Scrapbooking & Cardmaking - 14

• 60 941
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Имам няколко въпроси относно релеф на картичките, на които се надявам някой да ми отовори.
1. Печатите специални ли са за релеф /или може да се използват обикновени печати/
2. Препоръчайте ми най- доброто мастило за релеф
3. От прочетеното до тук, останах с убеждението, че само със спец. уред може да се изсуши ембосинга /не може да се ползва сушоар/. Правилно ли съм разбрала.
И нещо ново в блога ми
http://mynewhobby-merypoppins.blogspot.com/

Погледни тук http://www.2elshi.com/tipstricks.html#embossing,много добре обяснено!

# 226
Mery poppins, за горещ ембосинг можеш да ползваш всякакви печати, по добре с пигментно мастило. Може и със специални маркери, с които да си нарисуваш нещо - съхнат достатъчно бавно.
Със сешоар не става, но аз нямам уред и ползвам ютия - с нея нагрявам картона от "опъковата" страна. Надявам се да съм помогнала.

# 227
Една много нетипична за мен картичка:

И още малко по темата за продажбите

# 228
Аз нямам уред за ембосинг, но много добре ми става разтапянето на пудрата със сешоара, НО...
оказа се е явно има значение какъв е, защото с единият нищо не става, въобще не иска да се топи пудрата, или ако започне става мнооого бавно. С другият (който всъщност е по-калпав и ми е много слаб, аз имам дълга коса и не го ползвам за мен а само за картиките  Joy ) става много бързо. Иначе мастилото, което ползвам преди да посипя с пудрата е това:

Маринекс, и аз се радвам че те "виждам" тук Simple Smile
Тони, много свежа картичка, с толкова цвят и настроение е заредена Simple Smile

# 229
Като сме почнали с въпросите, да се включа и аз Simple Smile Обмислям покупка на акварелни моливи. Моля, тези които ползват да споделят коя марка ползват, с какви картони работят и размазват ли очертания на печати, разпечатани на мастиленоструйни принтери? Благодаря предварително!

# 230
Благодаря addii,открих моята пеперуда !

# 231
Като сме почнали с въпросите, да се включа и аз Simple Smile Обмислям покупка на акварелни моливи. Моля, тези които ползват да споделят коя марка ползват, с какви картони работят и размазват ли очертания на печати, разпечатани на мастиленоструйни принтери? Благодаря предварително!

Билбе най-горещо ти препоръчвам Koh-i-Nor и Faber Castell. За съжаление ученическата серия на 1-вите съм я виждала най-много в 30 цвята при това тази голямата палитра се намира трудно или поне на мен ми беше. Аз си бях купувала преди година - 18 цвята за 9 лв т.е. идват доста тънко.
2-рите мисля, че имат само художествена серия, която за около 30-тина цвята е на цена 60 лв.
Но всеки лев си струва и за мен си е оправдана дългосрочна инвестиция.
Иначе може да си ги купуваш и на бройка и постепенно да си попълваш колекцията. Средната цена на 1 брой е около 1.70-2 лв. за Faber Castell.
Най-добре ми се получават оцветените рисунки на специален акварелен картон. Последно бях си взела 1 скицник с 10 листа  за 9 лв от Слънчоглед. Големината на листа беше колкото 2 листа А4 и останах доста доволна от него.
Това, което те съветвам да гледаш когато си купуваш картон е 1-во да не е по-тънък от 200гр., 2-ро в никакъв случай да не е релефен. Предимствата на акварелния картон е, че е достатъчно дебел при мокрене с вода да не се набръчква и че при продължително мокрене и нанасяне на цвят след цвят не започва да се бели както повечето.
За мастилно-струйните принтери не мога да кажа нищо, тъй като моят е лазерен и до сега не съм имала пролем. Ако се съмняваш дали твоят ще стане - просто отпечатай нещо, намокри го хубаво с четката (не е нужно да имаш моливи за целта) и то ще си проличи дали ще се размаже или ще се запази контура непокътнат.
Успех Simple Smile

# 232
Момичета, ето една идея за разкошна украса, която може да си направите с пънчовете(то е показано с употреба на режещите дигитални машинки, но то идеята е една и съща)
http://www.thehybridchick.com/2011/05/kissing-ball/

# 233
Билба аз ползвам акварелни на Милан,нямат голяма цветова гама и не са перфектните моливи,но стават!И аз съм си купила картон за акварел скинциче 20 листа,250 гр.(от Слънчоглед).Принтера ми е мастилено струен и леко се размазва,но ако се опиташ да не мокриш много по очертанията става добре според мен!Това е от мен ! Hug Hug

# 234
  • София
Здравейте и от мен с един абитуриентски поздрав!

# 235
Привет и от мен Simple Smile Всички сте направили уникални картички - Браво ! Мене малко ме е срам да си покажа творението , но понеже сме на абитуриентска вълна ще сложа едно линкче Simple Smile
http://genovi.gnetbg.net/kartichki/SDC12285.JPG

# 236
Ади,Тачето, Черна роза благодаря ви за отговорите.
Имам 2 сушоара и първоначално ще пробвам с тях.
За акварелни моливи- имам 2 комплекта Милан  и Кохинор. Доволна съм и от двата.
Картона ми е акварелен и доста дебел. И от него съм доволна и няма да го сменям.Купувам то 50 ст на лист,който около А3.

# 237
Аз забравих да кажа,че за топлия ембосинг използвам парти грила,отварям капака отгоре и наблюдавам,става много бързо и за сега ми е удобно!
По-късно ако успея,ще се включа с пак !
Хубав и слънчев ден!

# 238
Здравейте!И аз да пусна едно творение  Simple Smile

повече в блога  Laughing
http://goldie-goldieshandmade.blogspot.com/2011/05/blog-post_19.html

# 239
И от мен една картичка с мартини и с маслини Laughing

Общи условия

Активация на акаунт