Отговори
# 510
Бебеш, а за хепатитната ваксина? Дали и тя може да се отложи и с колко? Че на малкия още не му е сложена втората(дето се слага на 1 месец).

# 511
Аз искам много деца, но преди 36, а и всяко да е кърмено поне до 2 г. Нямам много време. Това за анкетата.
Ние бяхме на СПА. Топчо се извади голям плувец. Другата седмица ще опитам да го запиша на плуване за бебета.
С каката се разделихме за пръв път като влязах да раждам. Още търпя последиците. Не ме разбирайте погрешно, каката се храни, облича сама, не се питеснява от хора. Самостоятелна е колкото може да е за възрастта си, но всякаш загуби доверие в мен така като я оставих толкова малка, въпреки че през деня си беше при мен.
Ходим с децата навсякъде, нали е наша задача  да им покажем света?
За захранването, да сложим на първа страница линк към "Захранване водено от бебето". Горе-долу така захраних първия път, мисля пак да взаимствам.
Люба, ти кърмиш ли? Ако се кърми как да оставя детето за 2 дена, дали няма да ми спре кърмата.
Трудно се оставя дете за два дни, цедене, за да се оставят достатъчно запаси от кърма. По време на оставянето - цедене, за да се поддържа лактацията и за да не стане запушване горе-долу на периода, в който яде детето. Този, който храни детето, трябва да го прави така, че то да н се отбие - например биберона трябва да е с възможно най-малка дупка и да се дава така, че детето да полага усилие, за да изпие млякото. Детето може да откаже да се храни по друг начин освен от гърда .. Лактацията може да се възстанови, ако детето след това засуче, винаги има едно, ако.. С една дума, винаги е по-лесно да се вземе детето. Едно кърмаче не изисква кой знае колко, влачиш го навсякъде, само гледаш да не е задимено, като огладнее го храниш, най-много някой памперс да смениш.

# 512
абе, мацки, има ли други бебета като Дара, които откакто е мрачно времето спят непрестанно?
днес от сутринта е била будна за 40 минути общо! а цяла нощ си спа и изобщо всяка нощ си спи...
вече започвам да се притеснявам чак...

# 513
  • София
Снуки, Дани вдигна температура на другия ден сутринта. Не мога да ти кажа колко точно е била защото термометърът ни е електронен и дава отклонения

# 514
  • Пазарджик
look_at_me нямам много голям опит в захранването,като се  има в предвид ,че Таня съм захранила рано и с плодови пюрета.Това което смятам да направя сега е да започна с зеленчуково-тиква,морков те са по сладки и се приемат добре от повечето бебета.След това смятам да въведа и картофа, а после да ги смесвам.Като почвам с по 4-5 лъжички и да увеличавам всеки следващ с по толкова,тук трябва да прецениш дали ще е като десерт или ще заместваш хранене.Ако е междинно,то по 30-40мл. е добре ,но ако ще заместваш ядене то стигаш до мл. които яде за съответната възраст,но не повече от 190мл.След около месец може да започнеш в друг часови пояс да захранваш ,съответно ако сега избереш зеленчук то тогава плодово или каша пак по същия начин-с лъжичките.Виж за кашите съм много боса newsm78

Ооо забравих да кажа ,че е хубаво да следиш ако почнеш с пюрета ,кое запича,разхлабва и нормализира

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 17:51 от tuty1

# 515
С нова храна е добре да се започва с не повече от лъжичка. На мен лично 190 мл ми се виждат огромно количество, но аз не смятам да замествам хранене преди годинка. С каката заместих .. на годинка и четири месеца примерно .., второ хранене на 10 м (3 месеца след захранване),но тя си е пристрастено кърмаче. Мисля все още ще се затрудни да изяде 190 мл, но пък пюретата затова са създадени, за да може да се поемат големи количества без да е необходимо стомахът да се адаптира.
Правилото е, ако ще заместваш, даваш преди млякото, ако няма да заместваш, след млякото. Препоръката е до годинка, храненето да е след млякото. Хубаво е да се дава около обяд хранта, доколкото помня, имаш време да проследиш за реакция, а стомахът работи най-добре по това време.
Аз давах вечер, защото готвя вечер, а и захранвах по друг метод.

# 516
  • София
Нещо никой не ми обърна много внимание за разстройството и слузта в акото  Rolling Eyes
Ще ти споделя какво ни казаха на нас: бебса е със слуз от 2 месеца вече, водих го на два гастроентеролога, единия каза: "нищо му няма", другия каза: "АКБМ". ПОдложих се на жестока диета, но аз 3 седмици нямаше никакъв ефект - слузта си седеше, коликите - също. Преди седмица го заведох при Масларски във Вита, той видя пампата, каза да не се втелявам толкова, дори и да има някаква непонмосимост не е кой знае какво драматично, да отпусна малко диетата и да си свиркам. Ако толкова се кося, да направя кръвен тест в Геника за алергия. Инак да изчкам 6-тия месец и да захраня много внимателно и вероятно нещата ще отшумят.

Днес й дадох малко Ентерол да изпие, пък ще видим, дано да отшуми.

Ние сме отложили Синфлорикс за след 6-ти месец мисля  Thinking Не виждам смисъл в толкова дълбоко задълбаване по темата така или иначе. Който се коси да започне национална кампания направо  Joy За множество лекарства и храни има "продуктово позициониране", ако мога така да се изразя, така че ....

И аз нямам идея с какво количество да започна да захранвам. Мисля с по 2-3 лъжички и идеята захранването да се води от бебето доста ми допада. Ще чакам да я сложите на първа страница да попрочета малко  Peace

# 517
Миладобре че си ти, за да не си пропусна и тази година имения ден
сутринта излязох на терасата и ме фрасна право в мутрата един жесток жегав юмрук, изчаках да стане два часа, тогава е най-горещо, грабнах бебето и хукнах по улиците, отидох да напусна работа, те пък взеха че ми предложиха да ме пуснат в неплатен отпуск до септември, тогава я камилата я камиларя, но се сетих че говорите за бански и купих на Рая един сладурски, на море ще я водя май и септември, а лятото в бг на планина, сама не я оставям, много рядко на майка ми за няколко часа, сега като ще ми се наложи да съм сама и да няма кой да я погледа, сигурно ще лудна и ще я разлигавя още повече  Mr. Green, тук нали бебета от 40-ия ден ги вземат на ясла, съм чувала, че в някои ясли им дават панадол за да са по-мудни и да спят  Shocked

# 518
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566953.0
Ето линк към темичката за Заранване водено от бебето

Топчо гледа телевизия и коментира Simple Smile . Няма спасение, както и да го завъртя, ще си счупи врата да гледа. Вчера дори се превъртя от зор, за да гледа по-добре.

# 519
абе, мацки, има ли други бебета като Дара, които откакто е мрачно времето спят непрестанно?
днес от сутринта е била будна за 40 минути общо! а цяла нощ си спа и изобщо всяка нощ си спи...
вече започвам да се притеснявам чак...

Има, има...

# 520
  • София, Лагера
Елч, днес гласа на принципно кресливото ми бебче не се чу  Mr. Green Спа като пън почти цял ден  Wink а след банята заспа направо в движение  Mr. Green

Хм, за оставянето аз лично нямам нищо против принципно да се оставят бебоците, но... сърце не ми дава  hahaha някак така съм си се привързала към Тервел, че не ми се ще да го оставя на свеки. Имам й 100% доверие (виж, на майка ми не смея и Пресиян да й оставя  Wink). Сега се боря със себе си, защото ми се ходи на един концерт за 2-3 часа, ама  Embarassed... да видим...

# 521
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566953.0
Ето линк към темичката за Заранване водено от бебето

Топчо гледа телевизия и коментира Simple Smile . Няма спасение, както и да го завъртя, ще си счупи врата да гледа. Вчера дори се превъртя от зор, за да гледа по-добре.

Hug

# 522
  • В две тъмни очички
Аз Влади си я оставям и на свеки и на мама като съм при нея! Е, разбира се за около 2 часа, защото както и Люба преди малко писа , моето чаве друго освен цица не признава Mr. Green Спрем ли да се кърмим обачеееееееее..... жална ми майка, ще скъсам синджира! Баби има колкото щеш  hahaha

Елч
и Влади спа тези дни доста добре! До колкото знам повечето бебчета са така

Какче
, аз дадох Панадол веднага след ваксината (малката беше крива още преди да и я бият...ако си спомняш рева през цялото време в МОЛ-а) и вечерта пак. Така ми каза педи! Влади плака само като я убодоха и 10-15 мин след това! После се успокои и даже ми се налагаше да я събуждам да я храня! Температура не ми е вдигала

# 523
  • В две тъмни очички
Честит имен ден на всички празнуващи

Да сте живи и здрави и много щастливи!!!   bouquet

# 524

Честит Гоговден!   Hug Hug Hug

Със здраве да си носят именниците името, св. Георги да  помага в "битките" им  Peace

Това със спането в дъждовно време явно е често среюано Simple Smile
 Вяра спи от ВЧЕРА 16.30 до сега. В просъница е сукала един път ( но без да повръща, което си е направо лукс)

За оставянето- Ивката не съм я оставяла за гледане на никого( не броя един-два часа за кола-маска или подобно). Доста социално хлапе е Simple Smile като майка си  Mr. Green

Бебетата пък абсурд на този етап.
По-хубаво ми е с децата. Почивам си не от тях, а с тях ( възрастните повече ме натоварват  Mr. Green

А и нямам опция. Майка ми е доста възрастна, не става за гледане на деца, ама пък повече и имам вяра, че ще изпълни, каквото кажа Simple Smile
Свеки е млада, ама е в друг град, пък и възгледите ни нещо се разминават по основни точки...

Бебс, тази схема на ваксиниране ще си я препиша и ще я дам на педка за обсъждане  Mr. Green

Мацки, да кажа- Откакто (5 дена) пека домашен хляб(засега само бял основен) и не ям купешки, съм свалила 1,5 кг  Shocked Пък не съм толкоз хлебоядно...Дали липсата на подобрители и подобни има нещо общо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт