витамини

• 22 228
  • 154
  •   1
Отговори
# 90
И с първата бременност и сега не пия допълнителни витамини, само ФК до 4-я месец. С Ивка ми бяха изписали някакви Матерна, но ги нямаше по аптеките и така и не взех нищо друго, но проблеми не съм имала.

# 91
  • Sunshine state
И с първата бременност и сега не пия допълнителни витамини, само ФК до 4-я месец. С Ивка ми бяха изписали някакви Матерна, но ги нямаше по аптеките и така и не взех нищо друго, но проблеми не съм имала.

newsm10
И аз не пих нищо  Peace

# 92
  • София
Аз пих фолиева киселина до 4-5-ия месец, а иначе Пренатал, но не помня докога, може би почти до края. Не съм имала оплаквания.

# 93
Здравейте и от мен Simple Smile!
До тук аз пия само фолиева киселина и витамини Hipp Natal, които са доста приятни - като нектарчета - по 20 гр./ден. Надявам се, че в този сезон, в който има вече голям избор на плодове и зеленчуци (а аз предимно това ям), допълнителни витамини няма да са нужни, поне на този етап  newsm78 .

# 94
А аз пих фолиева киселина до 5 месеца и от 5-ия месец до момента пия Мамавит

# 95
С първото ми дете ми предписаха, не помня вече какви, пиех си ги чинно, въпреки че се храня изключително и предимно с плодове, зеленчуци, хляб и ядки и боледувам веднъж на 3-4 години. Имах и прекрасни изследвания...да им се чуди човек на овързаните лекарски гащи.

С второто не пих абсолютно нищо, освен фолиева киселина ОБАЧЕ докато забременях, после я спрях. И ми беше много по-добре.

# 96
Аз пиех фолиева киселина и разчитах на здравословно хранене.
Какти и редовен прием на калции-всяка сутрин чаша пр.мляко,вечер задължително 200 гр кисело Laughing

# 97
  • София
Здравейте, мами Simple Smile Вие продължавате ли да пиете фолиева киселина, след като започнете прием на витамини ? Питам, защото съм си взела витамини Пренатал, в които също има фолиева киселина ( 1,000 mcg ) и се чудя, дали да я продължавам, след като съм минала първия триместър.

# 98
  • София
Здравейте, мами Simple Smile Вие продължавате ли да пиете фолиева киселина, след като започнете прием на витамини ? Питам, защото съм си взела витамини Пренатал, в които също има фолиева киселина ( 1,000 mcg ) и се чудя, дали да я продължавам, след като съм минала първия триместър.

Не, няма нужда. Тази, която я има в Пренатала е повече от достатъчна Peace

# 99
  • София
През нито една от трите си бременности не съм пила витамини - имам горчив опит, който няма да споделям, но наистина ако се храниш нормално, не е нужно да пиеш...

# 100
  • София
 в 37 седмица съм пила съм единствено фолиева първите 3 месеца, магнезиий последният месец заради крампите и контракциите и Витамам - на або фарма по предписание на гинеколожката ми

# 101
  • София
Аз пих фолиева, магнезий и Витамам по предписание на гинеколожката
Отделно наблягах на млякото, заради калция и пресните плодове и зеленчуци и червеното месо заради хемоглобина

# 102
  • София
Пих фолиева киселина само първите 3 месеца. Друго не съм взимала.

# 103
  • София

Не, няма нужда. Тази, която я има в Пренатала е повече от достатъчна Peace

Да и аз така си помислих, но реших да попитам все пак Simple Smile защото моя лекар е в отпуск, а пък този който го замества е нямам думи...Каза ми, че фолиевата киселина е трябвало отдавна да я спра, защото се пиела само първия месец....и витамини не ми трябвали - само желязо. E аз не съм съгласна с неговото мнение Simple Smile

През нито една от трите си бременности не съм пила витамини - имам горчив опит, който няма да споделям, но наистина ако се храниш нормално, не е нужно да пиеш...

Да и на мен ми се иска, но знаем ли вече в тая държава какво ядем  newsm78 и реших да пробвам все пак и с малко витаминки  Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 12:48 от Boten Mary

# 104
В началото пиех само фолиева киселина и след това гинеколожката ми предписа витамините на HIPP,който са под формата на сироп.Пиех витамини, защото според нея само от храната не можем да си набавим всичко необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт