финансови възможности, или да прецени до колко едно нещо би му трябвало.

Това, Силве, без да се обиждаш са въпроси на човек, който само пита, а не чете нищо и очаква готов отговор, ако може веднага, че да не се налага да търси назад. Точно тези неща коментирахме в предишната тема на стр 43, където пък ти си писала на следващата страница, много вероятно дори на същият ден.  Rolling Eyes За какво си говорим все пак?

# 115
На Силует-а му се подменят след износване режещите плочи (както и при ролковите машини например) и ножчетата, които струват около 27 долара комплект, ако не ме лъже паметта. Ножчетата се изтъпяват бързо, приличат на макетните ножчета. Сметнете си сами един връх на такова, колко време ви изкарва. Да може да се режат всякакви форми, но не реже хартия на 180 гр без да наръфа и не ембосва, както вече каза Блещучка.

# 116
Нана, това което написа, все едно за мен беше адресирано. Wink Аз съм задавала всичките тези въпроси, но като си вземеш 4 лепила и с 4-те ти се разлепят кутиите, дали ще си купиш още или ще попиташ?
Може да е било споменавано назад в темата за режещите машинки, но за мен това е чуждо, не съм се усетила, че изобщо е писано. Да не говорим, че вчера и днес умувам за тези машинки и Silhouette беше единствената, която ме накара да се замисля, че може би е по-удачно отколкото пънчовете. Иначе бях против, за това и не съм се интересувала.
За да съм сигурна, че съм получила цялата нужна за мен информация, трябва да прочета 13 теми, естествено, че ще избера да попитам, отколкото да търся, за което се извинявам и сте в правото си.
Едно от момичетата беше дала информация за инструментите, но няма как да опише всичко, съответно не съм си отговорила на въпросите.
Аз обичам да казвам каквото мисля, но това не означава, че съм очаквала да направите едно събрание и да съберете пари, за да мога да си купя каквото съм си намислила. Означава, че предпочитам да си питам, за да преценя и купя най-удачното, ако някой има желание да отговори. Не карам никой на сила, нито пък съм казала нещо ако не получа отговор, защото има и такива случай.
Иначе няма как да не се обидя от мнението ти, защото извода, който мога да си направя от думите ти е "Аз отговорих на толкова въпроси, да се оправят както знаят. Аз си знам каквото си знам, ще грешат както аз съм грешила". Все пак сме тук, за да споделяме/обменяме информация. Все си мисля, че ако на първата страница е включена страничка с подробна информация, въпросите ще намалеят.
Както казах, аз очаквах на някой да не му допаднат много въпроси, което значи, че съм се опитвала и да спестя такива.
За парите израза е груб, аз не ям хляб и сол, за да мога да си купя пънч. В случая съм безработна по мое желание, което означава, че съм преценила че имам тази възможност. Идеята е, че в началото е трудно да се снабдиш с всичко за това мислиш, премисляш, питаш и коментираш, докато направиш преценка кое по напред. Казах, че парите не са мой и ми е неприятно да ги харча, защото съм човек, който сам обича да се справя с нещата и за това гледам да не правя недообмислени покупки.
И не забравяйте, че правите нещата само по ваше желание!

# 117
Силве, разбира се, че е към теб адресирано.  Peace Не ти трябва да прочетеш всичките 13 теми, само една (предишната на пример) е достатъчно. Има доста информация в първият пост, както и обясненията на Нели от хобисимо, кое какво е и за какво служи. Блоговете освен, че показват картинки, често разказват за техники и материали. За да си направиш блог не е нужно да си програмист, следенето и писане във форум е точно толкова трудно и сложно. Разглеждането на онлайн магазини също е полезно и дори има вече няколко български, ако не знаеш друг език. Срещу всеки артикул пише кратко за какво се използва и какво се постига с него, обикновено е достатъчно за да стане ясно. Банално, но Гугъл наистина знае всичко и е много вероятно да те препрати, към някой пост от тази тема.  Peace Ще ме извиниш (за кой ли път), но аз не бих купила 4 лепила, за да разбера, че с лепило не става. В най-лошият случай бих купила максимум две. Съгласна съм, че сме тук да си помагаме, но не може просто да се изсипе една торба въпроси, че и да се сърдите, ако не се отговори на момента изчерпателно. Малко помощ и от ваша страна е необходима.  Peace

Никой не е забравил, че е по желание тук и смятам, че сме освен "желателни" и много търпеливи. Ако обичате, не изпробвайте търпението и желанието ни! Благодаря!  Hug

# 118

Silhouette  струва тройно поече от другия вид машини, защото е електронна и единственото предимство, което виждам в нея е това, че е възможно да реже големи готови шаблони за по-големи неща като кутии например, както и по-сложни. Но реално това спестява единствено труд, иначе може и на ръка да се направят нещата.

Има всъщност още едно предимство - че можеш сам да си създаваш форми за изрязване и не е нужно да си ги купуваш. Най-голямото предимство според мен. Тоест единствената инвестиция може да ти е машината.
Това, че не изрязва нищо друго освен картон, мен лично не ме притеснява. Но това, което писа Нана за бързото изтъпяване на ножчетата, си е проблем откъдето и да го погледнеш. Нана, дали действително е така? Имаш ли познати, които да работят със Силуета?

# 119
хаха, Тони, зелената ти коса ми действа успокоително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт