витамини

• 22 233
  • 154
  •   1
Отговори
# 105
на мен ми изписаха гестинвит омега и малтофер понеже имам ниски стойнати на желязо, но са малко под нормата и лекарката каза, че това е нормално. още не съм си купила витамините. те са 30 бр. за 32 лв. не се намират много в аптеките. незнам дали да не си купя пренатал първо да опитам ли или тези, които ми изписаха. сега взимам малтофер - желязо и фолиева киселина, но като си купя витамини и там има желязо и фолиева да не ми стане много и храната? в 5 м. съм мисля, като си свърша малтофера да си купя малко витамини. но незнам кои пренатал или гестинвит. май че пренатала не е толкова добър колкото гестинвит омега. но пък е по-евтин.

# 106
  • Бургас
О`Мами.

# 107
На мен доки на 12-ти ми изписа Prenatal. Взех си ги на следващия ден и вечерта изпих едно по време на ядене. На 14-ти сутринта се събудих цялата с обрив - крака, ръце, корем, гръб... ужас! Много се притесних, чак лошо ми стана.
Изпратиха ме на кожен в медицинска и се радвам, че попаднах на добър лекар. Човека ме успокои и предвид бременноста, ми каза да изчакам 1-2 дни, да видя какво е положението и чак тогава да взимам някакви мерки. За моя огромна радост още на следващата сутрин обрива беше почти изчезнал, а до вечерта беше само лош спомен.
И все още ми е малко странно как една единствена таблетка и то пълна с витамини и минерали можа да ми докара един от най-лошите ми дни от началото на бременноста!?!

# 108
И двата пъти О,мами. Peace

# 109
Никакви витамини по време на бременност,освен фолиева ,а съм рискова бременност Peace А нея я пия до края поради други причини.
Наблягам на плодове,зеленчуци,мляко,яйца.....

Още един глас в подкрепа на това мнение и от мен. Най-добре се усвояват витамините от пресните плодове и зеленчуци. А фолиевата киселина е просто задължителна.
С една добавка от мен - за да се усвоява фолиевата киселина от организма е необходимо да се приема с вит. B, иначе голяма част не може да се усвои. Има на пазара май 1-2 марки, които предлагат фолиевата к-на в комбинация на вит. В,.  Аз даже и фолиевата киселина щях да си я добавям с храна ( ако не бях повръщала толкова WinkSimple SmileSimple Smile, но не исках да предприемам никакви рискове за детето.

Иначе  ми бяха изписали 2 рецепти с витамини, да се чуди човек защо са му като има толкова вкусни неща на пазара Simple SmileSimple Smile... Е, не си ги купих - разбира се.

# 110
Здравейте. Моите витамини ми ги изписа доктора - PRENATAL. Пия ги с почивка от 15 дни.

# 111
  • варна
Моя доктор изби рибата с твърдението ,че по добре да си пия витамините от колкото да ям плодове и зеленчуци  Shocked Плодовете били пълни с отрови ,а пък витамините защото не са химия .Станах 100 кила от тях.

# 112
Вече пети месец пия Хип Натал. Пие се по 20 мл на ден. Витамините са под формата на сок, много са приятни на вкус и са извлечени от плодове. Съдържат цялата доза фолиева киселина, обогатени са и с останалите важни съставки. От витамините под формата на таблетки ми ставаше лошо и ми се гадеше. Препоръчвам!

# 113
Здравейте,
Аз пия витамините Прегнакер Плюс с добавка към тях рибено масло

# 114
  • Across the Multiverse
Здравейте! Искам да попитам какви витамини за бременни приемате, доволни ли сте от тях и защо? Устройва ли ви цената? Имат ли някакви противопокоазания или странични ефекти? Доктора ми каза да си купя витамини, но на въпроса ми "какви?" отговора беше "няма значение". Все пак си мился, че има някакво значение и затова бих искала да чуя вашите мнения... Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 115
Витамините които съм пила и пия винаги ми ги е изписвал лекар . Учудвам се ,че си получила такъв отговор. Доколкото знам добре е още при опитите да се зачене 1-2 месеца преди забременяване е добре да се започне с фолиева киселина и да се продължи с нея докато лекарят прецени. Комбинираните витамини са много на пазара ,но са в различни съотношения на минерали и добавки и пак трябва да се съобразят с майката. През време на бременността е възможно да ти бъдат изписани и магнезии при крампи на краката и като добра защита за сърцето ,чувствителна матка и т.н. ,а също може да ти бъде изписано и желязо - повечето бременни имат нисък хемоглобин и анемия . Но пак казвам всичко трябва да се следи от лекар на базата на твоето състояние и изследванията които ти правят в женската консултация.

# 116
  • София
А за какво са ти витамини? Не ядеш ли плодове?

Ако толкова настояваш да пиеш, иди в някоя аптека и си избери такива за бременни. Каквато и да е марка, няма значение, защото все има едни и същи витамини в подобно съотношение, каквото е нужно на една бременна жена.

Аз не съм пила витамини, до сега не са ми и изписвали. Всъщност, при едната бременност, доктора имаше мостра и ми подари, но не ги изпих.

# 117
Аз съм в 7 мия месец и пия само Магне В 6 за други витамини всеки път питам гинеколога ми но той ми казва че през този сезон е достатъчно само яденето на пресни плодове и зеленчуци и да не се тъпча с химиите от аптеките! Отначало  понеже с първата ми бременност  съм пила  витамини и мислех на своя глава да си купя но се отказах, все пак след като лекар го казва значи това е правилния  начин!

# 118
  • Across the Multiverse
Витамините които съм пила и пия винаги ми ги е изписвал лекар . Учудвам се ,че си получила такъв отговор. Доколкото знам добре е още при опитите да се зачене 1-2 месеца преди забременяване е добре да се започне с фолиева киселина и да се продължи с нея докато лекарят прецени. Комбинираните витамини са много на пазара ,но са в различни съотношения на минерали и добавки и пак трябва да се съобразят с майката. През време на бременността е възможно да ти бъдат изписани и магнезии при крампи на краката и като добра защита за сърцето ,чувствителна матка и т.н. ,а също може да ти бъде изписано и желязо - повечето бременни имат нисък хемоглобин и анемия . Но пак казвам всичко трябва да се следи от лекар на базата на твоето състояние и изследванията които ти правят в женската консултация.
Щом няма значение очевидно нямам нито един от тези здравословни проблеми. Този пост, колкото и да е подробен, не отговаря на нито еин от зададените от мен въпроси...

# 119
  Мое мнение е, че по- добре да си хапваш повечко плодове и зеленчуци отколкото да се тъпчеш с изкуствени витамини.
  Аз нещо съм против този вид витамини.

Общи условия

Активация на акаунт