Всичко за Кралската сватба-29.04.11

• 168 912
  • 3 214
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
По повод въпроса е ли е съпругата на краля кралица. Не винаги. Тоест бракът не те прави автоматично кралица.

Като за начало се изисква благороден произход. Ако такъв липсва, се сключва морганитичен брак. По правило децата от него нямат право на наследство върху титлите на краля. Също така нито децата, нито майката могат да получават привилегии или титли от бащата. По време на церемонията по встъпване в брак младоженецът държи дясната ръка на булката със своята лява вместо с дясната си. Пример за това е бракът на Луи XIV с гувернантката на децата му мадам дьо Ментенон. /това правило явно вече е модифицирано, но май се изисква специален едикт за неговата отмяна/

Освен благороден произход обаче кралица се става с определена церемония по коронясване. В случая имаме два примера с две от съпругите на Хенри Осми. Ан Болейн е аристократка, но не е коронясана за кралица. Предвид което положението на Елизабет Първа е силно оспорвано. Както и правото й на наследяване на трона.
Другата съпруга на Хенри Анна фон Клеве също не е коронясана за кралица, което пък й спасява живота. Защото, ако бе коронясана, бракът им нямаше да може да бъде анулиран и Хенри щеше да измисли начин да й отреже главата.

това важи ли за днешния брак и ако да, с коя ръка държа Уилям днес ръката на Кейт  newsm78

# 1 081
  • Варна
Това въобще е първият брак на престолонаследник в историята на Великобритания с лице, което не е с благороден произход. Сигурно са променили Конституцията /не съм сигурна, че това  е нормативният акт, уреждащ правата на монархията/ и са стигали до някакво решение. Май беше, че Кейт няма да бъде кралица. По всяка вероятност децата, родени от брака, все пак ще имат право на престол, титли и проч.

П.С. Открих. Дори има специален закон - Закон за кралските брачни съюзи от 1772г

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 01:43 от Приятно ми е - Богиня!

# 1 082
И аз забелязах, че цялото им семейство е със загар, даже и майката. Другото, което ми направи впечатление е гърдите на Кейт. И с рокля номер 1, и с рокля номер 2 са много заострени..с каква цел Thinking
А братчедките не са чак толкова зле за мен, типични англичанки Mr. Green

Мда, тоя загар не е много аристократичен. Все едно са изгоряли на ранчото  Mr. Green И друго се чудя - кой ги научи и трите да се гримират по този ужасен начин. Кейт може да изглежда в пъти по-нежна с по-опушен и лек грим.

# 1 083
За другите не знам, но Кейт се е гримирала, абсолютно сама днес  Grinning

# 1 084
Да, то си й личеше. Но няма нищо лошо, на мен ми хареса.

# 1 085

И другите, и другите. Няма фешън гримьор, който да ги издокара така, освен под дулото на пистолета  Joy

# 1 086
  • София

еее, това вече ми идва прекалено скромно. В крайна сметка това е кралската сватба и можеше поне да я гримират, а и да и направят поне френски дискретен маникюр. Не е нужно да се показва прекалена скромност  Peace

# 1 087
# 1 088
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
И аз сега не разбрах - ще пием ли блага ракия или не? Grinning

# 1 089
Ох,не мога да повярвам,че изчетох всичко до тук,искам и аз медал  Mr. Green
Айде ЧЕСТИТО на младоженците  Heart Eyes
Двете принцески наистина бяха уникални.На тази с розовокото шапчицата и точно като емблемка от дисни.Има една приказка "на свинче звънче"  Mr. Green

# 1 090
  • Paris, France
И аз сега не разбрах - ще пием ли блага ракия или не? Grinning

Категорично не. По една студена вода, та да им върви по вода брака. Първото гадже на Кейт, Уилем Маркс, бе поканен и уважи с присъствието си сватбата. Тук го има на една снимка. Има и снимка на една от бившите на Уилиам. Имало е и други бивши:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3339500/Prince-William … s-old-flames.html

На мене днес от сутринта ми беше много мъчно. Спомням си като малка как очаквахме сватбата на века - тази на Даяна и Принца и и как исках подобна рокля.  Мисля си за Даяна. Спомням си истерията по смъртта и и ми е много, много мъчно, че не доживя в този ден да е до сина си. Като показаха брат и , който каза нещо подобно се разревах като магаре.

Да са живи, здрави и много щастливи заедно младите!
По повод въпроса е ли е съпругата на краля кралица. Не винаги. Тоест бракът не те прави автоматично кралица.

Като за начало се изисква благороден произход. Ако такъв липсва, се сключва морганитичен брак. По правило децата от него нямат право на наследство върху титлите на краля. Също така нито децата, нито майката могат да получават привилегии или титли от бащата. По време на церемонията по встъпване в брак младоженецът държи дясната ръка на булката със своята лява вместо с дясната си. Пример за това е бракът на Луи XIV с гувернантката на децата му мадам дьо Ментенон. /това правило явно вече е модифицирано, но май се изисква специален едикт за неговата отмяна/

Освен благороден произход обаче кралица се става с определена церемония по коронясване. В случая имаме два примера с две от съпругите на Хенри Осми. Ан Болейн е аристократка, но не е коронясана за кралица. Предвид което положението на Елизабет Първа е силно оспорвано. Както и правото й на наследяване на трона.
Другата съпруга на Хенри Анна фон Клеве също не е коронясана за кралица, което пък й спасява живота. Защото, ако бе коронясана, бракът им нямаше да може да бъде анулиран и Хенри щеше да измисли начин да й отреже главата.

това важи ли за днешния брак и ако да, с коя ръка държа Уилям днес ръката на Кейт  newsm78

Уф, не е точно така. Морганитичен (мислех, че се пише морганАтичен - от нато, роден) брак във Великобритания никога не се е отразявал на статута на децата. И четирите деца на кралицата са се женили за хора без дворцов статус. Този закон е променян няколко пъти. До 70те години на миналия век разведени хора не са допускани до помещение, в което се намира кралицата. След разпадането на браковете на много нейни близки роднини законът е променен. Има и врати - брак в чужбина (като принц Майкъл Кентски). Катрин Мидълтън не е първата жена без дворцов статут, която се омъжва за близък наследник на кралицата. За Даяна казваха същото, макар нейното семейство да беше благородническо.

# 1 091
Кейт, или както вече трябва да я наричаме Катрин, Нейно Кралско Височество Дукесата на Кембридж, може един ден да бъде Kралица-съпруга на Краля на Великобритания и всички прилежащи територии, ако Уилям стане крал. Но не може да бъде царуваща / управляваща ли е по-правилно?/ кралица по право като Елизабет Втора и не може да застане на трона. Нейният съпруг Принц Филип,например, никога не е провъзгласен за крал. Кейт никога няма да бъде и принцеса, защото за да е принцеса, трябва да е родена в кралското семейство. Принцеса Даяна, както всички я наричаха, не е била принцеса сама по себе си, а е била Даяна, принцесата на Уелс. Сложни са кралските титли Simple Smile Но на Даяна е била оказана по-голяма чест, когато на сватбата и с Принц Чарлз е била провъзгласена за Нейно Кралско Височество Принцесата на Уелс, можело е да бъде и тя дукеса. Може заради благородния и произход и по майчина и бащина линия.

Пипа Мидълтън е направила голямо впечатление, дори някои заглавия казват, че "откраднала шоуто".
Направи ми впечатление, че когато приветстваха хората от балкона, Принц Филип се радваше на компанията истоеше по-близо до нея.
Втората и рокля- за партито също е много хубава. Етo тук има нейни снимки от сватбата.
http://www.zimbio.com/photos/Pippa+Middleton/Royal+Wedding+Post+ … Party/YuAqKcmiKc-

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 04:36 от Г-жа Броненосец

# 1 092
Хайде и аз да се изкажа обратно на всички превъзнасяния по темата  Laughing

НЕ ми харесва Кейт.С произхода си и този загар незнам как въобще се вписва в кралското семейство.
Прекалено обикновена е и не лъха на никаква аристократичност от нея.За красота да не говорим.
Роклята беше потресаваща,за този повод можеше да бъде сътворена далеч по подходяща ,красива,елегантна,ефирна и каквото още се сетите рокля  Confused Можеше да бъде уникална пак по скромен начин.Но тази на Кейт не беше.
Това,че майка и я е набутала в колежа,в който е учил принца също говори ужасно за нея.

Даяна беше съвсем друга работа.Сватбата им с Чарлс също.

Съжалявам ако подразня някой с моя пост,но нека да има и други мнения  Laughing

# 1 093
  • Пловдив

За да е кралица не е задължителен благороден произход. А морганатичен брак сключват по политически причини.

# 1 094
Наваксах с темата, беше удоволствие да прегледам всички фотографии, невероятна атмосфера и сватба Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт