витамини

• 22 225
  • 154
  •   1
Отговори
# 75
На мен ми изписаха Пренатал,но сега смятам да ги спра.Просто ще хапвам повече плодове и зеленчуци.

# 76
Аз си само-предписах ФК. Като видях двете чертички влязох във форума, почетох и така.

Други не смятам да пия, дори да ми предписват, защото живот и здраве ще бременея през лятото и есента най - вече, та плодове трябва да мога да си набавя лесно. Последните три месеца ще ги мисля, като дойдат...  Whistling

Иначе чувам тук повече негативни мнения за витамините, отколкото положителни, а и негативните са по - подкрепени с факти май май.

# 77
  • София
На мен никакви не ми предписаха. Моята докторка е на мнение, че ако се храня достатъчно разнообразно и си набавям всичко необходимо с храната, няма нужда от синтетични витамини. Хапвам си повечко плодове и зеленчуци и така Simple Smile

Jane Doe, ако ти се падат последните 3 месеца през зимата, пак има какво да хапваш - портокали, мандарини (аз винаги съм гледала на тях като на "зимни" плодове  Mr. Green), цвекло, ряпа - избора е по-малък, отколкото през лятото и есента, ама пак има.   bouquet

# 78
Rakkaus, така е, ще се старая да си доставям всички необходими витамини по естествен начин.

Ще видим какво ще покажат изследванията, че аз по принцип съм вегетарианка, обещала съм на милото да ям месо по време на бременността, ама хич не ми се иска (не по съображения или нещо, не обичам месо просто).

Днес бях за първи път на лекар и ми предписаха да взимам двойна, даже тройна доза ФК  #Puppy dog  заради вроден дефект на гръбначния стълб... Някой имал ли е подобни проблеми? Има ли начин да предозирам ФК и какви са последствията?

И ако наистина ще предпази бебето от онаследяване на този специално проблем, с удоволствие ще си пия двойната доза...

# 79
  • София
Jane Doe аз бих се доверила на лекаря си  Peace Ако те притеснява, защо не потърсиш второ мнение? Доколкото знам на по-пълни жени също им завишават дозата на фолиева киселина, както и на такива жени с много спонтанни аборти и с проблемни предишни бременности. Не би трябвало да е проблем, когато е следено от лекар!

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 10:45 от endira

# 80

Ами на мен това ми е първа бременност, а килограмите са ми даже поднормени, 46кг на почти 170 височина.

Просто се чудех дали някой някога е чувал за предозиране с ФК?  Rolling Eyes

Иначе на докторката и имам доверие, ама... за първи път ходя при нея, просто защото ми е близо до работа и знам ли...

# 81
  • София
Чела съм за предозиране ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3595

# 82
  • София
Rakkaus, така е, ще се старая да си доставям всички необходими витамини по естествен начин.

Ще видим какво ще покажат изследванията, че аз по принцип съм вегетарианка, обещала съм на милото да ям месо по време на бременността, ама хич не ми се иска (не по съображения или нещо, не обичам месо просто).

Аз също не обичам месо и почти не съм яла месо през бременността дотук, но проблем не съм имала досега, всичките ми изследвания са перфектни.

А за фолиевата киселина: има вариант да предозираш. Аз бих се консултирала и с друг лекар... Успех!   bouquet

# 83

Много благодаря за мненията!

Ще се опитам да си запиша час за друг лекар в Токуда след около 3 седмици и ще попитам пак. До тогава ще си пия по една таблетка на ден.

# 84
  • София

Много благодаря за мненията!

Ще се опитам да си запиша час за друг лекар в Токуда след около 3 седмици и ще попитам пак. До тогава ще си пия по една таблетка на ден.

Здравей,
Препоръчителната дневна доза Фолиева киселина за бременни е 400мкг (микрограма). Количество, което се предполага, че ще е достатъчно за профилактика на Спина бифида (вроденото гръбначно заболяване, за което споменаваш).

# 85
Jane Doe, понякога има жени, на които им предписват по-големи дози по различни здравословни причини. Щом са ти казали, че трябва да приемаш повече значи може би трябва да е така. За твое успокоение отиди при друг доктор да потърсиш второ мнение. Успех Simple Smile

# 86
Никакви витамини не ми предписаха, само желязо през цялото време, защото съм анемична.

# 87
  • варна
Аз пиех прегненкеар ,но преди две седмици ги спрях ,сега се чудя добре ли направих ,последните ми иследваня показват хемоглобин 177,5.
Ще видим доки какво ще каже като ида на преглед.

# 88
  • София
Никакви, аз на своя глава купих Хип, но не ми понесоха и пих само седмица. Получих сърцебиене.

# 89
През цялата си бременност не е имало момент, в който да не съм пила витамини.
Но за съжаление си спомням си само : Pregnacare и MamaVit.

Общи условия

Активация на акаунт