Отговори
# 585
Съгласна съм с бубето, ние сме тези ,които си възпитаваме децата, не трябва да има военен режим разбира се, но не трябва да се и разглезват много.

Чесно да ви кажа, много мразя разглезени деца. Трябва да има граници, още по малко пък ще позволя някое дете да ми се тръшка за нещо. Спирам да обръщам внимание веднага, ми.. да си реве. Не става въпрос тук за малките бебенца като нашите. Като почнат да разбират. Те сега не реват от глезотии, а просто нещо когато не им е наред.

# 586
И Калина от около 2 седмици почти не гука и основно вика и писука.Сега и това взе да преминава,почна да се смее с глас за щяло и нещяло.  Simple Smile

# 587
  • Пазарджик
Днес голямо скиторене му ударих нали съм ергенка.Изкъпах Нелката ,след малко ще прибирам и Таня,тя ще си има гостенка и вкъщи ще е весело.Сега съм без мъж ,ама с три деца. Mr. Green

Хубаво е да дадем дефиниция на думата "разлигавено" дете.За мене това не е дете което плачи ,че не му е купена дадена играчка или се тръшка на земята ако това не стане-във възраст 3-4г.,тогава то пробва до къде може да стигне и стига до там докъдето му позволим ние.За разлигавено дете смятам ,това което не цени нищо ,не само материалните неща,ами и отношенията с околните,хубавото цветенце в градинката и т.н.Държи се лошо както с връстниците си ,така и с по големите /възрастни/от него.Ето и един разговор между учителка в детска градина и едно дете,което аз смятам за страшно разлигавено:
То не е получило ,това което иска и става агресивно,и учителката се опитва да го успокои,като обяснява ли обяснява и му казва:
-Не бива да си лош,сега джуджетата/времето е дни преди Коледното тържество/гледат през прозореца и ако те видят ,ще кажат на дядо Коледа ,че не слушаш и няма да ти донесе подарък.
А то я поглежда с такъв надменен поглед,то чак не му върви на годинките и отговаря:
-Много важно ,като не ми донесе ,татко ще ми купи Shocked

# 588
-Много важно ,като не ми донесе ,татко ще ми купи Shocked

Мила, това е болеста не "новобогаташите"  Crazy Майка ми се занимава с деца, от детска градина до 7-8 клас - повярвай ми по-лошо от тая диагноза няма  ooooh!

# 589
  • някъде
не съм ви чела  Embarassed

иван спря да казва "гу". мъчно ми е. от 2 седмици само пищи. Толкова силно и смешно цвърчи. кака му никога не е правила чак така, затова пък тя толкова мило и нежно ми гукаше  Heart Eyes
Унас е същото-пищи като папагалче

# 590
  • София
не съм ви чела  Embarassed

иван спря да казва "гу". мъчно ми е. от 2 седмици само пищи. Толкова силно и смешно цвърчи. кака му никога не е правила чак така, затова пък тя толкова мило и нежно ми гукаше  Heart Eyes

Сакси и ние сме така, явно си минават през такъв "пищящ" период

# 591
да, и дара пищи и й е голям кеф - гука малко и всяко гукне завършва с писукане, след което тя се хили Simple Smile)) и прави много смешни муцки като се набира да изкара пищящия звук Simple Smile и аз като започна да й се смея с глас и ме гледа възмутено Laughing Laughing Laughing

# 592
  • София
Здравейте мами! Аз влизам от дъжд на вятър да пиша, но си сверявам редовно часовника с вас четейки. Имам чуденка и питанка, ако някой може да  сподели, ще съм благодарна. Та ...
От вчера следобед и през цялата нощ сме се кърмили с Рада на 1.5 - 2 часа - като новородено. През времето когато цицата ми не е в устата и, там са ръцете и по възможност и двете. Откарва по минимум половин час спейки и сучейки едновременно. Резултата в момента - тя е бодра и засмяна, аз смачкана и полуспяща  - ама това е друга тема. Ако някоя кърмеща мама и бебе минават през такова нещо моля да сподели. Предполагам че са зъби и не знам какво друго да правя за успокоение на беба освен да я кърмя така.
И при нас е същата ситуация от три нощи. Буди се на час, два, заспива сучейки и респективно и аз заспивам. Като се събудя след час и го оставя на леглото Виктор се буди с рев и процедурата се повтаря. И така до сутринта. През деня е кисел и слага всичко в устата.

Пищи от около две седмици, бях писала вече за това. Защо го прави нямам и представа, но е доста изнервящо.

За разлигавянето  и аз не се заричам, че каквото най не съм харесвала, сега го практикувам с кеф  Blush ... като даване на биберон, носене на ръце, оставяне да спи между нас и прочие и прочие. Та ще пробвам да не го глезя, защото и аз не харесвам лигльовци, ама какво ще излезе  Mr. Green

# 593
  • sofia
Привееееет!
Ние сега се прибираме от кино. Гледахме Бързи и яростни, жесток и динамичен филм! Докато се прибирахме мъжа ми караше яростноооо  hahaha , голям майтап, беше се вживял човека.

Относно глезенето, съм 100% съгласна с Бубето, родителите са тези, от които зависи! Ако детето се тръшка, направо го пращам в другата стая(на каката 2 пъти и се е случвало и трети не е имало от години). За мен детето има право на мнение, но щом Аз преценя, че не е права, значи това ще стане! Оставям я да се изказва, да обсъждаме, аз и обяснявам защо не трябва по нейния начин да се случват нещата и така! Аз обаче имам златно правило - обещанието се спазва на 100% и тя не спази ли нейното, после аз не спазвам 2 мои и тя знае много добре защо го правя! Общо взето този подход при Ирен върви, но децата са различни и при вашите може да е друг метода!

Целувки на всички спящи бебета!

Ети, давай на детето да яде, не бъди гад

# 594
  • В две тъмни очички
lyuba84 , аз пък се разочаровах от филма! Нещо прекалено измислен ми дойде, голяма фантасмагория  Crazy
А що се отнася до златното правило със спазването на обещанията - подкрепям напълно! Детето трябва да ти има пълно доверие,а то се гради точно по този начин - без лъжи!  Peace

# 595
Добро утро, момичета

Много хубави тези почивни дни, чак не ми се иска да свършват, с ММ по цял ден миткосваме с детето по гости и градинки, а от утре ...работа  Tired

За възпитанието нищо не смея да кажа, аз имам едни теории ще видим Ели дали има същите  Mr. Green По принцип съм много стриктна и прецизна и за това имам чувството,  че детето ми ще ме мрази ... не понасям такива тръшканици и лиготии. Пример: с моя кръщелник си играем и той иска да си сложи пръстчето на пантите на вратата и аз казвам да не го прави защото ще го прищипе и той реве защото казвам, че нещо НЕ може да се прави, е това на дали ще стане при мен  Naughty

Чери , много пораснала сладката Бела, Папуа

# 596
  • В две тъмни очички
Добро утро!
До тук много скромно с писането го рздаваме! Ама предполагам,че скоро ще се включат повечко мами, че каквото е гадно времето, не става за излизане (поне в София де)

# 597
  • някъде
Жоржи,каква работа от утре?!

# 598
bimbim Честита ви месечинка!  Hug

За пищенето
По всякакъв повод, особено като се е наспал и нахранил   Crazy

Снощи и ние ставахме през 2 часа да ядем, предполагам е поредният скок в растежа  Heart Eyes

Ах ние вчера се разходихме в парка до обредната зала в Хиподрупа беше страхотно! После и в Южен парк бяхме. Видях една мама да кърми и  ми стана много мило  Heart Eyes

Днес времето наистина е ужасно  Sad

# 599
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Оцелях тази нощ, с три деца.Но ме държеше мисълта ,че едното мога да го върна Mr. Green
Двете хубавици заспаха към 1,30ч. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт