Майско слънце, цъфнали дръвчета, ФЕВРУАРЧЕТАТА припкат с пъргави крачета (32)

• 24 509
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • offshore & overseas
Момичета, мъжо го е фанала поредната мания... Искал да си купува фотоапарат.  Mr. Green Та, знам, че между назе има разбирющи, ако може малко помощ, отпускам му до 500 лв. Попрочетох отгоре-отгоре, май Никоните ги фалят, аз нищо не разбирам и не съм запалена да снимам.
Никон или Канон, другите по не си заслужават. До 500 лв. може да се купи свестен компактен апарат от горепосочените марки. Аз гласувам за Никон, но и Канон не са за изхвърляне. Иначе искам и аз, макар че не заслужавам. Laughing

П.П. Може и Олимпус, в краен случай Сони или Панасоник (Лумикс). Ние имахме Лумикс, на Панасоник (дет ни го откраднаха), не беше крайно зле. За конкретния модел се иска яко ровене по форумите.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 16:27 от Мяуче

# 541
  • София
Да се включа в херпесната тема. Tired  Днеска дойде свеки и се оплака, че са цъфнали с херпеси. Ясен преди малко стана с нещо като мехур на горната устна. До колкото знам ( а то не е много) Това е вирус който си го носиш и от време на време се проявява по разни причини. И имам някакви спомени, че трябва да си карал някоя от шарките за да го имаш. Аз не съм имала до сега и не знам точно как изглежда. Възможно ли е Ясен да го е лепнАл newsm78

# 542
  • offshore & overseas
Ел, херпес зостер е варицеления вирус, а този на устата е херпес симплекс тип 1 (лабиалис). Последният, когато се прихване за първи път, се проявява като лека настинка (освен при хора с влошен или занижен имунитет). След това излизат само мехури на устата (рядко на други места).

Херпес симплекс тип 2 е гениталният херпес, той също не е твърде опасен, освен за хора с понижен имунитет и за неродени (опасност при раждането) и новородени бебета. Но и тип 1 също е опасен за тези групи (новородени, болни от СПИН и пр. и пр.)

Така че, Ел, може да го е прихванал Яско, нищо чудно, може дори да не е скоро. Ти също може да го носиш и да не се е проявявал досега, както и има голяма вероятност да не се прояви никога.

# 543
ДВ! Party
За херпесите не мога да помогна,но и аз си спомням някво смътно инфо ,че имат връзка с шарките(варицелата)  Thinking
Ника за фотоапаратите имам теория(нали принципно с техника се занимавам),първо трябва да прецените за какво го искате,по мое скромно мнение ако ще се ползва за семейни снимки 500 лв. са много.На пазара има чудесни апарати за около 300 лв.Ако ще се ползва професионално обаче 500 лв. са за никъде  Whistling .Има и нещо друго,аз никога не бих си взела апарат с Li-Ion -на батерия,истината е че в голям брой случай се скапва бързо,а обиновенно за година-две модела остарява и закупването на резервна став мисия невъзможна,да не говорим,че и са скъпи.
Аз имам нужда от палчета,отвори се една възможност да приемат Явката в ясла и утре -другиден ще стане ясно дали ще стане работата.Еми явно че по редовния ред не става и ще пробваме през задния вход  Embarassed

# 544
Уффф, да му се не види какво доживях...
Мики, стискам палци дано приемат Явор, че като няма накъде - няма! Wink
Никич, право ти е казала Мики - за семейно потребление не е нужно толкова да се изхвърляте, ако ще се работи с него, е друго. Дано намерите това, което търсите! Peace
Мяу, бе, ти си била голям оутуритет, 'начи...няма херпеси, няма мерпеси - по всичко си компетенция! Хвала! Grinning

# 545
Никооо, отпусни му повечко деее, такова нещо не се купува всеки ден... тя мойта сапунерка струваше повече  Peace Ех, пак се ядосах на половинката за дето ме подведе (и на себе си дето го послушах та купих тоя боклук)  ooooh!
С Олимпос снимат двама мои близки приятели, мисля че са страхотни също...
Гледам масова Хистерия е настанала с това снимане... всичко живо мята едни снайпери на вратовете си  Rolling Eyes
Мики, стискаме силно  Hug

# 546
Добър вечер!

Хайде и Преслав в кюпа с болните...  Tired Ина взе да се оправя, той от днес е на АБ! Аман!!!  Sad
Боли го гърло и е с температура 38 градуса, ходихме при докторката с надежда поне за него да ми даде направление за секрет, но уви... пак ударих на камък!  Mr. Green Но юни месец е близо........  Mr. Green Поне реши да не си прави експерименти и направо изписа АБ. Утре има открит урок по английски, а в четвъртък е тържеството, послучай завършването на годината. Каръщина от всякъде! Чудя се да го водя ли поне за тържествата или да не си правя експерименти, но пък и той ще е много разочарован.  Confused
Ина дивее и беснее, сопола се доизчиства, утре е последната инжекция урбазон, в сряда сме на преглед при алерголожката. Не чувам хрипове вече, дано да са се изчистили. Май месец не сме боледували досега и ми е толкова свито, мислех, че със затоплянето на времето вече ще ни подминават болестите, но ... уви...  Rolling Eyes

Хубава вечер, момичета! Наоплаквах ви се, за което съжалявам, но единствено вие ще ме разберете най- добре какво ми е. Болни деца = "срината" майка!  Tired

# 547
Пина, прегръщам те, айде това да са последните болести...
И ние още влачим едни хреми,едни кашлици...  Tired

# 548
Вдигна 39 и... температура и сложих памуци, напоени с ябълков оцет на краката и отгоре чорапи, освен това и на челото му сложих кърпа, напоена с оцет. Но дали ще свърши работа ябълковия, нямам винен в момента....?! Сега заспа, а аз го дебна, че не ме лови сън, ще му премеря след малко температурата ... да видим..... Няма да има сън тая нощ!  Tired

# 549
Пина, аз по-принцип не вярвам на много,много на бабини рецепти, но вече два пъти Калоян ми вдига над 39.5 температура и двата пъти Хексалгина не помогна, та тогава майка ми му сложи белтък в чорапките и така спа.Прави по същия начин като с оцета.Мога да ти кажа, че след 15мин Т стана 37,5!!

П.С-всеки ден ви чета, но нещо ме е хванала пролетната  депресия и нямам желание за нищо Sad((
Но да знаете, че всеки ден  ви мисля!

# 550
Еееехоооо!

Срамота, нямам време да ви драсна два реда, да прочета 1-2 страници, но въпреки всичко, ОБИЧАМ ВИ!

Мацки, хем е Убаво, Ем не чак толкова да си на работа. За две седмици, освен че успях да не си доспивам, ама яко, видях и две командировки извън работно време, спомних си, защо си харесвам работата, скърбя по времето когато можех да съм по цял ден с Деа и Коки и още не мога да реша дали съм взела правилното решение  Thinking ....

И мойте са НЕздрави от известно време, колкото майчино сърце да не е спокойно, ту кихат, ту кашлят, ту подсмърчат, ама това да ми е проблема...

МиОто и той ме ядосва (меко казано), едвам го изтрайвам понякога, ми нЪл съм го взела, рекламации не били се мприемали...  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Константин, за моя гордост, се е представил чудесно на матурите, не очаквам изненади в края на учебната година...
А Деа става все по привързана към детегледачката, което пък ме кара да се чувствам спокойна, че съм избрала правилния човек и спокойнмол си Одя на работа и  даже сев не сещам понякога за тях... Коки също много дси пада по леля Люси Heart Eyes.

Моето прекрасно Дейче иам само 7 зъба,  казва мама и тата, но пък прекрасно разбира какво й се говори, изпълнява команди, преструва се, позира, много е забавна. Липсва ми много, но пък свиквах с новото положение много бързо.

Признавам си без бой, не съм чела подробно, успявам от време на времем да хвърля някой и друг бегъл поглед, ноне ми е достатъчно...

За херпеси и шарки нищо незнам, дори Деа още не е ваксинирана с шаркавата ваксина, но тя ми е НЕспокойна от две седмици и не смея да я заведа. На кг хич не наддава, ама какво да я правя, по-важното е, че се развива нормално и в норма... Голяма е кокона, все пред огледалото се перчи я с някоя чужда дреха, я с някоя шапка по главата...

От време на време засичам Пухчето да минава покрай офиса, ама всве не ми е удобно да изляза, или само се оправдавам, ама обещавам, че некст тайм, ще бъде спряна и "глобена" от мен  Hug

Да кажа и на сватята, че ние си обичаме и си искаме малкия принц Тин и в негова чест подготвяме селската къща  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes...

Момичета-кокичета, умирам за съ и само затова ви оставям  Hug...

Целувки от мен и Деа и пубера Константин (дето се не трае и незнам как е жив още  Mr. Green)

# 551
  • някъде тук
ДУ Hug

Мяу,страшна си ,благодаря за херпесовите разяснения Hug

Ника,аз не съм от компетентните,обаче си мечтая за ето такъв http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … ;show=additional# Но освен от тото да спечеля друг начин не виждам да си го купя Mr. Green

Неви,равам се ,че писа,прегръдки и на вас Hug

Пина,бързо да се оправят малчовците Praynig

Хубав ден от мен Hug Азще ходя днес до ВиК да се разправям за едни надписани кубици вода Rolling Eyes

# 552
ДОбро Утро,да ви питам относно Симфлурикса...на Аля последния 3-ти е сложен когато е била на 8-9 месеца...Сега трябва ли да напомня на педи-то че ще трябва Реимунизация или можем да минем и без нея?Последния път когато я попитах самата тя не знаеше...Та ако трябва да слагаме-да взема да настоявам....Уф направо ми писна от тези ваксини вече.... Sad

# 553
  • София
Добро утро Simple Smile
Ради, за ваксините - реваксинацията според моята педиатърка е минимум 1 г след последния прием. Демек на Аля - поне на 1 г и 9 м. Но си се консултирай и с вашата.   Peace
Ники, за фотоапарата е много деликатен въпроса. Той миОто интересно ли му е да снима, обича ли или очаква като си купи апарата да му се приснима изведнъж?  Mr. Green Защо задавам тез въпроси - ами преди няколко години ни се беше скапала саунерката. И с миОто - ами ще купуваме фотоапарат дъ фърст дъ бест нъмбър уан (казано на чист бг език). Почнахме едно четене по форуми, около мен колегите вече си бяха понакупили фотоапарати в ценови клас 1000 лв +, не мина и без споровете Канон срещу Никон  Crazy Ама дребната подробност е, че и аз и той очаквахме като купим апарата да ни се приснима.  Mr. Green Един колега другарче ми донесе неговия Никон (баси сложното нещо) изключи ми автоматичните настройки и ми вика - днеска е твой, снимай колкото искаш и каквото искаш.  И аз почнАх. И какво разбрахме : 1/ фотоапарата не прави желанието аз снимане;  2/ нямам никакъв усет за това и 3/от сигурно 150 нащракани снимки, не се бях оправила изобщо с ръчните настройки и нямаше 1 на фокус  Mr. Green Та тогава капацитетите колеги, които ме съветваха ми избраха едно Сони. Еми Господ да ги поживи, ако бяхме купили тая сложнотия сигурно 5 г. по-късно щях да се псувам  Laughing
Невииии  Hug радвам се, че писа. Много целувки на твоите сладури  Heart Eyes
Пина, така е и у нас - каката довлича вирус и после и Калина, и аз, и миОто и ми иде да се гръмна. Един вирус ни струва поне 200-300 лв, че миОто пие много скъпи и силни антибиотици. Оффф, бързо да оздравявате. Ако успееш да свалиш температурата и не е много хремав - заведи го, това за тях е празник и то голям  Hug
Кристинче, бързо да ти минава пролетната депресия, как в това хубаво слънчице те наляга... малко шопинг и да се вземаш в ръце  Hug Целувки за Коки  Heart Eyes
Мики, тарифата, според майки в нашата градинка, е 2000 лв. Стискам палци, но имай готовност  Rolling Eyes
По въпроса за херпесите - предлагам да не застига никого, без значение дали е херпес симплекс а, Б или варицелния вирус  Peace
Оф, Калина почва да влачи сопол. Зъб номер 6 - няма. Чакаме го, но поне не реве и мога нощем да спя. Утре е тържеството на градината, а баща ми забравил да ми даде стихчето на Софи (4 куплета) от четвъртък и снощи го учихме по спешност. Дано да не се изложи. Тъй като градините трайно ги отписах, сега трепетно чакам класирането за 1 клас. Дано поне тям да няма изненади.  Praynig
Отивам да боря малкото с лекове за първа помощ, стискайте палци да я закрепя, че искахме да пътуваме за празниците.
Желая ви хубав ден и приятни разходки!   bouquet

# 554
  • София
ДУ!
Хайде поне по едно кафе да почерпя, че напоследък само от балкона ви следя  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт