витамини

• 22 211
  • 154
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Изписаха ми Пренатал. Пих точно 5 витамиан и исе отказах. Миришеха ми ужасно и м исе гадеше още по-вече. Пък и прецених ,че не е необходимо да поглъщам изкуственяци. Предимно се хранех с плодове и зеленчуци, това ми стигаше.
Peace Peace Peace
И на мен ми изписаха Пренатал, от които ми се повръщаше адски много и също ги спрях Peace

Освен големината на хапчетата е много важно и да ги приемате по време на ядене, за да не ви се гади. Аз така правех с моя  пренатал, който беше във вид на малки капсулки и не съм имала проблеми

# 61
и аз пиех центрум матерна но не ги одобрих и реших че няма нужда да се тъпча с подобни боклуци а и беше лято и си похапвах пресни зеленчуци и плодове  Crazy

# 62
Niandre е права. То по принцип витамините са хранителна добавка, което означава, че трябва да се пият по време на хранене  Peace
Иначе на мен ми предписаха Центрум Матерна, но си взех Пренатал.

# 63
Niandre е права. То по принцип витамините са хранителна добавка, което означава, че трябва да се пият по време на хранене  Peace
Иначе на мен ми предписаха Центрум Матерна, но си взех Пренатал.

И на мен ми изписаха Центрум Матерна, които вече били изтеглени от пазара, заради съдържание на ГМО в тях - така ми казаха в аптеката  newsm78

# 64
zuzi_79, вече ги има в аптеките, преработени са уж, но не на всякъде са наясно с това. Иначе ги има, лично видях, просто исках да си взема Пренатал и за това пренебрегнах предписанието на доки Simple Smile

# 65
zuzi_79, вече ги има в аптеките, преработени са уж, но не на всякъде са наясно с това. Иначе ги има, лично видях, просто исках да си взема Пренатал и за това пренебрегнах предписанието на доки Simple Smile

Може, но преди  седмици, когато питах в аптеката реакцията беше много кофти.  Mr. Green

# 66
То по принцип витамините са хранителна добавка, което означава, че трябва да се пият по време на хранене  Peace
Признавам, че не схващам логиката ти. Витамините стандартно се пият след хранене. Но като цяло, освен задължителната фолиева киселина /витамин Б9/, не виждам защо е нужно да се пият витамини по време на бременност.

# 67
То по принцип витамините са хранителна добавка, което означава, че трябва да се пият по време на хранене  Peace
Признавам, че не схващам логиката ти. Витамините стандартно се пият след хранене. Но като цяло, освен задължителната фолиева киселина /витамин Б9/, не виждам защо е нужно да се пият витамини по време на бременност.
Не е логика, а си е така. Хранителните добавки се пият по време на хранене, но някои хора ги пият и след хранене. А тъй като витамините са именно хранителна добавка, следователно и те се пият по същия начин. В крайна сметка всеки си ги пие както  и когато сметне за добре. И друго- всеки си има мнение по въпроса за приема на витамини по време на бременност. А ето и една статия за хранителните добавки по принцип, там си пише как е най-добре да се пият - http://www.healtandfitness-bg.com/2011/03/blog-post_21.html

# 68
Jylturche, кога  се пият хранителните добавки /преди, по време или след хранене/ зависи конкретно от състава им - дали дразнят стомашната лигавица, дали усвояването им се забавя/улеснява от храната и т.н. Общо правило няма. Не ми се влиза в спорове. Съжалявам, но блога, към който си дала линк, не е информация, на която бих се доверила напълно Peace.

# 69
  • София
По принцип на опаковката на всяка хранителна добавка си пише кога е най-добре да бъде приемана.

# 70
Ева Луна, на мен също не ми се спори, така че  Peace

# 71
  • София
Протеините, аминокиселините, гейнърите и т.н. също са хранителни добавки и се пият преди, вместо или след хранене. Смисълът на израза "хранителна добавка" е, че е добавка към храненето, а не указва начина или времето на приема й.

# 72
Бяха ми предписали Центрум Матерна. Изпих една кутийка и ги спрях... Започнах да си хапвам повече плодове и зеленчуци  Peace

# 73
Не ми предписаха витамини въпреки неколкократните ми питания. Според лекарката колкото по - малко химия, толкова по - добре. Така че наблегнах на плодове и зеленчуци.

# 74
  • София
Вижте тази статия. Става дума дали наистина има полза от приемането на много модерните напоследък Омега3 киселини по време на бременност.

Общи условия

Активация на акаунт