Майско слънце, цъфнали дръвчета, ФЕВРУАРЧЕТАТА припкат с пъргави крачета (32)

• 24 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Юхуу, ни съ отчайвай, има надежда на хоризонта! Ей го на, моя мъж го карам от 5 години насам да си подреди шкафчетата и рафтчетата в хола, дето ги е затрупал с компютърни компоненти, визитни картички, бушони, флашки и пр. боклуци. И о, чудо на чудесата! Тая сутрин изведнъж се хвана и за час разчисти вси-чко! После даже ми помогна и супа да направя  Shocked Shocked Shocked Щом се случи с моя, някой ден може и с твоя скатавко да се случи Wink

Иначе много гнусно времето днес, и няма как децата да не издивеят вкъщи... Ще търпим, няма как.

Довечера имам полу-уговорка за кръчма, стискайте палци уговорката да се затвърди, че имам нужда от малко общуване с възрастни хора без деца!  Twisted Evil Rolling Eyes

# 361
Kарлии, стис,стис,стис!!!  Party
Юхуу, то и мойте роднини не са за пред хора като са заедно,ама ко ся, да не кръщавм децата ли Rolling Eyes сигурна съм,че ще ми скапят деня, но кво да се прави, не съм ги избирала и приятелите ни го знаят  Joy
И аз съм гладна, половинката се пръждоса току що на Юг и не съм пазарувала, и освен салата, мАкУ и сирИнИ няма нищо в къщи  Rolling Eyes
Ся се чудя какво хлебче да забъркам, содена питка или да пускам пекарната Thinking
Я, една анкетКа , как готвите спанак Mr. Green

# 362
Здравейте! Simple Smile
Аз готвя спанака по три начина, но най- го харесваме на супа и постен с ориз. А третия начин е на баница! Simple Smile

Цяла сутрин пържих кюфтета и картофи. Снощи моите мъже ме изядоха... Аз им викам, че ще направя една мусака, че да има повече манджа, а те - не, кюфтета и картофи.   Crazy
Времето днес е много гадно! Не сме излизали, но после като се събуди Ина може да направим една разходка в някой мол.

# 363
  • София
ДД! Grinning
Рали, радвам се, че мъника е по-добре, дано скоро се похвалиш, че е изписан жив и здрав!
Карли, дано полу-уговорката стане цяла уговорка! Laughing
Любезна, бързо да им минава на дребните! Praynig Никога не съм готвила спанак.  Embarassed
Пина, и нашия минава от страх в страх, направо се уморявам понякога, ама търпение му е майката. Mr. Green
Юхуу, много е сладка Дидито!

Пф, след малко мъжо изчезва нощна.  Mr. Green

# 364
Рали, щом разбереш нещо информирай ни как се развива оздравяването на дететнцето, и дано бързо се възстанови Rolling Eyes
O,Ника, спанак си е много тачена манджица в нашата къща, но и аз по тези три (описани от Пина) начина го приготвям и вече ми омръзна... Знам,че на салата го правят, но по класическа или нашенска рецепта не намирам...Аз да ви кажа изпробвам памперси... Пробвах едни карфурски 4 за 1-2 лв.-ужасни са Sick излъгах се по външният им вид, шаренки и с красива лепенка, но са си страхотно дърво...
Пробвах едни на Лидъл с делфинчета и китчета на лепенката, много ми харесаха нещо като 12 за 3-4 лв., но ми е далечен Лидъла и не смея с неплатени застраховки да паля колата, че и с деца в нея  Crazy
Ти беше писала нещо, отивам да те чета, за Била -Клевър ми се върти, но хвалиш ли ги или ги отричаш  Crazy
Пина, аз оня ден го играх този мач с картофите и кюфтетата... изпържих 3 кг. пресни картофи и ги изядохме ... аз, миото и Ради... е пратих един тиган на свекърите  Rolling Eyes разправям му аз на половинката ,че имаме психологически проблем, а не свързан с метаболизма, но той не ми вярва Whistling

# 365
  • София
Любезна, да разбирам ли, че и мъжо ти се отказа от 90-дневната?  Laughing
Кливърските са средна убост. Попиват, но са твърдички и вече не помня, но май нямаха ластик на кръстчето.  От лидъл бяхме взимали едни - Тужур се казваха, четворката е 50 броя, за около 15-16 лв. - хубави бяха.
Последно обаче сме си най-доволни от памперс.  Peace Тази седмица има намаление в кауфланд - 99 бр. в кашон за 32 лв.  Hug

# 366
Абеее, Миото, много му се яде hahaha ако го боли толкова колкото му се яде, да е хвърлил топа... отложихме я заради празниците, но целия Май ни е празник на нас - 5 рожденни дни Crazy а после си отиваме на село и като се почнат едни гости едни мръвки, едни вина и ракии... отиде коня у ряката hahaha
Покрай него и аз качих 2 кг., но получих проблясък и по цял ден тичкам из къщи с децата и папкам по-ограничено (без хляб,сладкиши, мазнотии) , че белким влезна в размер 38 за кръщавката Crazy Как па нямам някой удобен Кауфланд Rolling Eyes

# 367
  • София
Здравейте и от нас!

Ей, да се оправя това време, чееее  ooooh!
Към нас нищо ново, Калина мрънка, Софи не слуша, аз съм за трайна хоспитализация за 4 км - т.е. всичко си е в нормалните граници  Mr. Green

Ники, Любезна, сериозно мА заинтригувахте с таз 90 дневна диета. Може ли да ме светнете къде има примерно меню или по дни как се яде. Че трябва да вземе мерки за намаляване на заобленостите си, че от известно време не мога да си купя панталон, по простата причина, че нищо не ми става  Confused А този дето ми става, взе че се скъса, неговата пиииип, та ще трябва да поотслабна за да си вляза в някой наличен.

Любезна, ако може да се почувстваш успокоена, подобни количества се готвят и у нас! Laughing
Само дето 38 номер аз мога да го блянувам само насън  Whistling

За пампи, ние сме на Либеро. Много добре и паснаха на Калина, 4-ката е 84 бройки, купувам ги от метро, не помня колко струват.

Хубава вечер ви желая, отивам да се боря с голямата, ха дано да вземе най-после да започне с изкъпването си. До утре  Peace

# 368
И  аз да ви кажа съм си най-доволна от памперс,пробвах либеро,че ми ги хвалиха,същата работа,но са по-плътни,сутрин винаги им ако по бодито каквите и пелени да сложа ooooh!А вчера и по чаршафа и калъфката,че си беше свалил чувала и ританките Laughing
Имам чувството че скоро няма да махнем пампите,за 5-6-ти път го пробвам на гърне,ами то няма такъв рев,видяло се е ще купя друго,па белким го уважи,а не само да го пълни с играчки Crazy
Аз спанак само на Марти готвя,че нещо не ги обичам тези треви,но той добре си го похапва,този път без обрив Mr. Green
Дописвам заради Слънчи,90-дневната я има в здраве и красота на форума-на първата страница на отчетната тема си пише какво се яде по дни,а има и отделна тема с рецепти,аз честно казано не съм готвила от рецептите,но Бръмби беше писала,че е много доволна,че са интерестни и разнообразни Wink

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 20:19 от malvina82

# 369
Аз харесвам и Либеро и Памперс, но защото съм попадала на фалшив Памперс купувам Либеро... Ама в момента леко пестим,че то се пести докато има  Mr. Green Опитвам се да си направя някакви разчети с какъв минимум мога да "оправям" Марто... отдавна не ми се беше налагало (ма аз съм си скъперница по принцип Crazy), ма и тоз момент дойде  Mr. Green
Слънчи, ами оказа се че аз явно не мога да спазя никаква диета Tired, и карам на неядене до колкото ми е възможно  Sad от 15 март до сега съм свалила 6 кг Rolling Eyes ама аз седмица ям, седмица не ям...  тази 90-дневна нещо ми се струва сложна за спазване

# 370
Най- после и аз мога да се разпиша че днес само ви шпионирам през телефона.
Слънчи ще ти правя компания при хоспитализацията. След болницата Преслав е толкова променен, че немога да мръдна и на крачка без него и като спи гледа ч ръка я крак да метне върху мен та да не взема да забегна. Вчера баща му рече да ме прегърне и целуне, малииии като го задърпа онова малкото и като се закатери по мен той да ме целува #Crazy направо съм в шок, дано е период че ша са беса на бора скоро.
Ника шапка ти свалям за свалените кг. много силна воля имаш  bouquet аз нещо тоз път нищо не направих, ама аз си знам че не съм за диети. При мен или глад или плюскане му е майката. Факт е обаче че след първото диетуване с 90 дневната, след спирането и не качих ни килограм а доста си хапвах Crazy
Любезна и аз се мъча разчети да правя, но криви ми излизат сметките, щото тези дни Преслав мъти по 3 пъти и то се в току що сложен памперс много му е кеф на чистичко, пък на майка му финансовите разчети да ходят на ....

# 371
Привет от мен и честит празник на именниците ни на патерици!   bouquet
Аз пак по диагонала четох че доста материал се е насъбрал за четене, но Слънчи, в този линк има рецепти за 90 дневната според различните дни.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.0

Според мен не е сложна за спазване, стига да искаш, а първите 4 дни са най-трудни за преминаване, после се свиква. Иначе като напишеш в гугльо "90 дневна диета"  веднага излиза темата във форума, в която е описано какво представлява диетата. По същество се основава на разделното хранене, само че  делиш храната по вид на дни.
А Мимски, ще ти кажа една моя хватка, установила съм че действа, за празници и т.н. когато има много ядене и всичко ти грабва окото. Аз процедирам така - набелязвам си какво ми се яде и го разделям на хранения, примерно ако искам да опитам месото го ям, но със салата, без картофи, ориз и хляб, преживям го бавно с вода, като гледам да изпия поне 2-3 чаши ( така се подувам по-бързо) ако много искам да се поглезя може и с бира, но не със сладки напитки, и примерно след 2-3 часа, когато ми спадне шкембето от месото ям каквото друго ми е харесало от сладките работи, пак с вода. То в повечето случаи с месото яко преяждам и огладнявам чак след 5-6часа, ако не и повече, преяждам и със сладкото и пак след 5-6 часа евентуално огладнявам и така.
Ако толкова много ми се яде и нещо следко след основното си хапвам, но само го опитвам, демек  ако е парче торта само веднъж си бодвам от нея, колкото да начаша крастата, а не да изям цялото парче. После на следващото ядене си изяждам цяло парче и още каквото друго сладко съм харесала. Този начин на хранене много действа. Благодарение на него на ол инклузива не съм качила нищо и винаги така правя когато има големи софри, така че опитай и ти и мъжа ти, щом като не можете да спазвате някаква стриктна диета, още повече по празници.

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 20:52 от Бръмби

# 372
  • До Балкана
Добра вечер!
Сега успях да се добера да пи-си-то. Благодаря ви, че питате за Бо, вече е добре. Когато се оплаках, че е с Т същата нощ към 3 пак вдигна 39 свалихме я и повече не вдигна. Бяхме в дилема дали да ходим на бал на племенницата или не, понеже празнувахме извън града с преспиване. Бо беше във видимо добро настроение, без Т и споделиха, че сред поканените има двойка лекари и тръгнахме. Няма да ви кажа каква нощ прекарахме, ако не бяхме на 4- етаж с мъжо щяхме да пробваме да се научим да летим. Но от 4 етаж нямаше смисъл, ще се осакатим и няма кой да ни гледа! Twisted Evil Това чудовище не спря да реве нито за минута. Мята се, рита - кошмар ви казвам (обещавам си следващия път като родя - ако се навия изобщо - детето да го кърмя докато на не ме нарита и не ми каже: "ай стига ме занимава вече с глупости, ами кажи това деление как се прави") Така ми се искаше да му запуша устата с нещо и да успея да склопя очи за минутка, две! В 5 часа сутринта даже ни звъняха част от роднините, които бяха на долния етаж да ни питат дали да помагат с нещо - смятайте какво чудо беше! Но свърши! #Silly Днес се прибрахме и положението с енормализира, сигурно емоцията му дойде в повече.
От мен лека и спокойна вечер и от утре успешна нова седмица! Hug

# 373
Ааа Далче, няма да се отчайваш! Ние понеже пътуваме често, преди когато Митко беше по-малък и без собствено мнение да знае кое е неговото легло и стая нямаше проблеми, но сега първата вечер винаги е страшен нервак и едвам го озаптявам. На следващата вечер няма проблеми, но първата му е трудна като не сме си вкъщи. Но със всичко се свиква, така че по-скоро го правете това упражнение по-често за да свикне, а не обратното и когато ти се наложи и няма как да го приема по-тежко. Hug

# 374
  • София
Добро утро Simple Smile

Мии, ако ще се хоспитализираме дружно, идвам под бора в летните дни. Ще се редуваме в готвенето и само ще си угаждаме(гледам, че и на 90 дневната има варианти човек да си угажда  Mr. Green ) и ще пием кафенце на сенкЯ  Mr. Green А това е период, идва момент, в който дребните почват да ги налягат всякакви страхове, отминава, споко.  Hug Радвам се, че Преско се възтановява така добре, дай Боже скоро да няма от каквод а се възтановява и да си е пак старото детенце  Hug Praynig
Любезна, Фнимавай с разчетите. Сега с Калина все още не ми се е наложило (исках да имаме спестени пари ако се налага да се икономисва), но със Софи се налагаше доста здраво да се пести, че беше страшно. Тогава й купувах и евтини памперси, обаче като взе, че се подсече от едни... та пари за кожен, за сума мазила... в този смисъл дано евтиното не ти излезе скъпо  Praynig
Бръм, благодарско за инфото   bouquet Аз съм добре, че дори и сега не мога да ям големи количества наведнъж, но много прекалявам със сладко и разни майонезени сосове. Ясно, трябва да се спрат. Ама на таз диета много готвене се очертава  Confused Но като изпратя Калина на детска, а каката на училище, комбинирано с фитнес вижда, светлинка в тунела, мдам. Аз се убедих, че пълнея и от икономии, както казва една моя леля - направя на Калината крем - тя не го яде, сега ... за да не се хвърли го смотавам аз. Та така... Иначе на мен добре ми действа протеиновата диета, комбинирана с фитнес, ама ще видим какво ще е. Но мерко трябва да се вземат.  Mr. Green
Далче, превъзбудил се е от емоцията, споко! ТоА филм съм го гедАла и с каката, а и веднъж в стерео ефект  ooooh! Много е впечатлителен Бо, а и не иска да те дели с тата. Напоследък Калина много ревнува като ме гушне миОто или кака й  Rolling Eyes и бърза да се навре у джаза  ooooh!
Тъъъййй... май за друго не се сещам на тоз етап, по-късно ще пиша пак.
Хубав ден ви желая, аз подозирам, че моя ще ми го съсипят, че чакам да отчитат топломерите  newsm78 Дано дойдат по-рано, че много мразя да седя и да не знам какво и как.
До скоро!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт