Отговори
# 540
  • София
Честит имен ден на празнуващите!
look_at_me, честита годишнина, още много щастливи Х 10 ви пожелавам!

Naska83, съчувствам ти. Боян е със сополи вече 4-та седмица, миналата се засилиха и почна да кашля, сега уж намаляват, но още подкашля. Не знам какво действа - чистя със Стеримар, като станаха зелени сополите капах и Макситрол, сега пак са водни. Вече не знам какво да направя, явно ще е от тези деца, дето все сополиви си ходят. Ужасно Sad. Но капки с мед не бих слагала!!!

# 541
Честит празник!

Честит празник  на всички именници!

# 542
  • Сандански
Честит празник на всички,които днес имат повод за празнуване!!! newsm51 smile3525 newsm51

Мила,да те поздравя - винаги слагаш много готини и тематични картинки!  bouquet
И аз съм се навила да си купувам хлебопекарна,защото в къщи много обичат тестено и ще споделя как ми е подействало  - в + или в - Blush

Бубе,стискаме палци за изпитите  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Наска,много неприятно,но дано бързо се оправя малката душичка Hug

Аз чакам малкия да се събуди и да излезем малко,че от 2 дни носа не сме си подавали.Хайде,чао и много усмивки на днешния празник пожелавам!!!

# 543
  • някъде
Моя малък гуги има месечинка днес,маминия Heart Eyes
В Търговище е ту слънце,ту облаци.излязохме малко,ама не беше много приятно.

# 544
Интересно от декемврийките...

Цитат
Кали ето една статия дето четох днес за плача :

"‎"НОВОРОДЕНИ" Плачът на бебетата уврежда мозъка им !!!
Продължителният плач на бебета може да увреди мозъка им и те да развият различни проблеми по-късно в живота си, твърдят британски специалисти, пише вестник "Дейли Мейл".

Една от най-добрите педиатърки на Острова Пенелопи Лийч твърди, че през дългите периоди на плач се произвежда твърде много кортизол. Това е хормонът на стреса, който е способен да увреди бебешкия мозък.

Досега широкоразпространена бе теорията, че бебетата могат спокойно да бъдат оставяне от родителите си да плачат до 20 минути. Тази теория поддържат специалистите, които смятат, че когато бебето бъде оставено да плаче, то се научава кога трябва да заспи.

Според д-р Лийч обаче бебетата не са психически зрели, за да се научат да заспиват, когато трябва. Педиатърката твърди, че бебето все пак наистина ще спре да плаче след известен период и ще заспи, но защото е изтощено и отчаяно, че не е получило помощ.

Доктор Лийч набляга на факта, който е добре да знаят всички родители, а именно, че плачът е единственият начин за бебето, чрез който то сигнализира, че не се чувства добре.

В същото време проучване на австралийския Институт за детски изследвания "Мърдок", който бе публикудан миналия месец, твърди, че т. нар. "контролиран плач", използван от родители за нормализиране на процеса на бебешкия сън, не се отразява вредно на децата им в по-късна възраст, уточнява вестник "Индипендънт"."

# 545
Какво означава "контролиран плач"?

# 546
  • В две тъмни очички
Какво означава "контролиран плач"?

"Програма за заспиване чрез контролиран плач. Тя се изразява в следното: родителят слага малчугана в леглото и напуска стаята още докато той е буден. Щом детето започне да плаче, се изчаква точно определено време, след което мама или татко влиза в стаята и го утешава, без да го взема от креватчето. След няколко минути родителят отново напуска стаята. С всяка следваща нощ интервалите от време, в които той не е при детето, се увеличават – от 3 на 5 минути, достигайки 45 минути.
Обещанието към родителите е, че най-късно след две седмици детето безпроблемно ще заспива само. "

Прочети това

Методът се оспорва и е за деца над 6м възраст!

# 547
За капките лайка и мед -много са хубави, когато се капнат при първите симптоми на хрема, НО за деца на минимум една годинка. Лайката е силен алерген, а меда може да съдържа спори, които могат да причинят ботулизъм.  

За детския плач, няма да коментирам, вярвам в привързаното родителство, т.е. не вярвам, а знам.

# 548
мами мерси за отговорите и за съветите дано ни се размине поне антибиотика че  не съм привърженичка на антибиотици макар че понякога са единственото решение.за мед мисля че сме малки още.

# 549
pepita1973 аз почиствам с  дисенемар  мисля че са еднакви със стеримар морска вода.слагам и тетрисал за овлажняване на носната лигавица преди ядене.mrm да се надяваме че няма да ходят редовно сополиви .

# 550
  • бургас
ние днес си изкарахме чудесно  Simple Smile разходихме се със свекървата,даже и бяхме на гости понеже свекър ми го няма за няколко дена,а когато е тук неможем да се виждаме със свекървата а онова влечуго е виждал Мартин само един път когато беше на 40 дена и нито пита за него нито нищо  Laughing

четох,че има болнички, оздравяявайте барзо  Hug

# 551
  • sofia
Момичета, ние сега се прибираме. Фризьора мина чудесно, боядисана и фризирана, Лия беше страхотна, не и чух гласа. Гледкаше, заспиваше.

# 552
За капките лайка и мед -много са хубави, когато се капнат при първите симптоми на хрема, НО за деца на минимум една годинка. Лайката е силен алерген, а меда може да съдържа спори, които могат да причинят ботулизъм.  

За детския плач, няма да коментирам, вярвам в привързаното родителство, т.е. не вярвам, а знам.
  202uu newsm10

# 553
  • Сандански
Ами не знам тея доктори дето ги препоръчват тея неща имат ли деца Thinking,но аз нещо не си представям да си оставя бебето да реве,а аз да си стоя в другата стая.С големия батко имах глупостта да го направя веднъж това и на втората минута вече го бях гушнала и ревех с него.Та повече по никакъв повод не съм ги оставяла да плачат. Naughty

# 554
Честит рожден ден на Agent Provocateur  Hug  bouquet newsm51 newsm59
Пожелавам ти да си царицата в тваето царство - всички много да те слушат и да ти помага  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт