Отговори
# 495
  • sofia
Подкрепям мъжа ти с 2ръце!
Ние на кратки почивки ходим само двамата! Не смятам, че ще му стане нещо на детето ако го оставиш при баба за 2-3дни! Даже този уикенд отиваме в Гърция с приятели за 3нощувки и бебка ще е при нашите!
Аз не съм ли човек, мен пита ли ме някой, че 3дни не съм излизала от нас?!

Относно въвеждането на втора храна - може кашата да се измести за храненето в 16ч , а зеленчуково пюре в 12ч да се дава! Аз ще го давам с мляко

# 496
Бебеш, не разбрах за тези инжекции. Как така три, след 7ми месец.... сега тази коятосе слага уж на 2,3,4, месеца- Пентаксим.... колко пъти се слага и кога -примерно.
И другата ,която се слага на 2,3,4 месеца ссссинфлорикс- кога и колко приема?

Look at me- честно да ти кажа и аз вече не знам. Колкото доктори -толкова мнения, колкото майки- пак толкова мнения. На едни казват да заместват цяло хранене, на други като десерт. Да кажем ако започнеш с оризова каша и заместиш едно обедно хранене..после ще трябва след месец да въведеш пюре, но да заместиш друго хранене.

Да кажем ,сега аз като давам по малко плодова пюре, го давам като десерт следобяд, около4-5 часа. Ако въведа каша мисля да я давам наобяд, а да си запазя плодовете за 4-5 часа.

За морето мислех да не я водя на плажа... а да пия кафе докато другите са на плаж. Евентуално аз да ходя следобед докато спи.

Времето е отврат, нямат късмет нашите деца, ще си отраснат по къщите.

# 497
Люба, ти кърмиш ли? Ако се кърми как да оставя детето за 2 дена, дали няма да ми спре кърмата.

# 498
Люба, завиждам ти, че можеш да оставяш бебан на твойте родители. Аз ако майка ми можеше да го поеме нямаше да имам никакви притеснения, но не защото ми е майка, а защото слуша и изпълнява точно това, което съм и казала. А свекърва ми си прави каквото иска и като и направя забележка ми се сърди, един вид тя била по-възрастна и с повече опит, коя съм аз, че да я уча. Кво да ви обяснявам- зодия Лъв, с тях оправия няма. Мъжа ми 100 пъти се опита да и обясни, че единственото, което ще постигне с това поведение ще бъде да ме изнерви и да не искам да ходя при тях/ както и става де/. Но така няма да си вижда и внучето. Пък аз не искам това, искам детето да познава баба си и дядо си и да общува с тях.
Аз заради конфликта на майка ми със свекърва и не бях виждала баба ми и дядо ми години наред и понякога ми е тежало. Просто на баща ми му беше писнало да е между чука и наковалнята и ходеше да ги види сам. След време разбрах колко много са се гордеели с нас, само са разказвали из селото кой къде учи, кой се оженил и т.н

# 499
Look at me моята майка не чува каквото и говоря и си прави каквото си иска, но аз съм се примирила. Оставям и децата и изобщо не се притеснявам. Болни, гладни ,жадни никога не са били. Пълно доверие имам, макар,че понякога се ядосвам ,че не изпълнява това ,което аз и казвам.

Свекито по ме слуша, но и нямам такова доверие, разболява ги и не се грижи добре. Примерно, потни- не ги преоблича, едни течениия прави у тях. С боси крака- не ги кара да се обуят.Абе ooooh!

# 500
  • sofia
Антоанета, не, но и когато кърмих съм я оставяла, изцеждала съм се и се е хранила от шише! Но пък има бебета, както е Влади на Бубето, които не искат да папкат от шише, тогава нещата са различни!
Относно майка ми - нямам забележки, тя тогава беше на 53-54г, млада жена, слуша безприкословно! Много съм и благодарна за помощта, която до ден днешен ми указва! Свеки е на 200км, но кажа ли, че децата отиват там е готова на всичко....и там няма проблеми, само и само да ги заведа
Когато каката беше на 9мес аз бях първи курс студентка, учих задочно в Пд и ме нямаше 3седмици септември и след това януари 3седм! Не съжалявам и за миг, ако не бях постъпила така, сега щях да съм със средно образование! Приоритети...

# 501
Бебеш, не разбрах за тези инжекции. Как така три, след 7ми месец.... сега тази коятосе слага уж на 2,3,4, месеца- Пентаксим.... колко пъти се слага и кога -примерно.
И другата ,която се слага на 2,3,4 месеца ссссинфлорикс- кога и колко приема?

В момента се бият пентаксим+синфлорикс 4 пъти - 2ри, 3ти,4ти, и ведднъж след първата година -  4 убождания на ваксина.

Ако по някаква причина се започне по-късно имунизиране, след 7ми месец- се слага веднъж на 7 веднъж на 11 и веднъж след годинката. Ако се започне след годинката - само 2 убождания!

Сега се сетих, Явор като беше бебе и си купувахме Пентаксима , някои майки купуваха и синфлорикса - 2 инжекции по 120лв  Thinking значи и тогава 2 пъти се е било  Thinking

# 502
  • София
Момичета  Hug
Да ви питам - тези, на които дечицата са повишили температура след ваксините, до какви стойности се е повишила?  Rolling Eyes И колко време след приема?

Благодаря ви!  bouquet

# 503
 Биричка, благодаря!
 Ноеми, мисля че след пръскане, е добре да минат около 24ч., но не съм съвсем сигурна, трябва да проверя. Ние заради този мухъл мислим да преместим малката при батко й , то така или иначе щеше да стане, но по нататък, но тя става сутрин около 6ч. и според мм ще го буди. При вас как е положението, не че имаш много наблюдения, че сте така от няколко дни, но все пак?
 За оставянето, никога не сме оставяли Марти нито на нашите, нито на свеки. На нашите съм го оставяла само в крайни случаи и то за по няколко часа, не че им нямам доверие, общо взето навскядъде е бил с нас, така и с Ивайла сега, а и не смятам за редно да ги ангажирам, в крайна сметка, гледането на малко дете си е отговорност, който има деца си ги гледа, поне аз така мисля. Иначе се виждаме често, почти всеки ден.

# 504
 doh Забрвавих да се отчета  hahaha 7200 /+800гр/ и 59см /+0/ Mr. Green

# 505
Беб, благодаря за инфото, ние нямаме още ваксини, ще ги отложа поне да 7ми месец.

# 506
Беб, благодаря за инфото, ние нямаме още ваксини, ще ги отложа поне да 7ми месец.
5 човека сте вкъщи, всеки по веднъж да се "разболее" и ще успеете  Mr. Green

# 507
  • София
Като става въпрос за оставяне, мисля тези дни да отида да видя свкървата, да се подмажа един вид. Искам да свикне с нея, за да мога да й я оставям. За по-дълъг период, разбирайте повече от 2-3 часа, на нея имам по-голямо доверие, отколкото на майка ми. Не смятам, че не трябва да ги оставяме на родителите, страх ме е да не израснат залепени за полата ми. Яна е оставяна много и сега е изключително самостоятелна. Радвам се, че е така. Подкрепям Люба, че и ние сме хора и трябва да оставаме за кратко сами.

# 508
  • София
Момичета  Hug
Да ви питам - тези, на които дечицата са повишили температура след ваксините, до какви стойности се е повишила?  Rolling Eyes И колко време след приема?

Благодаря ви!  bouquet
Мони след първия път пентаксим плюс синфлорикс вдигна температура на втория ден до 38 градуса.

# 509
  • София
Здравейте!

Ади вече е значително по-добре. На мен гърдите ми много се издуха, защото докато беше болна постоянно сучеше за успокоение.

Alluria защо ползвате различни инхалатори за децата?И аз искам да взема на дребните и се чудя какъв,в болницата бяхме с OMRON,но пробвахме и Панда-та.

Гали, нямах бебешка маска, която да ползвам с инхалатора на баткото, а не исках да ползвам неговата маска, защото това си е лична вещ, все едно една и съща четка за зъби да ползват. Ако бях поръчала маска, щеше да дойде след 2-3 дни, а аз трябваше веднага да започна с инхалациите и затова отидох до аптеката и й купих Панда. Доволна съм Simple Smile.

За комарите - мажа Бобо с един препарат, който освен от комари, предпазва и от ухапвания от кърлежи, че по парковете и такива гадинки се намират  Sick. Това е за навън, иначе вкъщи сме с комарници.

За излагането на слънце - ще гледам да са максимално защитени от слънце и двамата, а малката въобще няма да я излагам на пряка светлина на морето.

За температуропонижаващите - на Ади все още не съм давала. На Бобо съм давала само Панадол. По принцип за алергични деца е за предпочитане да се дава Панадол пред Нурофен, защото Нурофенът дава по-често алергични реакции. Давам Панадол не в зависимост от температурата, а в зависимост от състоянието на детето. Някой път Бобо е бил с 37,5 и му е било супер лошо и съм му давала. Друг път е бил с 39, но жизнен и весел и не съм му давала нищо. Но на малко бебе бих дала при 38 - 38.5, все пак не я знам все още как понася високата температура и не бих рискувала.

Малко дете не бих оставила само вкъщи. И Бобо рядко го оставям все още и то за малко, най-много за десетина минути. Иначе от 40тия ден съм го оставяла на майка ми да го гледа. Сега Ади я кърмя и няма как да я оставя.

Общи условия

Активация на акаунт